فناوری اطلاعاتسردبیر

تدوین لایحه هوش مصنوعی؛ گامی به سوی تحول توسعه پایدار

عضو کمیسیون صنایع و معادن پیرامون تدوین قانون هوش مصنوعی در پیشبرد فناوری و توسعه پایدار کشور،تاکید کرد: توسعه هوش مصنوعی در کشور فراتر از یک قانون صرفاً حقوقی است و هدف آن ایجاد یک تحول ملی در زمینه هوش مصنوعی است. تاکید ما بر ارتقای سواد دیجیتال، حمایت از استارتاپ‌های نوپا و ایجاد ساختارهای داده‌ای امن و منسجمی است که همه آنها گام‌های کلیدی برای بهره‌برداری از ظرفیت‌های هوش مصنوعی هستند.

به گزارش فناوری برتر دیجیتال به نقل از روزنامه زمان، مصطفی طاهری نماینده مجلس شورای اسلامی در مورد  اقدامات  تدوین قانون ملی هوش مصنوعی،گفت: طی چند ماه اخیر، تمامی تلاش‌ها بر این بوده که یک لایحه جامع برای هوش مصنوعی تدوین شود. این لایحه  شکل گرفته و حاصل مشورت با نخبگان علمی و متخصصان این حوزه است و هدف اصلی این قانون، ارتقای جایگاه ایران در زمینه فناوری‌های جدید و هوش مصنوعی در سطح جهانی است.

نماینده مردم طارم و زنجان با اشاره به رویکرد توسعه ای ایران در زمینه هوش مصنوعی ،تاکید کرد: در روند تدوین این قانون سعی کردیم رویکرد توسعه‌ای را در نظر بگیریم. با توجه به موقعیت کنونی کشور و اینکه هنوز در زمره ده کشور اول  دنیا نیستیم، لازم است که تمرکز بیشتری بر روی توسعه داشته باشیم تا صرفاً تنظیم‌گری و نیاز داریم داده‌های کافی و مناسبی تولید کنیم تا در زمینه هوش مصنوعی به پیشرفت‌های چشمگیری برسیم. عضو کمیسیون صنایع و معادن پیرامون نقش این قانون در پیشبرد فناوری و توسعه پایدار کشور،افزود:توسعه هوش مصنوعی در کشور فراتر از یک قانون صرفاً حقوقی است و هدف آن ایجاد یک تحول ملی در زمینه هوش مصنوعی است. تاکید ما بر ارتقای سواد دیجیتال، حمایت از استارتاپ‌های نوپا و ایجاد ساختارهای داده‌ای امن و منسجم است که همگی گام‌های کلیدی برای بهره‌برداری از ظرفیت‌های هوش مصنوعی هستند. اگر این زیرساخت‌های لازم فراهم نشود، دیگر اقدامات در زمینه هوش مصنوعی ناقص خواهد بود.

این نماینده مجلس با اشاره به چالش های فرایند تدوین این قانون،ادامه داد: ما با چالش‌هایی از جمله موازی‌کاری‌هایی که در برخی از دستگاه‌ها مواجه بوده ایم. اما با برگزاری بیش از ۲۵ جلسه تخصصی در این زمینه ،تمامی ذینفعان بخش خصوصی و دولتی می توانند در این روند مشارکت داشته باشند. وی در مورد تصویب این لایحه اظهار داشت:امیدواریم هر چه سریع‌تر این لایحه در دستور کار قرار گیرد تا در سال جاری شاهد نتایج آن باشیم. با اجرای این قانون، ایران می‌تواند نه تنها به عنوان یکی از پیشتازان منطقه‌ای در فناوری‌های نوین شناخته شود، بلکه جایگاه خود را در رقابت‌های جهانی نیز تثبیت کند.

نماینده مردم در مجلس دوازدهم یادآور شد:قطعا تدوین لایحه جامع هوش مصنوعی در کشور به‌عنوان یک گام اساسی به سوی تحول ملی و توسعه پایدار، نشان‌دهنده عزم و اراده مسئولان کشور در بهره‌برداری از ظرفیت‌های نوین فناوری است. این لایحه با هدف ارتقای سواد دیجیتال،  سعی در غلبه بر چالش‌های موجود در این حوزه دارد و تلاش می‌کند تا جایگاه ایران را در میدان رقابت‌های جهانی تقویت کند و مسیری روشن برای پیشرفت‌های چشمگیر در زمینه هوش مصنوعی رقم بزند.

طاهری در پایان خاطرنشان کرد:این طرح نماد تعهد مجلس شورای  اسلامی به پیشرفت علمی و فناوری کشور و نشانی از اهمیت نقش نمایندگان دلسوز در تحقق آرمان‌های ملی است. ما نیاز داریم که با همکاری و مشارکت یکدیگر برای آینده‌ای روشن‌تر و فناوری‌محوریتر تلاش کنیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا