شاید بتوان مهمترین دلایل خرابی گوشی های اندروید را گرم شدن بیش از حد، مشکل باتری و صفحهنمایش برشمرد. در این مقاله نحوه رفع رایجترین خرابیهای تلفنهای همراه آورده شده است.
به گزارش فناوری برتر دیجیتال به نقل از سرگرمی، یک کاربر معمولی گوشی هوشمند، بیشتر از ویژگیها و قابلیتهای جدید، به این موضوع توجه میکند که دستگاهش دچار مشکل نشود. متاسفانه، گوشیهای هوشمند بینقص نیستند و معمولا اکثر دستگاهها پس از مدتی دچار مشکلاتی میشوند. برخی از برندها محصولاتی باکیفیتتر ارایه میدهند، اما تقریبا همه دستگاهها بالاخره با مشکلاتی روبهرو میشوند. در اینجا چند مشکل رایج سخت افزاری که ممکن است در تلفن اندرویدی با آن مواجه شوید و نحوه رفع آنها آورده شده است.
گرم شدن بیش از حد گوشی
گرمای بیش از حد یکی از رایجترین دلایل خرابی گوشی های هوشمند است و موارد زیادی وجود دارد که میتواند باعث افزایش حرارت دستگاه شود. این موارد عبارتند از هوای گرم، قطعات معیوب، استفاده از شارژرها و کابلهای تقلبی، آسیبهای داخلی و موارد دیگر. ممکن است بدانید که گرمای بیش از حد به سلامت باتری آسیب میرساند و ظرفیت کلی آن را کاهش میدهد که در نهایت منجر به تخلیه سریع باتری میشود. در موارد نادر، حتی میتواند باعث ورم کردن و در نهایت ترکیدن دستگاه شود.
برای جلوگیری از گرمای بیش از حد به نکات زیر توجه کنید:
- هنگام شارژ از گوشی استفاده نکنید.
- در هوای بسیار گرم از گوشی خود استفاده نکنید.
- از شارژرها و کابلهای طراحی شده توسط سازنده استفاده کنید.
- بازیهای گرافیکی فشردهای را که گوشی شما قادر به انجام آن نیست، روی دستگاه نصب و بازی نکنید.
- باتری را تعویض کنید.
اتصال
چه یک گوشی اقتصادی داشته باشید و چه یک تلفن پرچمدار، در برخی مواقع با مشکلات اتصال مواجه خواهید شد. این بدان معناست که نمیتوانید تماس بگیرید، پیامک ارسال کنید، صفحات وب را باز کنید و هدفون یا ساعت هوشمند خود را از طریق بلوتوث به تلفن متصل کنید.
اگر نمیتوانید تماس بگیرید یا پیامک ارسال کنید، به این معنی است که تلفن شما از کار افتاده است. برای رفع این مشکل، حالت پرواز را برای یک دقیقه فعال کرده و دوباره خاموش کنید. اگر کارساز نبود، به تنظیمات > اتصالات > مدیریت سیم کارت بروید و سیمکارت خود را غیرفعال و صبر کنید و دوباره آن را فعال کنید. اگر Wi-Fi شما کار نمیکند، به بخش Settings > Connections > Wi-Fi بروید و روی علامت تنظیمات در کنار شبکه متصل خود و سپس روی Forget ضربه بزنید. سپس رمز عبور خود را تایپ کنید و روی اتصال ضربه بزنید. اگر مشکل ادامه داشت، ممکن است لازم باشد روتر خود را راه اندازی یا تنظیم مجدد کنید. اگر نمیتوانید هدفونهای بیسیم، ساعت هوشمند یا هر وسیله جانبی بلوتوث دیگری را به تلفن خود وصل کنید، به بخش تنظیمات > اتصالات > بلوتوث بروید و روی کلید تنظیمات در کنار دستگاه جفت شده ضربه بزنید و روی Unpair ضربه بزنید. حالا دوباره دستگاه را به همان روشی که قبلا انجام دادید متصل کنید.
کاهش عمر باتری
همانطور که پیشتر گفتیم، گرمای بیش از حد یک دلیل کلیدی برای تخلیه سریع باتری است که یکی از دلایل اصلی خرابی گوشی به شمار میرود. همچنین اگر روشنایی صفحه را به حداکثر برسانید، از شبکهی 5G استفاده کنید یا تعدادی از قابلیتهای پرمصرف دستگاه مانند موقعیت مکانی و بلوتوث، همیشه در حال اجرا باشند، ممکن است شاهد خالی شدن سریع باتری شویم. انجام بازیهای گرافیکی فشرده نیز میتواند نتیجه مشابهی داشته باشد، به خصوص اگر تلفن شما از پردازنده قوی برخوردار نباشد.
