تکنولوژی

راه اندازی ۲ هزار کسب و کار و بازار ۴۰ همتی با سکوی ملی هوش مصنوعی

نماینده دانشگاه شریف در پروژه سکوی ملی هوش مصنوعی گفت: هدف نهایی از راه اندازی سکوی ملی هوش مصنوعی، ایجاد ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ کسب‌وکار هوش مصنوعی و ایجاد حداقل بازار ۴۰ همتی است.

فناوری برتر دیجیتال به نقل از مهر، حسین اسدی نماینده دانشگاه صنعتی شریف در پروژه سکوی ملی هوش مصنوعی، در مراسم رونمایی از نسخه دموی سکوی ملی هوش مصنوعی که امروز در مرکز همایش‌های رایزن برگزار شد، با اشاره به تلاش‌های اخیر برای راه‌اندازی این سکو، به کاهش درصد مقالات پژوهشی و ثبت اختراعات در حوزه هوش مصنوعی طی ۱۰ سال اخیر اشاره کرد و گفت: متأسفانه در این مدت، رشد قابل توجهی در این حوزه نداشته‌ایم. در حالی که رشد جهانی شرکت‌های فعال در هوش مصنوعی بیش از ۲۰ درصد است، این رقم در ایران تنها ۳ تا ۴ درصد بوده است.

وی افزود: برای رسیدن به رشد مطلوب، نیاز داریم سالانه حداقل ۱۵ درصد رشد در این حوزه داشته باشیم. اما دو چالش اصلی، یعنی مشکلات سخت‌افزاری و نبود یک سکوی جامع، مانع پیشرفت شده‌اند.

وی گفت: بازار فعلی هوش مصنوعی در کشور ما حداکثر دو همت است، هرچند برخی اعداد کمتر از این را نیز بیان می‌کنند. برای شکل‌گیری این بازار، ما این طراحی را انجام دادیم. در پایین‌ترین لایه، با توجه به هزینه‌های هنگفتی که در این حوزه صرف شده، وظیفه این بخش بر عهده دانشگاه بوده و در چهار تا پنج ماه اخیر، توسعه سکوی هوش مصنوعی در دستور کار قرار گرفته است.

اسدی با اشاره تلاش‌های اخیر دانشگاه‌ها برای طراحی زیست‌بوم هوش مصنوعی در کشور گفت: از اواخر مهرماه ۱۴۰۳ دانشگاه‌ها با حمایت معاونت علمی، به طراحی این زیست‌بوم پرداخته‌اند. تمرکز اصلی در ماه‌های اخیر بر توسعه سکوی ملی هوش مصنوعی بوده است تا امکان مقیاس‌پذیری و یکپارچگی فراهم شود.

وی ضمن بیان این مطلب که در پایین‌ترین لایه این سکو، ما به دنبال ایجاد زیرساخت‌های پردازشی قوی هستیم، گفت: در لایه‌های بالاتر، استودیوهای تخصصی در حوزه‌های مختلف هوش مصنوعی راه‌اندازی خواهند شد. هدف نهایی این است که حداقل ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ واحد کسب‌وکار در این حوزه شکل بگیرد و بازار هوش مصنوعی در کشور رونق یابد.

دانش بنیان‌ها می‌توانند در توسعه سکوی هوش مصنوعی همکاری کنند

نماینده دانشگاه شریف در پروژه سکوی ملی هوش مصنوعی همچنین به نقش شرکت‌های دانش‌بنیان در این پروژه اشاره کرد و گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند در توسعه سکو و استودیوهای تخصصی مشارکت کنند. حتی شرکت‌هایی که تخصص کم‌تری دارند، می‌توانند از پنل‌های کاربرپسند مبتنی بر این سکو استفاده کنند.

اسدی با اشاره به همکاری ۱۶ هیات علمی و بیش از ۷۰ پژوهشگر در این پروژه، آن را یک اتفاق مبارک توصیف کرد و گفت: این پروژه یکی از بزرگ‌ترین همکاری‌های دانشگاهی در تاریخ کشور است و امیدواریم با راه‌اندازی سکوی ملی هوش مصنوعی، شاهد رشد چشمگیر این حوزه در آینده نزدیک باشیم.

وی تاکید کرد: پروژه سکوی ملی هوش مصنوعی با هدف ایجاد زیرساخت‌های لازم برای توسعه هوش مصنوعی در کشور و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، در حال پیگیری است و انتظار می‌رود در سه تا چهار سال آینده به نتایج قابل توجهی برسد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا