فناوری اطلاعات

معرفی ۷ پیام رسان رمزگذاری شده برای اندروید و iOS

به‌کارگیری یک پیام رسان رمزگذاری شده به شما کمک می‌کند از جاسوسی افراد در مکالمات‌تان ممانعت کنید. چنین برنامه‌هایی، حتی اگر نتوانند از سازمان‌ها در برابر باج‌افزارها یا از شبکه‌های دولتی در برابر جاسوسان محافظت کنند، اما می‌توانند به کاربران عادی در حفظ حریم خصوصی‌شان کمک کنند.

به گزارش فناوری برتر دیجیتال به نقل از سرگرمی، استفاده از پیام رسان رمزگذاری شده، شنود چت‌ها و تماس‌های خصوصی شما را برای دیگران دشوار می‌کند. بسیاری از پیام‌رسان‌های رمزگذاری‌شده تا حدی رمزگذاری شده اند که حتی سازمان‌های اطلاعاتی دولتی و پلیس نیز نمی‌توانند به آن‌ها نفوذ کنند.

رمزگذاری سرتاسر (End to End Encryption) همانطور که در ساختار اپلیکیشن‌های سیگنال، تریما، واتس‌اپ و دیگر برنامه‌ها استفاده می‌شود، به این معنی است که فقط فرستنده و گیرنده یک پیام و یا یک تماس می‌توانند محتوا‌ی آن را ببینند یا بشنوند.

در ادامه لیستی از ۷ پیام رسان رمزگذاری شده برای سیستم‌عامل‌های اندروید و iOS معرفی شده است.

۱- سیگنال (Signal)

اندروید، iOS: رایگان

سیگنال یک پیام رسان رمزگذاری شده برای کاربران موبایل هوشمند است. این پیام‌رسان رایگان همه‌کاره برای پیام‌رسانی، تماس صوتی و چت گروهی کاربرد دارد و از پروتکل رمزگذاری سرتاسری استفاده می‌کند.

شما می‌توانید پیام‌های متنی، تماس‌های صوتی، پیام‌های گروهی و رسانه‌ها را بدون نیاز به کدهای پین یا اطلاعات کاربری ویژه‌ی ورود به سیستم، به مخاطبان تلفن خود ارسال کنید. همچنین، به‌روزرسانی‌های اخیر ویژگی‌های کاربر پسندی را مانند تصاویر پس زمینه سفارشی و استیکر متحرک به اپلیکیشن سیگنال اضافه کرده اند.

همه پیام‌های سیگنال را می‌توان پس از مدت زمان معینی روی حالت خودتخریبی تنظیم کرد. به علاوه، افزونه‌ی مرورگر کروم به شما امکان می‌دهد از نسخه‌ی دسکتاپی سیگنال نیز استفاده کنید.

پروتکل استفاده‌شده برای رمزگذاری پیام‌رسان سیگنال به‌قدری قوی است، که واتس‌اپ و فیسبوک مسنجر نیز از آن استفاده می‌کنند.

برخلاف فیسبوک، شرکت مادر سیگنال یک بنیاد غیرانتفاعی است که توسط یک رمزنگار آنارشیست و یکی از بنیانگذاران واتس‌اپ ایجاد شده است. سهولت استفاده و امنیت بالا پیام رسان رمزگذاری شده ی سیگنال را با تمجیدهای ادوارد اسنودن (Edward Snowden)، حامیان حریم خصوصی و دیگر افراد علاقه‌مند به امنیت همراه می‌کند.

۲- تریما (Threema)

iOS، اندروید: ۳.۹۹ دلار

تریما یک پیام رسان رمزگذاری شده بسیار ایمن است که از کتابخانه‌ی رمزنگاری NaCl برای محافظت از ارتباطات کاربران استفاده می‌کند.

هنگامی که برنامه را فعال می‌کنید، یک کلید منحصر به فرد ID به‌خصوص تریما تولید می‌کند که به شما امکان می‌دهد، بدون نیاز به نام و اطلاعات شخصی،‌ از این پیام‌رسان به‌صورت کاملاً ناشناس استفاده کنید.

در غیر این صورت، می‌توانید حساب تریمای خود را با یک آدرس ایمیل یا شماره تلفن مرتبط کنید، که باعث می‌شود دیگر کاربران تریما راحت‌تر شما را پیدا کنند. همچنین،‌ یک کد QR قابل اسکن دریافت خواهید کرد. در صورتی که نمی‌خواهید اطلاعات تماس‌تان را با دیگران رد و بدل کنید، می‌توانید کد QR را به سایر کاربران تریما ارائه دهید.

علاوه بر مجموعه‌ای معمولی از ویژگی‌های پیام‌رسانی مانند پیام‌های رمزگذاری‌شده‌ی متنی، صوتی، تصویری و پیام‌های ویدیویی، پیام رسان رمزگذاری شده ی تریما همچنین دارای قابلیت اشتراک‌گذاری فایل (۲۰ مگابایت در هر فایل)، ایموجی‌ها، پیام‌های گروهی و سیستم نظرسنجی برای دریافت بازخورد از دوستان و مخاطبین نیز است.

۳- واتس‌اپ (WhatsApp)

اندروید، iOS: رایگان

واتس‌اپ، پرکاربردترین پیام رسان رمزگذاری شده برای چت و برقراری تماس مستقل در جهان است. این برنامه از سال ۲۰۱۶ از پروتکل رمزگذاری سرتاسر متعلق به اپلیکیشن سیگنال بر روی همه‌ی پیام‌ها استفاده می‌کند. توسعه‌دهندگان واتس‌اپ، به‌طور مداوم، در حال اضافه‌کردن ترفندهایی به ویژگی‌های امنیتی و حریم خصوصی این برنامه هستند.

این پیام رسان رمزگذاری شده همچنین در حال بررسی انتقال تاریخچه‌ی چت هنگام جا به‌جایی میان تلفن‌های iOS و اندروید، و استفاده از یک حساب واحد در چهار دستگاه مختلف به‌طور همزمان است.

در سال ۲۰۱۴، واتس‌اپ توسط شرکت فیسبوک خریداری شد. اما بعدها وعده‌هایش، مبنی بر عدم کسب درآمد از واتس‌اپ را زیر پا گذاشت.

واتس‌اپ یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای استفاده از پیام‌های رمزگذاری‌شده‌ی سرتاسری است. کاربرانی که می‌خواهند از امنیت خود کاملاً مطمئن باشند، می‌توانند کد تأیید امنیتی ۶۰ رقمی یا کد QR هر چت را تأیید کنند تا مطمئن باشند که مکالمات رمزگذاری‌شده است.

همچنین، لازم است کاربران اطمینان حاصل کنند که پیام‌هایشان مستقیماً با خود واتس‌اپ و نه با iCloud اپل پشتیبان‌گیری می‌شود. در کنار فراگیر بودن پیام رسان رمزگذاری شده واتس اپ، سهولت استفاده‌ی آن و توانایی ارسال پیام‌های صوتی، عکس‌ها و پیام های ویدیویی و انجام چت‌های گروهی، این برنامه را به یک پیام‌رسان موبایلی قوی و کاملاً رمزگذاری شده تبدیل می‌کند.

۴- تلگرام

اندروید، iOS: رایگان

مانند سیگنال و واتس‌اپ، پیام‌رسان تلگرام نیز به کاربران این امکان را می‌دهد که شماره تلفن خود را به یک حساب تلگرام پیوند دهند، تا پیام‌های سریع و رمزگذاری‌شده را از طریق اینترنت، با استفاده سیستم رمزگذاری گیرنده-سرور برای چت‌های استاندارد ارسال کنند.

اما عملکرد تلگرام بسیار فراتر از یک سرویس پیام‌ رسان رمزگذاری شده است. در واقع، تلگرام به یک پلتفرم رسانه‌ی اجتماعی با گروه‌های گسترده کاربری، که به حساب‌ها اجازه می‌دهد در یک لحظه به میلیون‌ها دنبال‌کننده دسترسی پیدا کنند،‌ تبدیل شده است،

با این حال، رمزگذاری سرتاسر به‌طور پیش فرض در تلگرام فعال نیست. برای دریافت آن، باید به حالت Secret Chat بروید. در این حالت، می‌توانید پیام‌ها را طوری تنظیم کنید که خود به‌خود تخریب شوند.

۵- فیسبوک مسنجر

اندروید، iOS: رایگان

ممکن است فیسبوک مسنجر اولین گزینه‌ای نباشد که به‌عنوان یک پیام رسان رمزگذاری شده به آن فکر می‌کنید. اما نسخه‌های موبایلی این برنامه شامل گزینه‌های ارتباطی رمزگذاری‌شده‌ی سرتاسری به شکل مکالمات مخفی هستند.

اخیراً، فیسبوک مسنجر گزینه‌ای را برای رمزگذاری سرتاسر تماس‌های صوتی و تصویری یک به یک اضافه کرده است. گفته می‌شود که توسعه‌دهندگان این برنامه در حال آزمایش پروتکل رمزگذاری سرتاسر برای چت‌های گروهی، تماس‌ها و چت‌های تصویری است.

۶- وایبر (Viber)

اندروید، iOS: رایگان

پیام رسان رمزگذاری شده وایبر پروتکل رمزگذاری سرتاسر را در همه پلتفرم ها ارائه می‌دهد. این اپلیکیشن در حال حاضر متعلق به غول تجارت الکترونیک ژاپنی به نام راکوتن (Rakuten) است. وایبر بسیاری از امکانات مشابه تلگرام، از جمله استیکرها و گروه‌ها، و اخیراً فیلترهای واقعیت مجازی را نیز برای گرفتن عکس‌های سلفی جذاب ارائه می‌دهد.

ارتباط با سایر کاربران وایبر برای هر دو پلتفرم اندریود و iOS رایگان است، اما برای تماس با کاربران غیر وایبر باید مبلغی را بپردازید.

۷- داست (Dust)

اندروید، iOS: رایگان

داست که قبلاً با نام  Cyber Dust شناخته می‌شد، چندین ویژگی امنیتی را در کنار رمزگذاری، در تلاش برای حفظ حریم خصوصی کاربر ایجاد می‌کند. این برنامه از ترکیبی از رمزگذاری AES-128 و RSA-2048 برای ایمن کردن پست‌ها و پیام‌ها استفاده می‌کند.

همچنین، پیام رسان رمزگذاری شده داست به گونه‌ای طراحی شده است که پیام‌های مستقیم را تا حد امکان در حافظه رم و نه در حافظه دائمی تلفن شما نگه می‌دارد. در پیام‌رسان داست می‌توان پیام‌ها را در عرض 24 ساعت، یا بلافاصله پس از خواندن روی حالت خود تخریبی تنظیم کرد. به‌علاوه، پیام‌رسان Dust طوری تنظیم شده است که نام کاربران را در یک پیام نشان نمی‌دهد و در صورت گرفتن اسکرین شات از داخل برنامه به شما اطلاع می‌دهد.

علاوه بر پیام‌رسانی ایمن، پیام‌رسان Dust دارای ویژگی حفظ حریم خصوصی و ابزار جستجوی مخفیانه برای حفظ حریم خصوصی هنگام جستجو در وب است.

Related Articles

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button