سوسو زدن صفحه نمایش
در بیشتر موارد، یک راهاندازی مجدد ساده، تقریبا تمام مشکلات مربوط به نمایشگر مانند عدم پاسخگویی صفحه یا سوسو زدن را برطرف میکند. نگران نباشید، راه اندازی مجدد هیچ اطلاعاتی را پاک نمیکند، زمانی دادههای دستگاهتان پاک میشود که گوشی خود را به حالت تنظیمات کارخانه برگردانید.
برای انجام این کار، دکمه پاور را فشار داده و نگه دارید تا گوشی شما راه اندازی مجدد شود. این کار ممکن است گاهی به ۲۰ تا ۳۰ ثانیه هم برسد، بنابراین اگر در چند ثانیه اول اتفاقی نیفتد، نگران نباشید. در گوشیهای سامسونگ، کلید تنظیم صدای کم و کلید پاور را فشار داده و نگه دارید تا راهاندازی مجدد سریعتر انجام شود. همچنین میتوانید راه حلهای دیگری را برای رفع سوسو زدن صفحه نمایش امتحان کنید. در بدترین حالت، ممکن است به طور تصادفی بدافزاری را دانلود کرده باشید که میتواند فورا دستگاه شما را از کار بیندازد.
از کار افتادن گوشی
ممکن است دلایل زیادی برای خرابی و از کار افتادن گوشی وجود داشته باشد. برای مثال، اگر دستگاه واقعا قدیمی باشد، بدیهی است که سخت افزار آن قدیمی است و احتمالا مجبور خواهید شد یک گوشی جدید بخرید. اگر مجوزهای لازم برای عملکرد صحیح را به آنها نداده باشید، ممکن است از کار بیفتند. به عنوان مثال، یک برنامه ناوبری نمیتواند بدون دسترسی به موقعیت مکانی شما کار کند. تلفن شما همچنین میتواند به دلیل کمبود حافظه داخلی با مشکل مواجه شود، در این صورت، باید مقداری فضای ذخیرهسازی را آزاد کنید تا مطمئن شوید که سیستمعامل فضای کافی برای عملکرد روان دارد.
تلفن شارژ نمیشود
اگر تلفن شما شارژ نمیشود، ممکن است به این دلیل باشد که درگاه USB کثیف است، آداپتور آسیب دیده یا کابل فرسوده شده یا با تلفن شما سازگار نیست. بنابراین، تمیز کردن پورت USB و خرید یک آداپتور و کابل جدید میتواند مشکل را در بیشتر موارد برطرف کند.
به طور مشابه، اگر شارژ سریع کار نمیکند، ممکن است به این دلیل باشد که به جای اینکه آداپتور را مستقیما به پریز دیواری متصل کنید، از پاوربانک، چندشاخه یا برد افزودنی استفاده میکنید. دلایل دیگری که ممکن است شارژ سریع کار نکند این است که تلفن یا آداپتور شما به سادگی از آن پشتیبانی نمیکند یا این ویژگی در تنظیمات تلفن شما خاموش است.
باتری متورم، صفحه نمایش شکسته و سایر نقصهای سخت افزاری
ایرادات سخت افزاری دیگری وجود دارد که نمیتوان مفصل در مورد آنها با جزییات صحبت کرد زیرا معمولا برای رفع آنها چارهای جز مراجعه به تعمیرگاه وجود ندارد. به عنوان مثال، تنها راه حل برای یک باتری متورم، تعویض آن با یک باتری جدید است. این مورد برای صفحه نمایش، بلندگو یا میکروفون شکسته نیز صادق است. راهحلهای زیادی برای خرابی دکمههای گوشی وجود دارد، اما در بیشتر موارد، اگر مشکل آنقدر پیچیده است که به تنهایی حل نمیشود، بهتر است از یک متخصص کمک بگیرید. گوشیهای سامسونگ به شما امکان میدهند یک تست تشخیصی کامل را انجام دهید تا ببینید چه مشکلی دارد. انجام این کار تمام عناصر سخت افزاری و نرم افزاری حیاتی را بررسی میکند و به شما کمک میکند تا از وضعیت کلی دستگاه اطمینان حاصل کنید.
هیچ گوشی هوشمندی در برابر آسیب مصون نیست
برخی از مشکلات سخت افزاری را میتوان به راحتی حل کرد، در حالی که برخی دیگر نیاز به کمک حرفهای دارند. اگر گوشی شما در شرایط قابل تعمیر نیست، ممکن است مجبور شوید یک گوشی جدید بخرید.
با همهی اینها توصیه میکنیم که نگهداری از گوشی خود را به یک عادت تبدیل کنید. گوشیهای هوشمند مانند لپتاپها و رایانههای شخصی رومیزی نیاز به تعمیر و نگهداری دارند. اگر به درستی انجام شوند، طبیعتا دوام بیشتری خواهند داشت.