اختصاص ۶۰درصد کل پتنتها به دانش بنیانها در سال ۱۴۰۰
کانون پتنت معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری اعلام کرد دانشبنیانها ۶۰درصد از کل پتنتهای ثبتشده سال گذشته را به خود اختصاص دادند.
فناوری برتر دیجیتال به نقل از معاونت علمی و فناوری، پتنت ابزاری برای تجاریسازی و توسعه بازار محصولات نوآورانه خصوصا در ابعاد بینالمللی است. با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری و با توجه به نیاز شناختهشده در زمینه توسعه اقتصاد دانشبنیان، کانون پتنت ایران از سال ۱۳۹۴ آغاز به کار کرد.
در ابتدای فعالیت، شناخت اهمیت حفاظت از مالکیت فکری در میان مخاطبان، بسیار کم بود و کانون در این سالها با توسعه سیاستهای ترویجی در کنار سیاستهای حمایتی ثبت اختراع سعی در آگاهیبخشی در میان مخاطبان خصوصا شرکتهای دانشبنیان داشته است.
امیر گلچین سرپرست کانون پتنت معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری با اشاره به اینکه این کانون، خدمات ویژهای به شرکتهای دانشبنیان ارائه میدهد، گفت: برگزاری کارگاههای تخصصی و بعضا اختصاصی، آموزش نیروی متخصص پتنت برای شرکت، انتشار مقالات و کتب مرتبط، برگزاری جلسات مشاوره فنی، پایش و ارتباط مستقیم با شرکتها و حمایت بیش از ۹۰ درصدی از ثبت اختراعات، بخشی از برنامههای کانون در راستای ارائه خدمت به شرکتهای دانشبنیان بوده است.
گلچین، ثمره این حرکت را افزایش تعداد پتنتهای ثبتشده مرتبط با شرکتهای دانشبنیان در سال ۱۴۰۰ به بیش از ۶۰ درصد از کل تعداد پتنتهای ثبت شده این کانون دانست.
سرپرست کانون پتنت معاونت علمی و فناوری با اشاره به محوریت دانشبنیانها در شعار سال و رویکرد این کانون در محقق ساختن آن گفت: زمانی یک شرکت دانشبنیان، امکان توسعه فناوری و نوآوری را دارد که بتواند سرمایهگذاری خوبی در حوزه منابع انسانی و جذب نخبگان داشته باشد که این مهم منوط به کشش مالی شرکت است.
گلچین با بیان اینکه بحث پتانسیلهای مالی یک شرکت از تولید، درآمدزایی و توسعه بازار نشات میگیرد، ادامه داد: بنابراین اشتغالآفرینی و تولید نیز ارتباط معناداری با بحث تجاریسازی دارد بدینصورت اگر بهدنبال اشتغالآفرینی در شرکتهای دانشبنیان هستیم ناگزیر به افزایش سطح تولید و درآمدزایی خواهیم بود که میبایست با توجه به رقابتپذیری سطوح فنی دستاوردهای ملی و داخلی و امتیازات مرتبط با تولید در داخل، به بازارهای صادراتی، توجه ویژه داشته باشیم.
سرپرست کانون پتنت معاونت علمی و فناوری با اشاره به اینکه توسعه بازار در ابعاد بینالمللی در حوزههای فناورانه نیز نیازمند پشتوانه قوی مالکیت فکری برای حفاظت از دستاوردها و نگهداشت حقوق مشروع بهرهبرداری از آنها در بازارهای هدف است که این مهم میتواند بهوسیله ثبت پتنت محقق شود، افزود: بنابراین پتنت، ارتباط معناداری با مفهوم دانشبنیان دارد که در سالهای گذشته سیاستهای اجرایی از سوی این کانون نیز در این راستا بوده است.
گلچین به برنامههای امسال کانون در راستای شعار سال اشاره کرد و گفت: در سال جدید با توجه به اهمیت اشتغالآفرینی و درآمدزایی از دستاوردهای نوآورانه شرکتهای دانشبنیان، کانون برنامهای بسیار جدی در زمینه حمایت از تجاریسازی دستاوردهای نوآورانه دارد. کانون با در نظر گرفتن مجموعه خدمات مورد نیاز برای توسعه یک دستاورد نوآورانه و با ایجاد همکاری حداکثری با سازمانها و مراکز مرتبط و همکار، سعی در تسهیل و تسریع در فرآیند تجاریسازی پتنتها خواهد داشت.
سرپرست کانون پتنت معاونت علمی و فناوری ریاستجهوری با ابراز امیدواری از اینکه کانون بتواند بهعنوان یک بازیگر اثرگذار در زیستبوم نوآوری کشور، نقش خوبی را در حوزه تجاریسازی پتنتها و توسعه کسبوکارهای دانشبنیان و اشتغالآفرینی و تولید ایفا نماید، گفت: این کانون نهایت تلاش خود را به کار میگیرد تا با توجه به دسترسیهای خود، زمینه را برای امیدآفرینی در میان فناوران و نخبگان فنی کشور مهیا سازد.