صنعت؛ میزبان و کاهنده ریسک ایدههای نوآور
عصر دیروز «تام» شرکتی که در زمینه اتوماسیون صنعتی فعالیت میکند و دستاوردهای قابل توجه را در حوزه محصولات و خدمات ایرانساخت به صنایع عرضه کرده است، میزبان سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییسجمهوری شد.
به گزارش البرز فاوا نیوز به نقل از معاونت علمی و فناوری رییسجمهوری؛ ستاری در بازدیدی که از بخشهای مختلف این شرکت داشت، از زمینهسازی صنایع بزرگ برای به میدان آمدن شرکتهای دانشبنیان، استارتاپها و دیگر فعالان زیستبوم نوآوری به عنوان یک ضرورت مهم یاد کرد و گفت: زیرساخت هایی که در این شرکت وجود دارد، زمینه برای توسعه استارتاپ ها فراهم است. صنعت بایدعادت کند کار را به دست کسبوکارهای دانشبنیان و استارتاپها بسپارد و بخش خصوصی را عهدهدار ورود نوآوری به صنعت کند.
به اعتقاد معاون علمی و فناوری رییسجمهوری، بخش خصوصی به خوبی نیازها را میشناسد و میتواند با سوار کردن نوآوری بر زیرساخت صنایع، محصول یا خدمت کیفی، رقابتی و نوآورانه را پیشکش جامعه کند.
«استقبال جامعه» برگ برنده شرکتهای دانشبنیان و استارتاپها
وی، اینکه جامعه از محصولات یا خدمات با کیفیت، رقابتی و قابل اعتماد استقبال می کند را برگ برندهای برای استارتاپها دانست و گفت: این ویژگیها، برگ برنده کسب و کارهای دانشبنیان و استارتاپ ها در برابر کسب و کارهای سنتی یا خدماتی است که پیش از این، بدون در نظر گرفتن نیاز جامعه ارائه میشدند. نمونه موفق استارتاپهای خدماتی که اکنون با استقبال چشمگیر جامعه مواجهاند گواهی بر این مدعاست.
بازار بسیار گسترده و نهفته در حوزه مدیریت ساختمان ها ومنازل، تاسیسات، مدیریت هوشمند، مصرف انرژی از شاخصترین زمینههایی بود که معاون علمی و فناوری رییسجمهوری به عنوان زیرساختهای بالقوه شرکت تام برای فعالان دانشبنیان و استارتاپها نام برد و ادامه داد: آماده هستیم در صورتی که یک زیرساخت مناسب برای توسعه خدمات با حمایت از استارتاپ ها تعریف شود، هر حمایتی انجام دهیم تا این بازار در تعامل با صنعت و زیست بوم نوآوری شکوفا شود.
“ایدههای نوآورانه استارتاپ ها با استفاده از زیرساخت ها و ظرفیت شرکتهایی مانند تام، می تواند به اصلاح الگوی مصرف انرژی و هوشمند شدن شهروندی منجر شود.”
ستاری با بیان این موضوع، از نقش دولت به عنوان تسهیلگر و زمینهساز ورود بخش خصوصی به حوزه سرمایهگذاری روی ایدههای نوآورانه گفت و افزود: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری زیرساختی است که از توسعه فناوری ها حمایت میکند و مستقیما سفارش دهنده یا صاحب پروژهها نمی شود.
وی معتقد است دولت باید به جای نقش آفرینی در پروژهها و ایدههای نوآورانه یا پژوهشهای کاربردی، بخشی از ریسک سرمایه گذاری این پروژه ها را تقبل و بستری فراهم کند تا بخش خصوصی به میدان سرمایه گذاری روی این ایده ها پای بگذارد.
معاون علمی و فناوری رییسجمهوری به انتشار کتابهای ایدههای موفق استارتاپها اشاره کرد و گفت: نمونههای خارجی و موفق هزاران ایده استارتاپی که در دنیا پیاده سازی شده توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری منتشر شده است که هر کدام این ظرفیت را دارند تا به شکلی بومی، به کسب و کار بدل شوند. آماده ایم از مدل های سازگار با کشورمان در این حوزه ها حمایت کنیم.
رییس ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانشبنیان با بیان اینکه شهرداری با کمک فعالان زیستبوم نوآوری صاحب شهر میشود گفت: تهران بستری مستعد و بالقوه برای تبدیل شدن به شهر هوشمند است؛ این مهم اما نه توسط شهرداری بلکه با نقش آفرینی استارتاپ ها رنگ واقعیت می گیرد.