تکنولوژی

۵ مدل حمایتی از ایده های کرونایی استارت‌آپ های فناوری اطلاعات

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اقتصاد دیجیتال ۵ مدل حمایتی از ایده‌های استارتاپی را در بحران کرونا تشریح کرد و گفت: وام ارزان قیمت در کمتر از ۲ تا ۳ هفته در اختیار کسب و کارها قرار می گیرد.

به گزارش البرز فاوا نیوز به نقل از مهر؛ مهدی محمدی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به برنامه های ستاد توسعه فناوری‌های اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای حمایت از کسب و کارهای حوزه فناوری اطلاعات در شرایط فعلی بحران ویروس کرونا، گفت: این مدل حمایتی در قالب پویش «کرونا پلاس» در حال انجام است که بر اساس آن از کسب و کارها، شرکت ها و استارت آپهایی که دارای راه حل و ایده های فناورانه برای دوران کرونا، دوران قرنطینه و پساکرونا هستند، حمایت می کنیم.

وی گفت: در راستای این پویش، از کسب و کارها و استارت‌آپهای حوزه فناوری اطلاعات خواسته شده که در ۹ حوزه اولویت دار شامل آموزش آنلاین، حمل و نقل آنلاین، سلامت آنلاین، ورزش آنلاین، سرگرمی، توریسم آنلاین، تولید محتوای آنلاین، نوآوری اجتماعی و فروشگاه‌های آنلاین، ایده و ابتکارات خود را اعلام کنند.

محمدی با بیان اینکه برای هر یک از این حوزه ها موضوعات مرتبط مورد نیاز درنظر گرفته شده است، ادامه داد: برای مثال در حوزه سلامت آنلاین، مباحث مربوط به رسیدگی به سالمندان در دوران قرنطینه، مشاوره های روانشناسی و پلتفرم های ارتباطی بین کادر پزشکی و جامعه در درجه اهمیت قرار دارد. در همین حال در حوزه ورزش آنلاین، پلتفرم هایی که بتوانند راهکارهایی برای ورزش غیرحضوری و آنلاین ارائه دهند مورد حمایت قرار می گیرند.

وی با اشاره به اینکه از روز یکشنبه هفته گذشته این فراخوان اعلام شده و به مدت ۲ هفته ادامه دارد، گفت: کسب و کارها تا پایان این هفته زمان دارند که در این طرح مشارکت کنند. تاکنون حدود ۳۵۰ کسب و کار، استارت آپ و شرکت دانش بنیان طرح و ایده خود را ارائه داده اند که حدود ۵۰ درصد این درخواست ها در حوزه سلامت دیجیتال است و موضوعات مربوط به حمل و نقل، ورزش، گردشگری آنلاین و راه حل های فناورانه نیز در این درخواست ها دیده شده اند.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه از این کسب و کارها خواسته شده که نیازمندیهای خود را در ۵ مورد اعلام کنند، در خصوص این ۵ مدل حمایتی گفت: تسهیلات مالی یکی از مدل های حمایتی است که در قالب ارائه وام، تسهیلات بلاعوض و یا تسهیلات با بهره کم به متقاضیان ارائه خواهد شد.

ارائه سرویس های دیتاسنتر و فضای ابری به کسب و کارها

وی افزود: مدل دوم حمایت از کسب و کارها و استارت‌آپها در دوران بحران کرونا، حمایت زیرساختی است که می توان در قالب ارائه سرور و یا فضای ابری به کسب و کارها صورت گیرد. بر این اساس با توافق و مذاکراتی که با پروایدرهای اصلی خدمات زیرساختی دیتاسنتر و فضای ابری صورت گرفته، می توان به کسب وکارهای نیازمند، اینگونه سرویس ها را با تخفیف بالا و سوبسید ارائه کرد.

محمدی گفت: موضوع سوم حمایتی مدنظر مربوط به ارائه فضای فیزیکی به کسب و کارهای متقاضی است که در صورت نیاز می توان در مراکز نوآوری و شتاب دهنده ها به این کسب و کارها فضای فیزیکی اختصاص داد.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه مدل چهارم حمایت از کسب و کارهای نوپا در بحران کرونا مربوط به رفع موانع قانونی و مقرراتی و مشکل صدور مجوز می شود، ادامه داد: ما یک لاین اختصاصی برای حل این مشکلات باز کرده ایم تا از این طریق به کسب و کارهایی که با این موانع مواجه هستند کمک کنیم.

ارائه مجوز به کسب و کار در ۱۵ روز

وی مدل پنجم حمایت از استارت آپها و کسب و کارها را مربوط به تسهیل در فرآیندهای صدور مجوز دانش بنیان شدن و در فهرست شرکت های خلاق قرار گرفتن، اعلام کرد و توضیح داد: در این مدل، شرکت هایی که از نظر فنی قوی هستند با سرعت بیشتر از گذشته موفق به دریافت مجوز دانش بنیان می شوند. به این معنی که اگر در حالت عادی حدود ۲ ماه زمان می برد که مجوز شرکت دانش بنیان به یک کسب و کار تعلق گیرد، در شرایط فعلی در یک سیکل ۱۵ روزه امکان دریافت مجوز دانش بنیان وجود دارد.

محمدی خاطرنشان کرد: در مورد شرکت های خلاق نیز صدور این مجوز به سرعت انجام می شود. به این معنی که اگر در حالت عادی این مجوز ظرف ۱۰ روز صادر می شد، در شرایط فعلی این فرآیند به کمتر از یک هفته کاهش یافته است.

پرداخت تسهیلات وام ارزان قیمت در کمتر از ۲ تا ۳ هفته

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه ارزیابی اولیه برای حدود ۱۵۰ درخواست توسط کارگروههای تخصصی انجام شده و واجدان شرایط به زودی در فرآیند دریافت تسهیلات ۵ گانه قرار می گیرند، اضافه کرد: پیش بینی مان این است که اغلب کسب و کارهایی که نیازمند دریافت وام ارزان قیمت باشند در کمتر از دو تا سه هفته بتوانند این تسهیلات را دریافت کنند.

Related Articles

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button