نکاتی در رابطه با رجیستری گوشیهای کارکرده
بسیاری از کاربران با سازوکار مربوط به نقلوانتقالات دستگاه در طرح رجیستری آشنایی ندارند و بعضاً دیده میشود که به دلیل همین عدم آشنایی، با مشکلات زیادی روبرو میشوند. بهطور مثال برخی از سودجویان بازار برای فروش گوشیهای نوی قاچاق خود اقدام به روشن کردن گوشی میکنند و دستگاه را به اسم گوشی در حد نو ولی کارکرده میفروشند!
به گزارش البرز فاوا نیوز به نقل از پلیس فتا؛ به دلیل فرصت یکماهه رجیستری به سیمکارتهای رجیسترنشده، عملاً خریدار این گوشیها با مشکلی مواجه نمیشوند ولی پس از گذشت چند هفته با پیامکی مواجه میشوند که عملاً دسترسی آنها را به شبکه مخابراتی کشور قطع میکند.
برای جلوگیری از این اتفاقات به نکاتی اشاره میکنیم که توسط نهاد مرتبط با این طرح منتشرشده و نکات بسیار مهم و قابلتوجهی را برای معاملات تلفن همراه کارکرده بیان میکند. طبیعتاً خرید از افراد شناختهشده و مطمئن ازجمله روشهای ابتدایی برای جلوگیری از مشکلات اینچنینی است اما اگر به هر دلیل قصد خرید از افراد غریبه رادارید، به نکات زیر توجه کنید:
- ابتدا گوشی را به حالت تنظیمات کارخانه برگردانید و همهچیز را به حالت روز اول گوشی برگردانید. متأسفانه دیدهشده که بعضاً برخی از سودجویان از شناسه جعلی برای دستگاه استفاده میکنند که در استعلام از طرح رجیستری همهچیز را درست و بدون مشکل نشان میدهد، اما عملاً پس از گذشت یک ماه، گوشی غیرفعال خواهد شد. با ریست کردن گوشی، شناسه یا همان IMEI دستگاه بهدرستی نمایش داده میشود و استعلام شما نیز واقعی خواهد بود.
- شناسه یا همان IMEI دستگاه را چک کنید. در بسیاری از معاملات مشکلدار تلفن همراه، مشاهدهشده که شناسه روی جعبه موبایل با شناسه استعلامی از “ستاره مربع صفر ۶ مربع” همخوانی نداشته و این بدین معنی است که گوشی سرقتی یا به هر دلیلی غیرقانونی است. پس از ریست کردن گوشی و یا قبل از آن، این عملیات تست را انجام دهید تا از مرتبط بودن کارتن و موبایل مطمئن شوید.
- درصورتیکه در دو مرحله قبل متوجه مشکلی شدید، از خرید دستگاه صرفنظر کنید و حتی به بهای پایینتر نیز حاضر به معامله با همچین فردی نشوید.
- در سومین مرحله اقدام به استعلام شناسه یا همان IMEI دستگاه کنید. اطلاعاتی که از سوی سامانه همتا برای شما ارسال میشود، بسیار مهم بوده و تعیینکننده صحت واردات و قانونی بودن دستگاه است. درصورتیکه اطلاعات دریافتی با مشخصات ارائهشده توسط فروشنده مغایرت داشت، از خرید دستگاه صرفنظر کنید.
- پس از قطعی شدن معامله، از فروشنده بخواهید که مالکیت تلفن همراه را از طریق سامانه رجیستری به شما منتقل کند. در صورت انتقال درست و کامل این سازوکار، پیامکی مبنی بر این اتفاق ارسال خواهد شد که مؤید این نقلوانتقال خواهد بود. در صورت تعلل یا عدم پذیرش موضوع از سوی فروشنده، معامله را لغو نمایید.
- پس از انتقال مالکیت، مراحل فعالسازی تلفن همراه باسیم کارت خود را انجام دهید. این مرحله را نیز در حضور فروشنده انجام دهید و تا پایان فعالسازی از پرداخت کامل پول اجتناب نمایید. بدیهی است که پرداخت مرحلهبهمرحله پول، بهترین کاری است که میتوانید در معاملات موبایل کارکرده استفاده کنید.
- پس از پایان فعالسازی سیمکارتتان، اگر از فروشگاه اقدام به خرید موبایل کردید، از فروشنده بخواهید که برگ خرید معتبر مهر دار ارائه کند. در صورت برخورد با هرگونه مشکل در آینده، این برگ خرید سند معتبر شما برای احقاق حق در مراجع قضایی خواهد بود.