مقایسه ایکس باکس وان ایکس و ایکس باکس سری اس
قویترین کنسول نسل هشتم ایکس باکس و ضعیفترین کنسول نسل نهم ایکس باکس در حالی که به شدت روی کاغذ به یکدیگر نزدیک هستند، فاصله بسیار زیادی در عملکرد دارند. در این مطلب قصد داریم به مقایسه ایکس باکس وان ایکس و ایکس باکس سری اس بپردازیم.
به گزارش فناوری برتر دیجیتال به نقل از سرگرمی، سال ابتدایی کنسولهای نسل نهمی چندان تعریفی نداشت و کاربران ترجیح دادند در ازای آن به کنسولهای ارزانتر نسل هشتمی پلی استیشن ۴ و ایکس باکس وان روی آوردند و کسانی که علاقه داشتند هرچه زودتر به نسل نهم مهاجرت کنند، کنسول ارزان قیمت نسل نهمی ایکس باکس سری اس را انتخاب کردند. از سوی دیگر، بازیهای انحصاری چندانی برای کنسولهای نسل نهمی به انتشار نرسید و از آنجایی که اکثریت کاربران هنوز در حال تجربه بازیهای خود در نسل هشتم هستند، توسعه دهندگان نیز بازیهای انحصاری را برای نسل گذشته به انتشار رسانده و تا چند سال آینده نیز به انتشار خواهند رساند. این مباحث کاملا متفاوت، فروش دو کنسول بسیار دوست داشتنی ایکس بکس وان ایکس و ایکس باکس سری اس را به شدت افزایش دادند.
در حالی که کنسول ایکس باکس وان ایکس با پردازنده گرافیکی قدرتمند، بازیهای نسل هشتمی را به بهترین شکل ممکن نمایش داده، کنسول نسل نهمی ایکس باکس سری اس با پردازنده قویتر و حافظه به روزتر، عملکرد دلپذیرتری را به همراه قدرت اجرای بازیهای نسل نهمی به شما ارائه میدهد. اما در سال ۲۰۲۲ باید کدام کنسول را خریداری کرد؟ با ما همراه باشید تا نگاهی عمیق به هر دو کنسول مایکروسافت داشته باشیم.
نتایج به دست آمده از هر دو کنسول بسیار فریبنده و قابل بحث و تامل هستند که البته به نحوی هدف مایکروسافت از عرضه این کنسولها بوده و درباره کنسولهای آینده نیز چنین خواهد بود. کنسول ایکس باکس سری اس خود را در دنیایی قدرتمند از لحاظ سخت افزار جای داده و موجب شگفتی منتقدین و کاربران شده است. دنیایی که این کنسول در آن خود را جای داده، دنیای کنسولهای غول پیکری چون پلی استیشن ۵ و کنسول فوق العاده قدرتمند ایکس باکس سری ایکس بوده و با این حال، فروش بی نظیر آن نشان از مهندسی نوین مایکروسافت دارد.
بدون شک بسیاری از شما از ما خواهید پرسید که جایگزین کنسول ایکس باکس وان ایکس، کنسول ایکس باکس سری ایکس است و در حالی که ما با شما موافقت میکنیم، قصد داریم ببینیم و بسنجیم که مایکروسافت تا چه میزان طی چند سال اخیر پیشرفت کرده و آیا ضعیفترین کنسول نسل نهم، قدرت رویارویی یا حتی شکست قویترین کنسول نسل هشتم را دارد یا خیر؟!
علاوه بر آن، باید این موضوع را در نظر داشت که بازار هدف دو کنسول Xbox One X و Xbox Series S بسیار متفاوت بوده و در حالی که کنسول ایکس باکس وان ایکس برای مخاطبینی با هدف تجربه بازیها با بهترین کیفیت بوده، کنسول ایکس باکس سری اس برای کسانی است که قصد دارند با هزینه کمتر، جدیدترین بازیها را تجربه کنند. از سوی دیگر گذشت مدت زمانی نسبتا طولانی از عرضه کنسول ایکس باکس وان ایکس، سبب کاهش قیمت آن شده که آن را از لحاظ قیمت، تقریبا هم رده کنسول نسل نهمی ایکس باکس سری اس قرار میدهد.
پیش از پرداختن به مقایسه عملکرد دو کنسول، قصد داریم این دو کنسول را روی کاغذ با یکدیگر مقایسه کنیم.
کنسول | ایکس باکس وان ایکس | ایکس باکس سری اس |
---|---|---|
پردازنده | AMD Jaguar هشت هسته ۲.۳ گیگاهرتزی | AMD Zen 2 هشت هسته ۳.۴ گیگاهرتزی |
پردازنده گرافیکی | GCN ۴۰ واحد ۱۱۷۲ مگاهرتزی با قدرت ۶ ترا فلاپس | RDNA 2 ۲۰ واحد ۱۵۵۰ مگاهرتزی با قدرت 4 ترا فلاپس |
رم | ۱۲ گیگابایت از نوع DDR5 | ۱۰ گیگابایت از نوع DDR6 |
حافظه | ۱ ترابایت از نوع HDD | ۵۱۲ گیگابایت از نوع SSD |
درایو نوری | 4K بلو ری | ندارد |
تاریخ عرضه | ۱۶ آبان ۱۳۹۶ | ۲۰ آبان ۱۳۹۹ |
مقایسه گرافیک ایکس باکس وان ایکس و ایکس باکس سری اس
روی کاغذ، ایکس باکس وان ایکس با میزان رم بیشتر و قدرت گرافیکی بیشتر، سیستمی قویتر به نظر میرسد. کنسول ایکس باکس وان ایکس قدرتمندترین کنسول نسل هشتمی بوده و این در حالی است که ایکس باکس سری اس ضعیفترین کنسول نسل نهم لقب میگیرد. یکی از مشکلات بزرگ ایکس باکس وان ایکس، پردازنده مرکزی آن بوده که از لحاظ معماری تفاوتی با پردازنده نسخه اوریجینال ایکس باکس وان نداشته و همین موضوع این کنسول را با مشکلاتی قابل توجه روبه رو کرده است.
هدف اصلی کنسول ایکس باکس وان ایکس، اجرای بازیهای نسل هشتمی با کیفیت 4K به لطف قدرت بسیار بالای پردازنده گرافیکی خود است. شما میتوانید با استفاده از این کنسول، بازیهایی چون The Outer Worlds، بخش داستانی Gears 5، Wasteland 3 و بسیاری بازیهای دیگر به زیباترین شکل ممکن تجربه کنید. همانطور که میدانید کیفیت 4K رزولوشن بیشتری را در اختیار شما قرار داده و البته این نکته را باید در نظر داشت که تلویزیون شما باید از کیفیت 4K پشتیبانی کند. نقطه منفی این کنسول، اجرای بازیها با نرخ فریم ۳۰ در کیفیت 4K و البته در بازیها با همین نرخ فریم در کیفیتهای پایینتر بوده که نشات گرفته از پردازنده مرکزی نسبتا قدیمی آن است.
در نسل نهم و کنسول ایکس باکس سری اس و البته کنسول ایکس باکس سری ایکس، ما پردازندهای به روز و فوق العاده قویتر را داریم. از همین رو بازیهایی که بار خود را بر دوش پردازنده مرکزی میاندازند، عملکردی بهتری در این کنسول داشته و از جمله آنها میتوان به بازی Destiny 2 اشاره داشت که با نرخ فریم ۶۰ اجرا شده و این در حالی است که ایکس باکس وان ایکس در کنار قدرت و قیمت بالاتر، این بازی را با نرخ فریم ۳۰ اجرا میکند. ایکس باکس سری اس در حقیقت برای اشخاصی طراحی شده که در کنار پول کم، علاقه به تجربه بازیهای روز داشته و از سوی دیگر، تلویزیونی که از کیفیت 4K پشتیبانی کند در اختیار ندارند.
یکی از مهمترین نقاط قوت کنسول ایکس باکس سری اس، اجرای بازیها با نرخ فریم ۶۰ بوده که در حقیقت یکی از اصلیترین اهداف نسل نهم کنسولها است. بسیاری از بازیهای جدید و حتی قدیمی، با نرخ فریم ۳۰ در کنسولهای نسل هشتم از جمله ایکس باکس وان ایکس اجرا شده که با توجه به قدرت ضعیفترین کنسول نسل نهم یعنی ایکس باکس سری اس، نقطه ضعفی بسیار چشم گیر است. لازم به ذکر است که کنسول ایکس باکس سری اس قدرت اجرای برخی بازیها با نرخ فریم ۱۲۰ را نیز دارا است.
قدرت ایکس باکس سری اس روی کاغذ شاید چندان زیاد نباشد، اما معماری RDNA 2 پردازنده گرافیکی این کنسول سبب قدرت بیش از حد آن شده که این کنسول کوچک و جمع و جور را بالاتر از تمام کنسولهای ایکس باکس وان قرار میدهد. شما زمانی که به پرازنده گرافیکی این کنسول در کنار پردازنده مرکزی آن نگاه میاندازید، متوجه میشوید که برازنده نام نسل نهم بوده و مانند کنسول پلی استیشن ۵ و ایکس باکس سری ایکس، نور پردازی دینامیک، سایههای طبیعیتر و البته قابلیت ری تریسینگ را در اختیار شما قرار میدهد. این سه قابلیت چشم نواز، جز بهترین دلایل برای خرید ایکس باکس سری اس در عوض ایکس باکس وان ایکس هستند.
متاسفانه تکنولوژی و معماری به کار رفته در کنسول ایکس باکس وان ایکس، بسیاری از قابلیتهای نسل نهمی را پشتیبانی نمیکند و حتی در بهترین حالت، شما میتوانید ضعفهایی در بازیهایی اجرایی این کنسول نسبت به کنسول نسل نهمی مورد بحث ببینید.
مقایسه قیمت Xbox One X و Xbox Series S
کنسول Xbox Series S با قیمت ۳۰۰ دلار عرضه شده که به عقیده بسیاری با توجه به قدرت این کنسول، ارزش آن بیش از ۳۰۰ دلار است. این کنسول برای اشخاصی که به کیفیتهای ۱۰۸۰ و ۱۴۴۰ راضی هستند بهترین گزینه بوده و میتوانند بدون خالی کردن حساب بانکی خود، از بازیهای نسل نهم با کیفیتی بسیار قابل قبول بهره ببرند.
همانطور که اشاره شد یکی از نقاط تمرکز اصلی این کنسول اجرای بازیها با نرخ فریم ۶۰ بوده و این کنسول قدرت اجرای بسیاری از بازیهای نسل هشتم و البته بازیهای نهم را با این نرخ فریم دارد، با این حال باید قید کیفیت 4K را به طور کلی بزنید! کنسول ایکس باکس وان ایکس در زمان عرضه با قیمت ۵۰۰ دلار عرضه شد و حال شما میتوانید نسخه دست دوم آن را با قیمت تقریبی ۴۰۰ دلار خریداری کنید که ۱۰۰ دلار از نسخه نو کنسول ایکس باکس سری اس گرانتر بوده و تنها نقطه قوت آن نسبت به کنسول ایکس باکس سری اس را میتوان کیفیت 4K دانست، با این حال نسل هشتمی بودن این کنسول نقطه منفی به شدت چشم گیری است.
ما عقیده داریم کاربران میتوانند با خرید کنسول ایکس باکس سری اس نه تنها در حدود ۱۰۰ دلار ذخیره کنند، بلکه دنیای گیمینگ خود برای حدودا یک دهه آینده را تامین کنند، با این حال باید کیفیت 4K را به طور کلی به فراموشی بسپارند.
شما در مشخصات پردازنده گرافیکی، xbox series sرو به اشتباه 2 ترافلاپس ذکر کردید ،در حالی که قدرتش 4 ترافلاپس هستش.
سلام
خیلی ممنون
اصلاح شد
الان مثلا xbox series s با نقدی که بهش کردی ضعیف شد و xbix one که نسل هشت هست با تعریفت قدرتمند شد؟!
به ملت اطلاعات غلط نده هیچ وقت کنسول جدید نسل 9 از کنسول نسل قبل ضعیف تر نمیشه.
نسل نهم رو نباید با نسل هشتم مقایسه کرد ،
چه از لحاظ گرافیکی
چه از لحاظ لود وسرعت بازی ها…
ایکسباکس سری اس یه سرو گردن بالاتر از نسل هشتمی هستش،،،
تو بعضی از بازی ها حتی تو لود بازی ها از پلی ۵ و سری ایکس زودتر اجرا میکنه.