5G چیست؟
نزدیک به یک دهه از ساخت آن می گذرد و 5G اکنون یک واقعیت است. اپراتورهای بی سیم چندین سال پیش راه اندازی 5G را آغاز کردند و اکنون دسترسی به اینترنت 5G تلفن همراه به طور گسترده در دسترس است. اما 5G دقیقا چیست؟
فناوری برتر دیجیتال به نقل از digitaltrends؛ ممکن است به نظر برسد که سوالات در مورد 5G بیشتر از پاسخ های موجود است. برخی تعجب می کنند که 5G کجا در دسترس است و آیا آن را در شهر خود می بینند یا نه، در حالی که برخی دیگر بیشتر علاقه مند هستند که کدام تلفن 5G را بخرند . و البته، این بحث وجود دارد که کدام اپراتور بهترین برنامه تلفن 5G را دارد.
شما در مورد آخرین شبکه تلفن همراه سوال دارید، ما پاسخ داریم. در اینجا همه چیزهایی است که امروز باید در مورد فناوری 5G بدانید.
فناوری 5G چیست؟
قبل از اینکه نحوه عملکرد 5G را توضیح دهیم، احتمالاً بد نیست توضیح دهیم که 5G چیست . جزئیات زیادی وجود دارد که در طول این مقاله به آنها می پردازیم، اما در اینجا یک آغازگر سریع وجود دارد.
5G چیست؟ به بیان ساده، 5G پنجمین نسل از پهنای باند تلفن همراه است که در نهایت جایگزین، یا حداقل، اتصال 4G LTE شما را تقویت خواهد کرد. با 5G، سرعت دانلود و آپلود به صورت تصاعدی بیشتر می شود. تأخیر، یا زمان لازم برای برقراری ارتباط دستگاه ها با شبکه های بی سیم نیز به شدت کاهش می یابد.
شبکههای 5G ذاتا کارآمدتر هستند و اتصالات بیشتری را در هر برج و سرعتهای بالاتری را برای هر کاربر انجام میدهند. 5G همچنین برای کار در طیف گستردهتری از فرکانسهای رادیویی (RF) طراحی شده است و امکانات جدیدی را در باندهای mmWave فوقالعاده (موج میلیمتری) در اختیار اپراتورها قرار میدهد تا خدمات شبکه خود را گسترش دهند. از آنجایی که 5G یک فناوری کاملاً جدید است که بر روی فرکانسها و سیستمهای جدید کار میکند، تلفنهای 4G با شبکه جدید 5G ناسازگار هستند.
تکامل 5G: چگونه به اینجا رسیدیم
شبکه های 5G به طور جدی در سال 2019 استقرار یافتند، اما زمینه برای شبکه نسل بعدی سال ها قبل فراهم شد. معماری استاندارد 5G در سال 2016 مطرح شد، در آن زمان هر شرکت و شخص درگیر از طرف شبکه و مصرفکننده میتوانند شروع به ساخت دستگاههایی کنند که مطابق با استاندارد 5G هستند.
بدیهی است که 5G هنوز به اشباع کامل بازار نرسیده است یا حتی هنوز اکثریت ترافیک تلفن همراه را نشان می دهد. اما با نگاهی به تاریخچه عرضه 4G میتوانیم ایدهای در مورد مدت زمان طول بکشد. 4G (LTE) برای اولین بار در سال 2009 به صورت تجاری به کار گرفته شد و تا پایان سال 2010 در ایالات متحده فعال نشد. تا سال 2013 طول کشید تا 4G در بسیاری از کشورها واقعاً جریان اصلی باشد و بر شبکه های قدیمی 3G غالب شود.
با پیروی از جدول زمانی مشابه، ما هنوز منتظر اواخر سال 2022 یا حتی سال 2023 هستیم تا 5G شبکه غالب در اکثر کشورهای جهان باشد. و این به دلایل بسیار مشابهی خواهد بود: 4G با موانع فنی مشابهی مانند 5G مواجه شد، و بر روی طیف جدید با فناوریهای جدید مورد نیاز در هر دو قسمت شبکه و دستگاه کار میکرد – هرچند که افزایش قابل توجهی در سرعت نسبت به شبکه نسل قبلی به همراه داشت.
فناوری 5G چگونه کار می کند؟
اکنون که می دانیم فناوری 5G چیست، ایده خوبی است که بدانیم چگونه کار می کند زیرا با 4G LTE سنتی متفاوت است. ابتدا اجازه دهید در مورد طیف 5G صحبت کنیم.
درست مانند 4G LTE، فناوری 5G در طیف وسیعی از تخصیصهای طیف رادیویی کار میکند اما میتواند در محدوده وسیعتری نسبت به شبکههای فعلی اجرا شود. رایج ترین شکل استفاده از 5G, Sub-6 نام دارد و mmWave نیز وجود دارد.
Sub-6 به 5G اشاره دارد که در فرکانس زیر 6 گیگاهرتز کار می کند. همه اپراتورها نوعی شبکه Sub-6 دارند، عمدتاً به این دلیل که 4G LTE در حال حاضر روی این فرکانسهای پایینتر اجرا میشود. به عنوان مثال، T-Mobile دارای طیف باند پایین 600 مگاهرتز و 2.5 گیگاهرتز که قبلاً متعلق به Sprint بود، هر دو برای 5G استفاده می شود.
طیف زیر 6 در راه اندازی 5G بسیار مهم است، زیرا این امواج رادیویی با فرکانس پایین می توانند مسافت های طولانی را طی کنند و به دیوارها و موانع نفوذ کنند. این بدان معناست که اپراتورها می توانند شبکه های بسیار بزرگ تری را بدون نیاز به ساخت تعداد زیادی برج سلولی جدید مستقر کنند.
سپس mmWave (موج میلی متری) وجود دارد که به امواج رادیویی با فرکانس فوق العاده بالا، بین 30 گیگاهرتز و 300 گیگاهرتز، اشاره دارد که برای سوپرشارژ کردن اتصالات 5G و ارائه سرعت دانلود چندین گیگابیت در ثانیه استفاده می شود. در اوایل، Verizon برای شبکه 5G خود به طور انحصاری به mmWave متکی بود، اگرچه این اپراتور اکنون یک شبکه Sub-6 را نیز مستقر کرده است. در حالی که اتصالات mmWave میتوانند سرعت دانلود فوقالعادهای را ارائه دهند، سیگنالهای فرکانس بالا نمیتوانند مسافتهای طولانی را طی کنند و واقعاً نمیتوانند از موانع عبور کنند – در بیشتر موارد، حتی یک پنجره یا برگهای درخت میتواند اتصال را مسدود کند.
این بدان معناست که برای ایجاد یک شبکه mmWave قوی، اپراتورها به هزاران سلول شبکه کوچک در هر شهر نیاز دارند. اساساً، استقرار شبکه mmWave اغلب به ایجاد شبکه های کوچک در اطراف تقریباً هر گوشه از هر ساختمان منجر می شود. پس چرا زحمت بکشیم؟ خوب، mmWave می تواند حجم باورنکردنی داده و تعداد باورنکردنی کاربر را به طور همزمان مدیریت کند. این وضعیت را برای شهرهای پرجمعیت و همچنین مکان هایی مانند استادیوم ها و ورزشگاه ها بهتر می کند. mmWave همچنین از طیف کاملاً جدیدی استفاده می کند که توسط سایر شبکه های 5G 3G، 4G و Sub-6 انباشته نشده است – بنابراین هیچ معاوضی در استفاده از منابع وجود ندارد.
همه اپراتورهای اصلی شبکههای mmWave را مستقر میکنند، اما تا به امروز، این اتصالات فوق سریع به تعداد انگشت شماری از مناطق مرکزی شهر در شهرهای بزرگ محدود شده است. انتظار میرود که شبکههای mmWave قویتر شوند، اما فقط زمان نشان میدهد که واقعا چقدر طول میکشد. تا آن زمان، Sub-6 در اکثر مواقع به اکثریت قریب به اتفاق مردم 5G ارائه می دهد.
سرعت 5G چقدر است؟ راهنمای سرعت 5G
واضح است که 5G سریعتر از 4G است، اما چقدر؟ استانداردهای فنآوریهای مخابراتی که توسط 3GPP ایجاد شدهاند، تا حدودی پیچیده هستند، اما در اینجا خلاصهای کلی از سرعت 5G ارائه شده است :
- اوج سرعت داده: 5G سرعت داده بسیار سریعتری را ارائه میدهد. اوج سرعت داده می تواند به 20 گیگابیت بر ثانیه لینک پایین و 10 گیگابیت بر ثانیه در هر ایستگاه پایه تلفن همراه برسد. توجه داشته باشید، این سرعتی نیست که با 5G تجربه میکنید (مگر اینکه اتصال اختصاصی داشته باشید) – سرعتی است که همه کاربران در سلول به اشتراک گذاشتهاند، و حتی در آن زمان، بسیار زیاد است.
- سرعت 5G در دنیای واقعی: در حالی که اوج نرخ داده بسیار چشمگیر به نظر می رسد، سرعت واقعی یکسان نخواهد بود. این مشخصات سرعت دانلود کاربر 100 مگابیت بر ثانیه و سرعت آپلود 50 مگابیت بر ثانیه را می طلبد.
- تأخیر: زمان تأخیر، زمانی که داده ها از یک نقطه به نقطه دیگر منتقل می شوند، در شرایط ایده آل باید 4 میلی ثانیه و برای موارد استفاده که حداکثر سرعت را می طلبند، 1 میلی ثانیه باشد. به سیستمهای تصادف اتومبیل خودران فکر کنید.
- بهره وری: رابط های رادیویی باید در هنگام استفاده از انرژی کارآمد باشند و در صورت عدم استفاده به حالت کم انرژی بروند. در حالت ایده آل، یک رادیو باید بتواند در مدت 10 میلی ثانیه به حالت کم انرژی تبدیل شود، زمانی که دیگر استفاده نمی شود.
- بازده طیفی: بازده طیفی عبارت است از “استفاده بهینه از طیف یا پهنای باند به طوری که حداکثر مقدار داده را بتوان با کمترین خطای انتقال انتقال داد.” انتظار میرود که 5G بازده طیفی کمی بهبود یافته نسبت به LTE داشته باشد و با سرعت 30 بیت/هرتز و 15 بیت/هرتز آپلود شود.
- تحرک: با 5G، ایستگاه های پایه باید از سرعت 0 تا 310 مایل در ساعت پشتیبانی کنند. این بدان معناست که ایستگاه پایه باید در طیف وسیعی از حرکات آنتن – حتی در یک قطار پر سرعت – کار کند. در حالی که این کار به راحتی در شبکه های LTE انجام می شود، چنین تحرکی می تواند در شبکه های mmWave جدید یک چالش باشد.
- تراکم اتصال: از نظر تراکم اتصال، 5G باید بتواند دستگاه های متصل بسیار بیشتری را نسبت به 4G LTE پشتیبانی کند. استاندارد 5G باید بتواند از 1 میلیون دستگاه متصل در هر کیلومتر مربع پشتیبانی کند. این عدد بسیار بزرگی است که تعداد زیادی از دستگاههای متصل را در نظر میگیرد که به اینترنت اشیا (IoT) انرژی میدهند.
در دنیای واقعی، سرعت واقعی 5G بسیار متفاوت خواهد بود. در نهایت، شبکه های Sub-6 باید قادر به ارائه سرعت چند صد گیگابیت در ثانیه باشند، اما در حال حاضر، اتصالات می توانند از 50 مگابیت بر ثانیه تا 400 مگابیت در ثانیه باشند.
تعیین سرعت mmWave در دنیای واقعی کمی دشوارتر است، زیرا mmWave در دنیای واقعی به ندرت در دسترس است. اگر اتفاقاً خود را در یک شبکه mmWave پیدا کردید، ممکن است بتوانید به سرعتی تا 4 گیگابیت در ثانیه دست یابید. این چند برابر سریعتر از سریعترین شبکههای 4G LTE است، اما باز هم، این اتصالات پراکنده هستند و دسترسی گسترده به آنها فاصله زیادی دارد.
در بسیاری از مناطق، اینترنت 5G به همان اندازه کندتر یا گاهی کندتر از 4G LTE است. این معمولاً به دلیل محدودیت در دسترس بودن طیف است، زیرا اپراتورها سعی می کنند از یک تکه امواج رادیویی برای پشتیبانی همزمان از شبکه های 4G فعلی و شبکه های جدید 5G استفاده کنند. این سرعت های 5G باید بهبود یابد زیرا دستگاه های بیشتری به 5G منتقل می شوند و اپراتورها شروع به تغییر تخصیص می کنند. می توانید از این برنامه های 5G برای آزمایش اتصال خود استفاده کنید .
اکنون پوشش 5G در کجا موجود است؟
بنابراین، چه زمانی باید انتظار داشته باشید که زیرساخت 5G در محله خود داشته باشید؟ خوب، اگر در یک منطقه نسبتاً پرجمعیت زندگی می کنید، حداقل یکی – و احتمالاً همه – از اپراتورهای اصلی در حال حاضر 5G را ارائه می دهد. T-Mobile، AT&T و Verizon همگی شبکههای به اصطلاح «در سراسر کشور» خود را با استفاده از Sub-6 5G راهاندازی کردهاند.
همه اپراتورهای بزرگ ایالات متحده به شدت برای ایجاد شبکه های 5G کار می کنند، با این حال استقرار در سراسر کشور چندین سال طول می کشد.
همچنین شایان ذکر است که هر اپراتور 5G استراتژی عرضه 5G متفاوتی دارد. این بدان معناست که تجربه شما از 5G ممکن است بسته به شرکت مخابراتی شما بسیار متفاوت باشد. در اینجا تمام جزئیاتی است که ما در حال حاضر در مورد برنامه های استقرار هر حامل در اختیار داریم.
Verizon
شبکه Verizon 5G کوچکتر از شبکه هایی مانند AT&T و T-Mobile است، عمدتاً به این دلیل که ورایزون سال ها را صرف ساخت mmWave قبل از شروع کار روی Sub-6 برای استقرار 5G کرد. این همچنین به این معنی است که Verizon تعداد زیادی سلول کوچک mmWave را ارائه می دهد – اگرچه هنوز برای ارائه یک شبکه mmWave معنی دار و قابل اعتماد که گسترده است کافی نیست.
AT&T
AT&T به عنوان اولین شرکتی بود که هر نوع فناوری بی سیم 5G را در ایالات متحده ارائه کرد، اما مانند Verizon، در روزهای اولیه به شدت به mmWave متکی بود – و به همین دلیل شبکه سراسری آن که اخیراً راه اندازی شده است کمی کوچکتر از T-Mobile است. . با این حال، آنقدر بزرگ است که بتوان آن را «در سراسر کشور» در نظر گرفت، و این اپراتور به مرور زمان شبکه AT&T 5G خود را گسترش خواهد داد .
مهم است که توجه داشته باشید که AT&T واقعاً از شما می خواهد که فکر کنید همیشه در 5G هستید. اگر تلفن سازگار با 5G ندارید، ممکن است همچنان نماد کوچکی دریافت کنید که میگوید در «5GE» هستید، اما این واقعاً 5G نیست – این فقط نام بازاریابی جدید AT&T برای 4G است.
T-Mobile رویکرد سنجیده تری نسبت به سایر اپراتورها در پیش گرفت و برای عرضه 5G خود به شدت به Sub-6 متکی بود. نتیجه؟ شبکه 5G T-Mobile بزرگترین شبکه در حال حاضر است. این اپراتور از برج های 4G موجود خود برای استقرار 5G نیز استفاده کرده است، بنابراین پوشش در اکثر مناطق تقریباً یکسان است. T-Mobile همچنین mmWave را در تعداد کمی از محلهها در شهرهای خاص راهاندازی کرده است، اما هنوز در مراحل توسعه خدمات 5G خود است.
بهترین تلفن های 5G موجود در حال حاضر
اگرچه 5G بدون شک نحوه تعامل ما با یکدیگر و مصرف رسانه ها را تغییر می دهد، اما این تغییر یک شبه اتفاق نمی افتد. چند سالی میگذرد تا 5G بهطور روان در سراسر ایالات متحده راهاندازی شود، به گونهای که شما باید به آن اهمیت دهید. به همین دلیل، خرید گوشی را توصیه نمی کنیم زیرا دارای 5G است. در عوض، اگر یک گوشی را به دلایل دیگری دوست دارید و اتفاقاً از 5G پشتیبانی می کند، یک امتیاز اضافی خواهد بود. اکثر گوشی های جدید در آینده احتمالاً از 5G پشتیبانی خواهند کرد.
برای اطلاعات بیشتر، راهنمای ما در مورد بهترین تلفن های 5G سال 2021 را بررسی کنید. همچنین می توانید نگاهی به هر آنچه در مورد 5G در آیفون 12 می دانیم بیندازید .
آیا می توان از 5G برای اینترنت خانگی استفاده کرد؟
با سرعت باورنکردنی و تأخیر کم، 5G جایگزین بالقوه خوبی برای شبکه های بی سیم خانگی به نظر می رسد. به ویژه در مناطق روستایی، که دسترسی به اینترنت سیمی سریع دشوار است و تنها جایگزین دیگر اغلب اینترنت ماهواره ای است. در حالی که این قابلیت قطعا وجود دارد، اینترنت خانگی 5G هنوز یک جایگزین عالی نیست.
اینترنت خانگی Verizon 5G
Verizon اینترنت خانگی 5G را ارائه می دهد ، اما در دسترس بودن آن بسیار محدود است زیرا تنها به پوشش mmWave متکی است. جهتی که خانه شما رو به آن است، پنجرههایی که در دسترس دارید و حتی شاخ و برگهای بیرون پنجره میتواند بر سرعت تأثیر بگذارد. با این حال، هنگامی که سیگنال دارید، Verizon سرعت “معمولی” 300 مگابیت در ثانیه را نقل می کند. مشکل این است که به احتمال زیاد هر کسی که دارای پوشش Verizon mmWave است در یک منطقه شهری متراکم است که اینترنت سیمی خوبی نیز دارد.
اینترنت خانگی AT&T 5G
AT&T هنوز اینترنت خانگی 5G را به مصرف کنندگان ارائه نمی دهد، اما به طور سنتی به طور سنتی راه حل های اینترنت خانگی 4G را در گذشته ارائه کرده است و انتظار می رود که در نهایت همین کار را برای 5G نیز انجام دهد. در سپتامبر 2020 اولین هات اسپات تلفن همراه 5G متمرکز بر مصرف کننده را راه اندازی کرد که گامی در این مسیر حرکت می کند.
اینترنت خانگی T-Mobile 5G
اکنون که T-Mobile یک شبکه قوی در سراسر کشور ارائه می دهد، سرویس اینترنت 5G خانگی را راه اندازی کرده است . این پیشنهاد رقابتی است: 60 دلار در ماه (با پرداخت خودکار) اینترنت نامحدود با سرعت 100 مگابیت در ثانیه را برای شما به ارمغان می آورد. اگرچه از آنجایی که این مبتنی بر شبکه Sub-6 آن است و می تواند به 4G LTE برگردد، انتظار داریم سرعت دنیای واقعی بیشتر از 50 مگابیت در ثانیه باشد. این به معنای استفاده از اینترنت کابلی یا فیبری خوب نیست، اما میتواند انتخاب خوبی برای مردم مناطق روستایی باشد که گزینههای اینترنت سیمی خوبی ندارند.
مزایای بالقوه 5G
موارد استفاده از 5G بسیاری فراتر از ارتباطات تلفن همراه وجود دارد که می توان در مورد آنها هیجان زده شد. در کوتاه مدت، احتمالاً به سادگی سرعت شما را برای مواردی مانند دانلود ویدیوها و برنامه ها یا بازی کردن افزایش می دهد. در درازمدت، درست مانند 4G، میتواند همه صنایع جدید را ایجاد کند. در اینجا چند مورد مورد انتظار آینده برای اتصال 5G آورده شده است.
بهبود پهنای باند خانگی
در حالی که معمولاً 5G از نظر دسترسی به تلفن همراه در نظر گرفته می شود، می تواند تأثیر قابل توجهی بر اتصال باند پهن و بی سیم خانگی نیز داشته باشد. اپراتورها شروع به ارائه خدمات اینترنت خانگی کردهاند که به جای کابل یا فیبر به اتصالات 5G متکی هستند، و Verizon قبلاً شروع به ارائه خدمات 5G Home کرده است. اگر این امر گستردهتر شود، میتواند تأثیر قابلتوجهی بر شرکتهایی مانند Comcast و Charter داشته باشد که برای ارائه اتصالات اینترنتی خانگی به فناوریهای سیمی متکی هستند.
وسایل نقلیه خودران
انتظار می رود شاهد افزایش خودروهای خودران با همان سرعتی باشید که 5G در سراسر ایالات متحده مستقر می شود. در آینده، وسیله نقلیه شما با سایر وسایل نقلیه در جاده ارتباط برقرار می کند و اطلاعاتی را در مورد شرایط جاده در اختیار آنها قرار می دهد و اطلاعات عملکرد را به رانندگان و خودروسازان ارائه می دهد. اگر خودرویی به سرعت جلوتر ترمز میکند، خودروی شما میتواند فوراً در مورد آن اطلاعات کسب کند و همچنین پیشگیرانه ترمز کند و از برخورد جلوگیری کند. این نوع ارتباط وسیله نقلیه به وسیله نقلیه در نهایت می تواند جان هزاران نفر را نجات دهد و کارایی استفاده از جاده را بهبود بخشد.
امنیت عمومی و زیرساخت
در نهایت، 5G به شهرها و سایر شهرداریها اجازه میدهد کارآمدتر عمل کنند. شرکتهای خدماتی قادر خواهند بود به راحتی استفاده را از راه دور ردیابی کنند، حسگرها میتوانند در صورت خاموش شدن سیلاب یا خاموش شدن چراغهای خیابان، ادارات خدمات عمومی را مطلع کنند ، و شهرداریها میتوانند به سرعت و ارزان دوربینهای نظارتی را نصب کنند .
کنترل دستگاه از راه دور
از آنجایی که 5G تأخیر بسیار کم دارد، کنترل از راه دور ماشین آلات سنگین به واقعیت تبدیل خواهد شد. در حالی که هدف اصلی کاهش خطر در محیط های خطرناک است، همچنین به تکنسین های دارای مهارت های تخصصی اجازه می دهد تا ماشین آلات را از هر کجای دنیا کنترل کنند.
مراقبت های بهداشتی
مؤلفه ارتباطات فوقالعاده مطمئن و با تأخیر کم (URLLC) 5G میتواند اساساً مراقبتهای بهداشتی را تغییر دهد. از آنجایی که URLLC تأخیر 5G را حتی بیشتر از 4G کاهش می دهد، دنیایی از امکانات جدید باز می شود. انتظار داشته باشید در سالهای آینده شاهد پیشرفتهایی در پزشکی از راه دور، بهبودی از راه دور و فیزیوتراپی از طریق واقعیت افزوده ، جراحی دقیق و حتی جراحی از راه دور باشید .
