فناوری اطلاعات

نشانه های وجود بدافزار در گوشی‌های اندرویدی

به گزارش البرز فاوا نیوز به نقل از پلیس فتا؛ با افزایش محبوبیت و گسترش استفاده از سیستم عامل اندروید، تمرکز افراد سودجو و هکرها هم بر روی این سیستم عامل افزایش یافته است. خوشبختانه نشانه های خاصی وجود دارند که اغلب بد افزارها و ویروس ها در حین فعالیت‌های مخرب خود، آن‌ها را از خود نشان می‌دهند. در ادامه نشانه های مهمی که نشان از وجود ویروس یا بدافزار در گوشی اندرویدی شما دارند را با هم بررسی می کنیم:

تخلیه زودهنگام شارژ باتری سریع‌تر از حالت عادی

اگر از گوشی اندرویدی به شکل عادی استفاده می‌کنید و استفاده شما بیش از حد معمول نیست، اما شارژ باتری بدون دلیل سریع تخلیه می‌شود، ممکن است گوشی به بدافزاری آلوده شده باشد. در برخی موارد برنامه‌های مخرب به سرعت باتری دستگاه را مصرف می‌کنند. برای بررسی این مشکل باید به بخش تنظیمات گوشی بروید، گزینه Battery انتخاب کنید و برنامه‌هایی که استفاده سنگینی از باتری دستگاه دارند را بررسی کنید. اطمینان حاصل کنید برنامه‌های نشان داده شده در این بخش برنامه‌های واقعی باشند و تشابه اسمی وجود نداشته باشد.

گرم شدن و کاهش عملکرد دستگاه

اگر تغییری در روند به‌کارگیری گوشی رخ نداده و استفاده شما شبیه به گذشته است، اما گوشی به سرعت گرم شده و عملکرد کندی دارد یا اجرای برنامه‌ها با مشکل روبرو می‌شود، ممکن است گوشی به بدافزاری آلوده شده باشد. برای واکاوی این مشکل باید میزان مصرف داده‌ها را بررسی کنید و ببینید چه برنامه‌هایی داده‌های بیشتری مصرف می‌کنند. به Access Settings و سپس Data بروید و تمام برنامه‌های کاربردی را بررسی کنید. اگر برنامه‌ای پیدا کردید که مصرف بیش از اندازه‌ای دارد آن‌را حذف کنید.

نمایش مکرر تبلیغات به شکل غیر عادی و تصادفی

نمایش مکرر تبلیغات حتا زمانی که کار خاصی انجام نمی‌دهید، نشانه روشنی از آلودگی به یک آگهی‌افزار است. گوشی هوشمند نباید بدون دلیل تبلیغات را نشان دهد. هیچ‌گاه روی آگهی‌ها حتا آن‌هایی که وعده‌های مختلفی می‌دهند کلیک نکنید.

نمایش پیام‌های کوتاه و تماس‌های ناشناخته

اگر پیام‌های کوتاه یا تماس‌های ناشناخته‌ای دریافت می‌کنید، ممکن است گوشی آلوده شده باشد. به‌طور مثال، ممکن است پیام عجیبی از مخاطبان خود دریافت کنید که شما را ترغیب می‌کنند روی یک پیوند مشکوک که درون پیامک قرار دارد کلیک کنید. در چنین شرایطی ممکن است بدافزاری گوشی مخاطب را آلوده کرده و چنین پیامی برای شما ارسال شده باشد. به‌طور مثال، باج‌افزار FileCoder از طریق پیام متنی کاربران را آلوده می‌کند. هیچ‌گاه به تماس‌ها یا پیام‌های ناشناخته پاسخ ندهید.

نصب برنامه‌های ناشناس روی گوشی

اگر برنامه‌های ناشناسی روی گوشی پیدا کردید که خودتان آن‌ها را نصب نکرده‌اید به سرعت آن‌ها را پاک کنید. برخی از بدافزارها شبیه به نمونه جعلی Google Updater سعی می‌کنند با تقلید عملکردهای یک برنامه واقعی با پنهان‌کاری کامل به گوشی کاربر وارد شوند.

جست‌وجو برای برنامه‌های پنهان

برخی از برنامه‌های مخرب بدون نصب هیچ آیکونی روی گوشی کاربر نصب می‌شوند. برای پیدا کردن این برنامه‌ها باید به بخش تنظیمات گوشی بروید، گزینه Applications را انتخاب کنید و جست‌وجویی در ارتباط با برنامه‌های ناخواسته انجام دهید. برنامه‌های مشکوک پیدا شده در این بخش را به سرعت پاک کنید.

Related Articles

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button