TSMC به احداث اولین کارخانه خود در اروپا فکر میکند
TSMC، تراشهساز بزرگ تایوانی، در حال مذاکره است تا ساختوساز اولین کارخانهی اروپایی خود را در آلمان شروع کند.
فناوری برتر دیجیتال به نقل از مرکز ملی فضای مجازی؛ TSMC در حال انجام «مذاکرات پیشرفته» است تا در صورت رسیدن به نتیجهی مدنظر، اولین کارخانهی اروپایی خود را در شهر درِسدِن آلمان احداث کند. منابع آگاه میگویند عملی شدن این برنامه به TSMC برای تأمین تراشهی موردنیاز صنعت خودروی اروپا، کمک میکند.
تی اس ام سی، بزرگترین تولیدکنندهی قراردادی تراشه در دنیا، تیمی از مدیران ارشد را در اوایل سال آیندهی میلادی به آلمان میفرستد تا دربارهی «سطح حمایت دولتی برای کارخانهی شهر درسدن» مذاکره انجام دهند. نمایندگان TSMC همچنین دربارهی ظرفیت زنجیرهی تأمین آلمان مذاکره خواهند کرد.
منابعی آگاه که به دلیل محرمانه بودن اطلاعات نخواستهاند نامشان فاش شود، میگویند مدت کوتاهی پس از سفر مدیران ارشد TSMC به آلمان، تصمیم نهایی دربارهی سرمایهگذاری چند میلیارد دلاری اتخاذ خواهد شد. ممکن است فرآیند ساختوساز کارخانهی اروپایی TSMC در سال ۲۰۲۴ آغاز شود.
سال گذشته شماری از مشتریان TSMC از این شرکت تایوانی درخواست کردند به فکر احداث کارخانه در اروپا بیفتد، با اینحال در پی آغاز جنگ روسیه و اوکراین، مذاکرات مرتبطبه این پروژه به تعویق افتاد. افزایش تقاضا از سوی خودروسازان اروپایی باعث شده است TSMC بار دیگر به فکر احداث کارخانه در آلمان بیافتد.
آغازبهکار کارخانهی TSMC در آلمان اتفاق پر اهمیتی برای اتحادیهی اروپا است. اروپا سالها است تلاش میکند که وابستگی به واردات تراشه را کاهش دهد. تراشههایی که TSMC میسازد در همهچیز – از گوشیهای هوشمند گرفته تا وسایل خانگی و خودرو – استفاده میشوند و تأثیر بهسزایی روی صنایع مختلف دارند. بلژیک اوایل سال ۲۰۲۲ لایحهای ۴۳ میلیارد یورویی برای حمایت مالی از تراشهسازان تصویب کرد تا آنها را به احداث کارخانه در اروپا ترغیب کند.TSMC مشغول مذاکره با چند تأمینکنندهی مواد اولیه و تجهیزات است. منابع آگاه میگویند TSMC در تلاش است این شرکتها را به سرمایهگذاری و حمایت مالی از کارخانهای که ممکن است در آلمان احداث شود، ترغیب کند.
تولید تراشه فرآیندی پیچیده، پرهزینه و نیازمند بیشاز ۵۰ نوع ابزار است. بهعلاوه، برای ساخت تراشهها از بیش از ۲٬۰۰۰ مادهی اولیه شامل مواد شیمیایی و گازهای صنعتی استفاده میشود.
افزایش هزینهی انرژی و بالا رفتن تورم باعث شده است اینتل، بزرگترین تراشهساز آمریکا، بهدنبال حمایت مالی بیشتری از سوی دولت آلمان باشد. اینتل قصد دارد کارخانهای ۱۷ میلیارد دلاری در شهر ماگدبورگ احداث کند. اینتل خودش را به سرمایهگذاری در اروپا متعهد میداند، با اینحال برای رقابتیکردن کارخانهی شهر ماگدبورگ به حمایت مالی دولت آلمان نیازمند است.
TSMC در صورت احداث کارخانه در شهر درسدن، تجهیزات ساخت تراشهی ۲۲ نانومتری و ۲۸ نانومتری را به کار میگیرد. این شرکت تایوانی در همکاری با سونی مشغول احداث کارخانهای در ژاپن است که از همین لیتوگرافیها بهره خواهد گرفت.
عددی که در واحد نانومتر بیان میشود، به ابعاد هر ترانزیستور روی تراشه اشاره میکند؛ هرچه عدد نانومتر کوچکتر باشد، تراشه پیشرفتهتر و پرقدرتتر است.
TSMC قبل از نهایی کردن تصمیمش باید بفهمد که احداث کارخانه در اروپا فشار بیش از حد بر نیروی کارش وارد میکند یا نه. این شرکت تایوانی همینحالا نیز بهخاطر احداث دو کارخانهی پیشرفته در آمریکا صدها نفر از مهندسان خود را به ایالت آریزونا فرستاده و گفته است ۵۰۰ تا ۶۰۰ نفر دیگر به احداث کارخانهای در ژاپن اختصاص میدهد.
اروپا، خاورمیانه و آفریقا تقریبا ۶ درصد از کل فروش سالانهی TSMC را به خود اختصاص میدهند. این شرکت که مشتریان بزرگی مثل اپل و انویدیا دارد، ۶۵ درصد از درآمدش را از طریق آمریکای شمالی تأمین میکند.
افزایش فعالیت TSMC در بازارهای جهانی در حالی انجام میگیرد که اینتل و سامسونگ بهعنوان رقبای اصلی این شرکت، در تقلا برای افزایش ظرفیت تولید هستند. سه تراشهساز بزرگ دنیا متعهد شدهاند که در دههی پیش رو حداقل ۳۸۰ میلیارد دلار به احداث کارخانههای جدیدی در تایوان، کرهی جنوبی، آمریکا، ژاپن، آلمان و ایرلند اختصاص دهند.