تکنولوژی

۷۰۰ میلیارد تومان به ۲۸ صندوق پژوهش و فناوری اختصاص یافت

آیین انعقاد قرارداد اعطای تسهیلات تبصره ۱۶ قانون بودجه بین صندوق‌های غیردولتی پژوهش و فناوری صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری و بانک ملی در محل تالار فردوسی بانک ملی برگزار شد.

معاونت علمی ریاست جمهوری؛ فناوری برتر دیجیتال به نقل از تسهیلات این تبصره در راستای حمایت از توسعه اشتغال در شرکت‌های نوآور (استارتاپی)، فناور، دانش‌بنیان و خلاق از طریق توسعه نظام اختصاصی تأمین مالی نوآوری، برای پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه به صندوق‌های پژوهش و فناوری با سقف مصوب وزارت امور اقتصادی و دارایی و صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری و دوره بازپرداخت حداکثر ۶۰ ماهه اختصاص‌یافته است و تسهیلات مذکور تا سقف یک میلیارد ریال با اعتبار سنجی متقاضی و یک ضامن معتبر قابل پرداخت خواهد بود.

تبصره 16 قانون بودجه برکتی برای شرکت‌های دانش‌بنیان است

علی وحدت، نیز در این مراسم با بیان اینکه اقتصاد دانش‌بنیان ملزومات خاص خود را دارد، گفت: بحث تأمین مالی این شرکت‌ها نیز زیست‌بوم خاص خود را دارد که اجزای مختلفی اعم از بازار سرمایه، بانک‌ها بیمه‌ها، صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری آن را تشکیل می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه همکاری بانک‌ها با اکوسیستم نوآوری در کشور بسیار مطلوب است، افزود: بانک‌ها در سال‌های اخیر کمک شایانی برای ارائه تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان کرده‌اند و در نقطه مقابل نیز شرکت‌های دانش‌بنیان به‌شدت اعتبار خود را نزد بانک‌ها افزایش دادند. حتی یک فقره از ضمانت‌نامه‌هایی که بانک‌ها صادر کردند، برنگشته است، حتی یک مورد از تسهیلات سررسید گذشته نشده است. بانک‌ها به شرکت‌های دانش‌بنیان به‌عنوان مشتریان بسیار خوب نگاه می‌کنند.

رئیس هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: یک ظرفیت 40 هزار میلیارد تومانی برنامه‌ریزی شد امیدواریم به‌سرعت انجام شود زیرساخت‌های آن با شرکت‌های مشترک با بانک‌ها انجام‌شده است.

وی با اشاره به اینکه امسال تاکنون از ارائه تسهیلات تبصره ۱۶ قانون بودجه عقب هستیم، گفت: برخی از بانک‌ها مانند بانک ملی در اختصاص تسهیلات به‌خوبی عمل کرده‌اند که قابل‌تقدیر است.

وی با تشکر از دولت و مجلس گفت: تبصره 16 قانون بودجه به‌عنوان برکتی برای شرکت‌های دانش‌بنیان است.

رعایت عدالت جغرافیایی در سراسر کشور در پرداخت تسهیلات

نجار زاده، رئیس بانک ملی نیز در این مراسم با بیان اینکه این بانک در راستای حمایت از سیاست‌های عالی رهبر معظم انقلاب و در جهت حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان تسهیلات اختصاص داده است، خاطرنشان کرد: فرایند اعتباری برای حوزه دانش‌بنیان‌ها در نظر گرفتیم. با توجه به نگاه حمایتی امروز برای انعقاد قرارداد در راستای تعهدات ۷۰۰ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت می‌کنیم.

وی افزود: عدالت جغرافیایی در سراسر کشور را در پرداخت تسهیلات رعایت می‌کنیم.

ساماندهی فناوری‌های جدید در کشور

توانگر، نماینده مجلس نیز در این مراسم گفت: ایران وارد تحولات انقلاب صنعتی شد که این اتفاق با تصویب قانون جهش تولید دانش‌بنیان محقق شد.

وی افزود: در اولین مراحل این تحولات قرار داریم و الزامات آن را پیاده‌سازی کنیم. لذا مأموریت و مسئولیت عظیمی برای ساماندهی فناوری‌های جدید داریم در کنار آن با در نظر گرفتن مصالح عامه باید کرامت انسانی را بهبود ببخشیم و اکوسیستم نوآوری و شکوفایی را در بخش‌های قدیمی و سنتی اشاعه دهیم.

این نماینده مجلس با ابراز خرسندی از اینکه در مراسم امروز شاهد حضور اکوسیستم‌های نوآوری برای تحقق این امر هستیم، گفت: این تفاهم‌نامه اقدام مؤثری برای تضمین‌های مالی در زیست‌بوم نوآوری کشور است. این تفاهم‌نامه قطعه‌ای از یک پازل مربوط به فعالان اکوسیستم نوآوری است. زیرا این تفاهم‌نامه در جهت چابک سازی و ارتقای شرکت‌های دانش‌بنیان کارساز است.

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا