از ظرفیت استارتاپها برای توسعه شهری استفاده میشود
به گزارش البرز فاوا نیوز به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، روز شنبه و در حالی که تهران، یکی از آلودهترین روزهای خود را تجربه میکرد، معاون علمی و فناوری رییسجمهوری و شهردار پایتخت برای کمک به حل معضل آلودگی هوا با ورود فناوریهای پیشرفته و توسعه این فناوریها به دست استارتاپها، توافق کردند.
دو تفاهمنامه همکاری، بر دو موضوع «ایجاد زیرساخت برای خودروهای پیشرفته با ایجاد یک مرکز نوآوری» و همچنین «شناسایی و توسعه پهنههای نوآوری» توسط سورنا ستاری و پیروز حناچی امضا شد.
شهردار تهران نیز در این مراسم، با بیان اینکه تمرکز اصلی ایجاد مرکز نوآوری بر روی موتورسیکلت های برقی است اما خودروها و اتوبوس های برقی نیز مورد توجه این مرکز نوآوری قرار دارد، اظهار کرد:10 درصد از الودگی تهران مربوط به موتورسیکلتهای کاربراتوری است. بیش از 3میلیون دستگاه از این موتورها در تهران تردد می کنند که در تولید ذرات معلق و آلودگی شهر تأثیر زیادی دارند.
حناچی، از توسعه فناوری وسایل نقلیه الکتریکی یا با آلایندگی پایین به عنوان محور فعالیت این مرکز نوآوری گفت و ادامه داد: تلاش می کنیم که کارخانه ها و دارندگان موتورهای دوچرخ کاربراتوری را تشویق کنیم تا به استفاده از وسایل پیشرفته و با آلایندگی کمتر روی آورند. این مرکز نوآوری در زمینه خودرروهای بدون سرنشین هم نقش آفرینی خواهد کرد.
وی همچنین شناسایی پهنهها و اماکن دارای ظرفیت شهر تهران برای بدل شدن به مراکز نوآوری را محور تفاهمنامه دوم عنوان و ابراز کرد: بر اساس این تفاهمنامه، مطالعه روی شهر تهران برای شناسایی مکان هایی که پتانسیل تبدیل شدن به پهنه های نوآوری را دارند، آغاز و زمینه برای تجهیز و تغییر کاربری آنها به مراکز و پهنههای نوآوری آغاز میشود. تهران دارای ظرفیتهای بسیار خوبی برای پیشرفت و قرار گرفتن در صدر شهرهای هوشمند است و با شناسایی و راهاندازی این مراکز، حرکت پایتخت به سوی پیشرفت و هوشمندی با سرعت بیشتری ادامه خواهد یافت.
شهردار تهران، با بیان اینکه هم اکنون تعدادی از این پهنهها به صورت پایلوت شناسایی شده است، افزود: تلاش میکنیم با استفاده از نیروی انسانی جوان، نخبه و خلاق، مشکلات شهری را حل کنیم و تهران را به سوی یک شهر نوآور پیش ببریم.
حناچی با بیان اینکه پایتخت کشور اکنون در مسیر هوشمندی و توسعه پایدار است، از ارائه لایحه شهر هوشمند به شورای شهر تهران خبر داد و اظهار کرد: اخیرا در کنفرانس جهانی اسمارت سیتی که به میزبانی شهربارسلون، برگزار شد، تهران با 6 کلانشهر دیگر به رقابت پرداخت و تلاش های پایتخت کشور برای حرکت به سوی هوشمندی تقدیر شد.
ظرفیت حمل و نقل هوشمند و پاک افزایش مییابد
منوچهر منطقی دبیر ستاد توسعه حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری نیز در این نشست گفت: در تفاهمنامه با هدف ایجاد مرکز نوآوری حمل و نقل، بر دو محور حمل و نقل هوشمند با استفاده از وسایل نقلیه الکتریکی و دوگانهسوز و همچنین خودروهای بدون سرنشین توجه شده است.
منطقی با بیان اینکه توسعه خودروهای اشتراکی به عنوان یکی از مؤلفههای شهر هوشمند، کاری است که به کمک شهرداری محقق میشود عنوان کرد: با توسعه حمل و نقل اشتراکی ضمن آنکه میتوانیم حوادث درون شهری را کاهش دهیم، بخش عمده آلودگی و ترافیک نیز کاسته میشود.