تکنولوژی

ایمیدرو؛ارتباط بین صنعت و دانشگاه را تسهیل می‌کند

رییس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) گفت: ایمیدرو به عنوان سازمان توسعه‌ای ملی برای بسط و گسترش دانش در صنعت عمل می‌کند و به عنوان شتابدهنده ارتباط بین صنعت و دانشگاه را تسهیل کرده و رونق می‌دهد.

به گزارش البرز فاوا نیوز به نقل از ‌صندوق نوآوری و شکوفایی، دکتر خداداد غریب‌پور، معاون وزیر صمت و رییس هیات عامل ایمیدرو در رویداد سه روزه ارائه نیازهای فناورانه معدن و صنایع معدنی که صبح امروز پنجم بهمن در صندوق نوآوری و شکوفایی آغاز شد، در مورد ویژگی‌های این رویداد گفت: در حال حاضر رویدادهای مهم زیادی در حوزه صنایع معدنی برگزار می‌شود اما این رویداد دارای تفاوت اساسی با رویدادهای دیگر است و آن استفاده از ظرفیت‌های دانشگاهی برای توسعه صنعت است. بر همین اساس این رویداد به دنبال نقش‌آفرینی و گفتگوی استراتژیک و هم‌آفرینی صنعت و شرکت‌های دانش بنیان است.

وی نیاز اساسی صنعت را هم‌آفرینی با دانشگاه عنوان کرد و گفت: در این رویداد 70 شرکت پیشتاز دانش بنیان و فناور حضور دارند و آخرین نیازهای صنعت برای تقاضای فناوری نزدیک به 400 ایده است، این درحالی است که تقاضاهای فناوری در سال گذشته 130 ایده بود، بنابراین شرکت‌‌های دانش بنیان می‌توانند از این فرصت برای هم‌آفرینی ارزش و بهره‌مندی از فناوری برای تولید محصول استفاده کنند. در شرایط کنونی فقدان گفتگوی استراتژیک از فقدان اهداف و برنامه‌های استراتژیک مهمتر است. به عبارت دیگر به جای ارزش‌آفرینی باید به دنبال هم‌آفرینی باشیم. حلقه مفقوده در صنعت تبدیل نشدن علم و دانش به فناوری است.

غریب‌پور مسیر بهره‌مندی از ایده‌های فناورانه را تشریح کرد و گفت: یک ایده در شرکت دانش بنیان تولید شده و برنامه استراتژیک و نقشه راه به ثمر رسیدن این ایده تدوین می‌شود و بعد از تولید نمونه اولیه در مقیاس کوچک تولید و ارزیابی می‌شود و بعد امکان توسعه آن ایجاد می‌شود. در مواردی ایده تا این مرحله پیش می‌رود و متوقف می‌شود چون شتابدهنده برای کمک به تولید صنعتی وجود ندارد. به نظر من شتابدهنده باید دولت باشد و مسیر رشد و توسعه شرکت‌های دانش بنیان را فراهم کند. بر همین اساس ایمیدرو به عنوان سازمان توسعه‌ای ملی برای بسط و گسترش دانش در صنعت عمل می‌کند و به عنوان شتابدهنده ارتباط بین صنعت و دانشگاه را تسهیل کرده و رونق می‌دهد.

رییس هیات عامل ایمیدرو به همراهی شرکت‌های بزرگ مانند فولاد مبارکه و مس کرمان در این رویداد اشاره کرد و گفت: ایمیدرو در کنار صنعت و شرکت‌های دانش بنیان قرار می‌گیرد زیرا زمانی می‌توان وضع موجود را به مطلوب تبدیل کنیم که هم‌نشینی، ارتباط وهم‌آفرینی اتفاق بیفتد. ما به این نشست‌ها برای دستیابی به اهداف خود نیاز داریم و همراهی شرکت‌های بزرگ از این رویداد باعث می‌شود که حمایت از ایده‌ها توسط صنعت فراهم شود.

وی در مورد اقدامات پژوهشی ایمیدرو نیز گفت: در سال جاری بیش از ۲۰ طرح پژوهشی بر اساس نیاز صنعت تعریف و حمایت شده که بخش اعظم آن در زمینه زیست محیطی است. در سال جاری ظرفیت آموزشی ایمیدرو دو برابر و ظرفیت پژوهشی نیز 50 درصد رشد داشته است. صنایع معدنی از استخراج گرفته تا فرآوری و تولید محصول به نوآوری نیاز دارد.

غریب‌پور در پایان خاطرنشان کرد: ویژگی اصلی این رویداد حمایت شرکت‌های بزرگ، نشست‌های دوطرفه و نمایشگاه دستاوردهای شرکت‌های دانش بنیان است و تلاش می‌کنیم که یونیدرو و ایمیدرو به یک نهاد پایا و مانا تبدیل شود. در شرایط کنونی در حوزه معدن ما با مازاد تولید روبرو هستیم، بنابراین با ایجاد دانش و استفاده از ظرفیت دانش بومی ‌می‌توانیم ارزش‌آفرینی کنیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا