فناوری اطلاعات

رفع تحریم ها چه تاثیری بر صنعت آی‌تی می‌گذارد؟

رفع تحریم ها شاید برای مردم کشوری مثل ایران یکی از بزرگ‌ترین اتفاقاتی به شمار برود که بتواند همه چیز را متحول کند.

به گزارش فناوری برتر دیجیتال به نقل ازسرگرمی، روزانه با همه‌ی ابزار و وسایلی که سروکار داریم، از کامپیوتر و گوشی موبایل گرفته تا خودرویی که سوار می‌شویم همه و همه بالاخره به نوعی به تحریم‌ها پیوند خورده‌اند و بارها در طول روز می‌شنویم که به خاطر تحریم فلان صنعت است که فلان وسیله در کشور موجود نیست یا به قیمت گزافی به دست‌مان می‌رسد.

اینکه رفع تحریم ها چه تاثیری بر صنعت آی‌تی می‌گذارد؛ شاید اولین چیزی که به عنوان نویسنده مطلب به نظرم می‌رسد، همین گوشی موبایلی است که هر لحظه با آن سر و کار دارم؛ اگرچه تحریم‌ها سال‌هاست که گریبان ما را گرفته، اما در طول یکی دو سال اخیر، تنگ‌تر شدن حلقه‌ی تحریم‌ها، باعث شده تا بسیاری از شرکت‌های بزرگ تولیدکننده‌ی گوشی و کامپیوتر در دنیا، دفاتر نمایندگی خود را از ایران جمع کنند و حالا همان گوشی‌ها و لپ‌تاپ‌ها که پیشتر به دلیل وجود نمایندگی در کشورمان به راحتی، با قیمت معقول و با خدمات پس از فروش درست به دستمان می‌رسید، حالا با قیمت بسیار بالاتری در اختیارمان قرار می‌گیرد. تحریم ها باعث شده تا شرکتی مثل اپل که طرفداران زیادی در کشورمان دارد، نمایندگی در ایران نداشته باشد و حالا گوشی‌هایش با قیمت نجومی در بازار کشورمان به فروش می‌رسد. یا امکان دسترسی به بسیاری از نرم‌افزارهای فروشگاه اپ استور اپل برای کاربران ایرانی وجود ندارد و برای سرویس مشابه، کاربر باید هزینه‌ی گزافی بپردازد.

این موضوع درباره لپ‌تاپ، دوربین، کنسول‌های بازی، چاپگرها، قطعات‌ و همچنین بازار خودرو اتفاق می‌افتد و دستگاهی که در بازار دنیا به عنوان محصول اقتصادی به فروش می‌رسد، در بازار کشور ما با قیمت‌های نجومی آن هم نه به شکل اقتصادی، بلکه فقط قشر خاصی امکان خرید و دسترسی به آن را دارند.

این موضوع همچنین در بازار نرم‌افزارها صدق می‌کند و مثلا نرم‌افزارهای کاربردی شرکت‌های بزرگ به شکل اوریجینال در اختیار کاربران قرار نمی‌گیرند؛ چرا که تحریم ها باعث می‌شود، کاربر ایرانی امکان دسترسی به این نرم‌افزارها را نداشته باشد.

اما نباید از خود تحریمی هم غافل شد؛ ما از یک سو با تحریم‌های خارجی روبه‌رو هستیم و از سوی دیگر تحریم های داخلی مشکلات بسیاری را بر سر راه‌مان قرار داده است. بسیاری از نرم‌افزارها یا برنامه‌ها که ربطی به تحریم‌ها ندارند، اما بنابه دلایلی مسدود شده و امکان دسترسی به آنها بدون استفاده از فیلترشکن وجود ندارد؛ چرا؟ برخی از شرکت‌ها از موضوع تحریم‌ها سود می‌برند و با ادعای تولید محصول مشابه در داخل کشور، باعث شده‌اند تا برخی از سرویس‌ها، نرم‌افزارها و برنامه‌ها در کشور غیرقابل دسترس شوند و به این ترتیب بسیاری این وسط از تحریم‌ها سوءاستفاده می‌کنند.

حالا تصور کنید اگر تحریم ها رفع شوند چه اتفاقی می‌افتد؟!

تصور کنید همه‌ی کالاهایی که امروز به خاطر تحریم‌ها یا اصلا به دست‌مان نمی‌رسد یا به اسم تحریم، مجبوریم از محصول و کالای مشابه اما با کیفیت نامطلوب استفاده کنیم، با رفع تحریم ها دوباره پای‌شان به کشورمان باز شود؛ شرکت‌هایی مثل اپل صادرات گوشی، تبلت، لپ‌تاپ و سایر محصولاتش به کشور ایران را آغاز کند، شرکت‌های ال‌جی، سونی و سامسونگ و سایر کمپانی‌های بزرگ دنیا مثل گذشته، دفاتر نمایندگی در ایران دایر کنند و سرویس‌ها و خدمات پس از فروش محصولات‌شان را به کاربران ایرانی هم ارایه دهند، امکان دسترسی به محصولات، سرویس‌ها و خدمات مایکروسافت بدون واسطه برای ما هم وجود داشته باشد، واردات خودرو بدون اعمال تعرفه‌های سنگین صورت گیرد، آمازون و اوبر امکان ارایه سرویس به کاربران ایرانی را فراهم کنند؛ قطعا تمامی محصولات به شکلی درست و منطقی همانند سایر کشورها به دست کاربر ایرانی هم می‌رسد و از سوی دیگر قطعا با قیمت‌های نجومی که امروز شاهدشان هستیم، روبه‌رو نخواهیم بود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا