کسبوکارهای نوپا درآمد آنچنانی ندارند
به گزارش البرز فاوا نیوز به نقل از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، سی و دومین جلسه نقد و اندیشه با موضوع «کارآفرینی در فضای مجازی جهشها و چالشها» با حضور حامد تاجالدین، مدیرعامل استارتآپ آچاره، رضا اربابیان، مدیرعامل استارتآپ شیپور و محمد صدوقی، مدیرعامل استارتآپ طاقچه، برگزار شد.
محمد صدوقی مدیرعامل استارتآپ طاقچه؛ درباره حمایتهای انجامشده از کسبوکارهای نوپا، گفت: باید در نگاه به کسبوکارهای فرهنگی و اقتصادی تفاوت وجود داشته باشد چراکه این کسبوکارهای درآمد آنچنانی ندارند.
محمد صدوقی با اشاره به آغاز فعالیت این استارتآپ از سال 93، گفت: محتوای ناشران کتابهای مکتوب با فرمتهای استاندارد بهصورت کتابهای الکترونیکی در کنار روزنامهها، مجلات و کتابهای صوتی در استارتآپ طاقچه عرضه میشود.در مدل اقتصادی این استارت آپ 70 درصد درآمد فروش الکترونیکی کتاب به ناشران مکتوب میرسد و 30 درصد نیز سهم طاقچه است.
مدیرعامل استارتآپ طاقچه، هزینه یکسومی نسخه چاپی، در دسترس بودن همیشگی و امکانات مطالعه آسانتر را از ویژگیهای ارائه نسخه الکترونیکی کتابها عنوان کرد.
طاقچه دو میلیون 700 نصب دارد
وی بابیان اینکه برنامه طاقچه دو میلیون 700 نصب دارد، افزود: از این تعداد 250 هزار نصب فعال هستند و 800 ناشر و ناشر مؤلف محتوای خود را در این پلتفرم ارائه میکنند و با 24 هزار کتاب و 25 هزار مجله، روزنامه و کتاب صوتی در حدود 50 هزار محتوا در طاقچه عرضه میشود.
ایشان با اشاره به وضعیت نشر و کتابخوانی در کشور، گفت: با تحلیل بازاری که در این حوزه داشتیم به این نتیجه رسیدیم که دلیل عدم استقبال از کتاب، فضای سنتی نشر، توزیع نامناسب و قیمت بالا است.
محمد صدوقی نیز درباره حمایتهای انجامشده از کسبوکارهای نوپا، گفت: باید در نگاه به کسبوکارهای فرهنگی و اقتصادی تفاوت وجود داشته باشد چراکه این کسبوکارهای درآمد آنچنانی ندارند.
وی افزود: بعد از سالها که برای این حوزه متولی وجود نداشت، وزارت ارشاد ابلاغ کرده است که کتابهای الکترونیکی قبل از انتشار نیز باید مجوز دریافت کنند درصورتیکه در این حوزه ممیزی قبل از انتشار وجود ندارد.
برخوردی با سایتهای غیرقانونی کتاب الکترونیکی نمیشود
مدیرعامل استارتآپ طاقچه بابیان اینکه ناشران مکتوب رقیب ما نیستند، تصریح کرد: سایتهای غیرقانونی کتابهای الکترونیکی که بدون مجوز ناشر و نویسنده کتابها را منتشر میکنند، رقیب ما محسوب میشوند و بااینحال که در این حوزه قانون وجود دارد اما برخوردی با این سایتها نمیشود.
وی به مشکلاتی که یکی از پلتفرمهای این حوزه به دلیل انحصار به وجود آورده بود اشاره کرد و افزود: انحصار، آفت کسبوکارهای نوپا است. در حال حاضر 3 پلتفرم در این حوزه بهصورت جدی فعالیت میکنند که نیاز داریم با همکاری یکدیگر به گسترش این بازار کمک کنیم.
صدوقی به اشتغال مستقیم 31 نفر در استارتآپ طاقچه اشاره کرد و گفت: در آینده با توسعه خود ناشری اقتصاد و اشتغال مناسبی برای این کسبوکارها ایجاد میشود.
وی افزود: در خود ناشری بسیاری از نویسندهها و علاقهمندان این حوزه در شهرهای کوچک کشور که امکان انتشار کتابهای خود را ندارند میتوانند از طریق این کسبوکار، کتابهای خود را منتشر کنند و همین مسئله باعث کارآفرینی و رشد این حوزه میشود.
ادامه قطع اینترنت به ضرر همه است
مدیرعامل استارتآپ طاقچه نیز درباره محدودیتهای اینترنت و تأثیر آن در کسبوکار خود، گفت: در این چند روز استارتآپهای محتوایی با افزایش فروش مواجه بودند اما این به معنای آن نیست که ما از این شرایط راضی باشیم چراکه این موضوع پایدار نیست و استارتآپهایی همچون ما نیز برای بهروز ماندن و توسعه کسبوکار خود باید به اینترنت جهانی متصل شوند.
وی افزود: بنابراین ما از اعمال محدودیتها در اینترنت استقبال نمیکنیم چون این وضعیت به ضرر همه است.
صدوقی درباره استفاده از شبکههای اجتماعی برای توسعه کسبوکارهای نوپا، گفت: از شبکههای اجتماعی برای تبلیغ مستقیم استفاده آنچنانی نمیکنیم اما در اشکال مختلف مانند عرضه بخشهای جذاب کتابهای الکترونیکی میتوانیم استفاده کنیم.