بخش موبایل و محصولات الکترونیکی سامسونگ ادغام شدند
سامسونگ الکترونیکس از تغییر ساختار و مدیران بخشی از زیرمجموعههای خود خبر داد. طبق اعلام این شرکت، دو مدیرعامل جدید بر بخشهای Device Solutions، که کسبوکار نیمهرساناها محسوب میشود، و بخش جدید SET که از ترکیب موبایل، تلویزیون و دیگر محصولات الکترونیکی ایجاد شده، نظارت میکنند. این بزرگترین تغییر ساختاری سامسونگ از سال ۲۰۱۷ است که در این سال، سامسونگ سه رهبر جدید برای سه بخش جداگانه تعیین کرد.
فناوری برتر دیجیتال به نقل از دیجی کالا؛ بر اساس بیاینهی منتشر شده، آقای «جونگ-هی هان» (Jong-hee Han) که حالا مدیر کسبوکار Visual Display است، به عنوان مدیرعامل مشترک بخش SET هم انجام وظیفه خواهد کرد. سامسونگ گفته که او توانسته به مدت ۱۵ سال متوالی این شرکت را در رتبهی اول بازار تلویزیونها قرار دهد و قرار است هماهنگی بخشهای مختلف واحد SET را بهبود ببخشد. بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز، او در زمینهی موبایل هیچ تجربهای ندارد اما در هر صورت یکی از بهترین مدیران سامسونگ محسوب میشود.
همچنین آقای «کیههیون کیونگ» (Kyehyun Kyung) که قبلا مدیرعامل سامسونگ الکترومکانیکس بود، حالا وظیفهی مهمترین و سودآورترین بخش سامسونگ یعنی واحد نیمهرساناها را عهدهدار شده است. او در زمینهی تولید حافظههای فلش و طراحی DRAM هم سابقهی زیادی دارد و باید ببینیم عملکرد بخش نیمهرساناهای سامسونگ در دوران رهبری او با چه تغییراتی روبرو میشود.
اگرچه بر اساس جدیدترین گزارش مالی، بخش موبایل سامسونگ در سهماههی سوم ۲۰۲۱ با کسب درآمد ۲۴.۲ میلیارد دلاری مهمترین قسمت این شرکت بوده، ولی از طرف دیگر باید به درآمد ۲۲.۶ میلیارد دلاری بخش تراشههای این شرکت اشاره کنیم که این درآمد هنگفت به لطف افزایش تقاضا برای DRAM سرورها و در کل قطعات کامپیوترها طی بحران کرونا حاصل شده است.
در حال حاضر شرکت تایوانی TSMC تراشههای شرکتهایی مانند اپل، کوالکام و انویدیا را تولید میکند و بر اساس گزارشها، حدود ۶۰ درصد از درآمد کل بازار تولید تراشهها را از آن خود کرده است. TSMC و سامسونگ تنها شرکتهایی هستند که توانایی تولید تراشههای ۴ نانومتری را در اختیار دارند و در این زمینه، رقابت سختی بین این دو شرکت جریان دارد. سامسونگ قصد دارد تا ۱۰ سال آینده به بزرگترین تولیدکنندهی تراشه در جهان تبدیل شود و برای این کار میلیاردها دلار سرمایهگذاری خواهد کرد. در همین زمینه میتوانیم به سرمایهگذاری ۱۷ میلیارد دلاری سامسونگ برای تولید کارخانههای تولید تراشه در آمریکا اشاره کنیم که قرار است برای تولید تراشههای پیشرفته مورد استفاده قرار بگیرند.
همچنین در بخش موبایل هم سامسونگ با چالشهای زیادی دست و پنجه نرم میکند. به عنوان مثال در ژوئن ۲۰۲۱، شیائومی برای نخستین بار در بازار موبایل از سامسونگ پیشی گرفت و عنوان نخست این بازار را از آن خود کرد. در این ماه سهم بازار گوشیهای شیائومی به ۱۷٫۱ درصد رسید و سامسونگ و اپل با سهم بازار ۱۵٫۷ و ۱۴٫۳ درصد در رتبههای بعدی قرار گرفتند. البته باید خاطرنشان کنیم شیائومی فقط در این ماه توانست سامسونگ را پشت سر بگذارد و این شرکت کرهای بر اساس آمار فروش مربوط به دورههای سهماهه همچنان رتبهی نخست را در اختیار دارد. اما روی هم رفته، شرکتهای چینی مانند ویوو، اوپو، شیائومی و ریلمی پیوسته در حال افزایش سهم بازار خود در بازارهای کلیدی مانند چین، هند و اروپا هستند.
از سوی دیگر، برخی گزارشها از پایین بودن آمار فروش گوشیهای سری گلکسی S21 خبر میدهند که بخشی از این موضوع به محدودیتهای زنجیره تامین و بحران کرونا در ویتنام برمیگردد. باید خاطرنشان کنیم بیشتر گوشیهای سامسونگ در کشور ویتنام تولید میشوند و این کشور طی اوجگیری کرونا مشکلات زیادی را برای زنجیره تامین گوشیهای سامسونگ ایجاد کرد.
از سوی دیگر، سامسونگ به بازار گوشیهای تاشو توجه ویژهای نشان داده و ۹۳ درصد از این بازار را تصاحب کرده است. همچنین سامسونگ قصد دارد در سال ۲۰۲۲ حدود ۲۲ درصد از بازار موبایل را از آن خود کند که بدون شک دستیابی به این هدف کار راحتی نخواهد بود. با توجه به تمام این چالشها، به نظر میرسد مدیران ارشد سامسونگ به این نتیجه رسیدهاند که با تغییر ساختار و جابجایی تعدادی از مدیران، دستیابی به اهداف تعیین شده امکانپذیر میشود.