رونمایی از پوشش فیبرنوری برای ۳ میلیون خانوار
وزیر ارتباطات با اشاره به ایجاد پوشش ۳ میلیون خانوار در پروژه ملی فیبرنوری منازل و کسب و کارها که به مناسبت روزجهانی ارتباطات با حضور رییس جمهوری از آن رونمایی شد، گفت: تاکنون در ۱۰ شهر این امکان فراهم شده تا ظرف مدت یک ماه اپراتورها اینترنت فیبرنوری را به منازل متصل کند.
فناوری برتر دیجیتال به نقل از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به مناسبت روز جهانی ارتباطات در برنامه گفت و گوی ویژه خبری حاضر شد و گزارشی درباره پروژه های افتتاح شده ارائه کرد.
وزیر ارتباطات در ابتدای این گفت و گو به پروژه فیبر نوری منازل و کسب و کارها اشاره کرد و با بیان اینکه برای ارائه هر سرویس داخلی و خارجی تا چند دهه آینده نیاز به شبکه فیبرنوری داریم، گفت: اجرای این پروژه در ۴۶۰ شهر نیز تعیین تکلیف شده و در ۱۰۰ شهر کشور آغاز شده است و احداث آن به ۸ اپراتور واگذار شده است.
وی افزود: امروز ۳ میلیون خانوار تحت پوشش قرار گرفتند و در ۱۰ شهر امکان واگذاری سرویس به مردم فراهم شده است که با درخواست متقاضیان، اپراتور ها ظرف یک هفته تا یک ماه برای متقاضیان سرویس را برقرار خواهند کرد.
وی ادامه داد: با این سرویس مردم اینترنت پرسرعت و با کیفیت بالا دریافت می کنند و سرعت اینترنتی که دریافت می کنند تا ۸۰ برابر سرعتی قبل است.
وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه اجرای این طرح زمان بر است، از تمام استانداران، فرمانداران و شهرداران خواست برای تسریع در اجرای این پروژه در شهرهای خود همکاری و همیاری کنند تا بتوانیم بر اساس وعده ای که به مردم داده شده ۲۰ میلیون خانوار تا پایان این دولت تحت پوشش این پروژه مهم قرار گیرند.
وی افزود: تا پایان سال جاری ۸تا ۱۰ میلیون خانوار تحت پوشش قرار می گیرند.
زارع پور درباره اتصال مدارس و مراکز آموزشی به شبکه فیبرنوری نیز توضیح داد: بر اساس تکلیفی که داریم تا پایان دولت تمام مدارس شهری کشور به شبکه فیبرنوری می شود و بر اساس تفاهم نامه ای که باآموزش و پرورش بسته شده وزارت ارتباطات اینکار را آغاز کرده و در مرحله بعد دانشگاه ها، مراکز درمانی و اداری قرار دارند.
وزیر ارتباطات به حدود ۷.۳۰۰ روستای باقی مانده فاقد ارتباط در ابتدای دولت سیزدهم اشاره کرد و گفت: تا همین امروز ۴۰۱۲ روستا در این دولت به اینترنت پرسرعت متصل شدند و این شبکه می تواند بستر خوبی برای ارائه خدمات اداری به مردم و کسب و کارها باشد.
وی افزود: امروز مردم روستاهای متصل شده همان سرویسی که در تهران ارائه می شود را دریافت می کنند و ما تلاش داشتیم که عدالت در توسعه ارتباطات رعایت شود.
زارع پور به بومی سازی تجهیزات شبکه به عنوان یکی دیگر از پروژه های افتتاح شده امروز اشاره کرد و گفت: امروز با تجهیزات داخلی ظرفیت شبکه ۷.۶ ترابیت بر ثانیه افزایش یافته که برنامه داریم این عدد به ۲۰ترابیت بر ثانیه افزایش یابد.
وی افزود: همچنین ما برنامه داریم تا پایان دولت لایه های مختلف شبکه را نوسازی کنیم و ارتقا دهیم تا مردم حس خوب سرعت و کیفیت بالا دریافت کنند.
وزیر ارتباطات به مسوولیت های وزارت ارتباطات از کف اقیانوس تا اوج آسمان اشاره کرد و گفت: با اجرای بیش از ۱۵۰ کیلومتر فیبرنوری توسط شرکت دانش بنیان ایرانی، جزایر سه گانه تنب بزرگ و کوچک و ابوموسی به سرزمین اصلی متصل شد که کیفیت ارتباطات سیار این جزایر را افزایش می دهد.
وی به قراردادهای شرکت های ایرانی برای فیبرکشی کف دریا در کشورهای منطقه اشاره کرد و افزود: من وظیفه خود می دانم زمینه فعالیت شرکت های دانش بنیان ایرانی در کشورهای مختلف و صادرات محصولات آنان را پیگیری کنم.
زارع پور به پنجره واحد ملی خدمات دولت هوشمند نیز اشاره کرد و گفت: هم اکنون بیش از ۳ هزار خدمت توسط ۹۵ درصد دستگاه های دولتی و اجرایی در این پنجره ارائه می شود که در حدود ۱۵ میلیون نفر تاکنون از این خدمات استفاده کردند و روزانه نیز حدود ۲ میلیون نفر کاربر دارد.
وی افزود: بر اساس دستور رییس جمهوری که امروز ابلاغ شد ۵ درصد دستگاه هایی که تاکنون به این پنجره متصل نشدند باید تا یک ماه آینده متصل شوند و بر اساس قانون بودجه تا پایان سال تمام استعلامات بین دستگاه ها به صورت برخط باید انجام شود.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه تا پایان سال ۲۰ درصد خدمات دستگاه ها باید هوشمند شود، گفت: بر همین اساس ارسال مدارک و مراجعه حضوری باید حذف شود و خدمات به صورت هوشمند به مردم ارائه شود.
وی کیفیت ارائه خدمات توسط دستگاه های اجرایی را در این پنجره متفاوت اعلام کرد و خبر داد برای نظارت بر کیفیت و ارتقای آن در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند کمیته ویژه ای تشکیل شده است.