ارتباطات عظیم ماشینی را به خاطر دارید؟ خوب، MTC همچنین نقش کلیدی در مراقبت های بهداشتی خواهد داشت. بیمارستانها میتوانند شبکههای حسگر عظیمی برای نظارت بر بیماران ایجاد کنند، پزشکان میتوانند قرصهای هوشمند را برای ردیابی انطباق تجویز کنند ، و بیمهگران حتی میتوانند مشترکان را برای تعیین درمانها و فرآیندهای مناسب زیر نظر بگیرند.
اینترنت اشیا
یکی از هیجان انگیزترین و حیاتی ترین جنبه های 5G تأثیر آن بر اینترنت اشیا است. در حالی که ما در حال حاضر حسگرهایی داریم که می توانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند، اما آنها به منابع زیادی نیاز دارند و به سرعت ظرفیت داده 4G را تخلیه می کنند.
با سرعت های 5G و محدودیت های ظرفیت به طور چشمگیری، IoT از ارتباطات بین حسگرها و دستگاه های هوشمند (در اینجا دوباره MTC است) نیرو می گیرد. در مقایسه با دستگاههای هوشمند کنونی موجود در بازار، دستگاههای MTC به منابع کمتری نیاز دارند، زیرا تعداد زیادی از این دستگاهها میتوانند به یک ایستگاه پایه متصل شوند و کارایی آنها را بسیار بیشتر کند.
برج های 5G چگونه به نظر می رسند؟
ممکن است تعجب کنید که برج های 5G در شهر شما در کجا قرار دارند و این به نوعی بستگی دارد. در اکثر موارد، در حال حاضر، برج های 5G دقیقاً شبیه برج های 4G به نظر می رسند – زیرا آنها برج های 4G هستند. پوشش سراسری که T-Mobile، Verizon، و AT&T همگی اکنون ارائه میکنند بر روی دکلهای 4G کمی بهینهسازی شده ساخته شدهاند، بنابراین اگر یک برج سلولی سنتی را مشاهده کردید و در منطقه خود پوشش 5G دارید، به احتمال زیاد به پشتیبانی از شبکه 5G منطقه شما کمک میکند. این واقعیت که آنها توانستند از این برجهای سلولی 4G استفاده مجدد کنند، تا حدی نشان میدهد که هر سه شرکت مخابراتی توانستند شبکههای سراسری و کامل را در مدت زمان کوتاهی راهاندازی کنند.
با این حال، زمانی که اپراتورها شروع به گسترش طیف باند میانی و باند بالا (mmWave) می کنند، این ممکن است تغییر کند. فرکانسهای MmWave نمیتوانند به اندازه فرکانسهای Sub-6 که شبکههای سراسری به آن متکی هستند حرکت کنند – و به این ترتیب، برای دریافت پوشش mmWave در یک شهر، باید صدها یا حتی هزاران سلول کوچک در اطراف شهر وجود داشته باشد. اینها گره های سفید کوچکی هستند که در کنار یک ساختمان یا گاهی اوقات روی تیرک کوچک خود آویزان می شوند. گاهی اوقات آنها را با رنگ دیگری رنگ آمیزی می کنند تا با محیط خود ترکیب شوند، اما معمولاً سفید می مانند.
تعداد بیشتری از این برجها و گرههای سلولی کوچک احتمالاً در آینده نزدیک در شهرها بهویژه شهرهای پرجمعیت ظاهر خواهند شد. با این حال، با توجه به این واقعیت که پوشش mmWave به بسیاری از افراد در آن مناطق دسترسی نخواهد داشت، احتمال اینکه ما این موارد را در مناطق روستایی ببینیم کمی کمتر است. با این حال، بسیاری از این مناطق همچنان از پوشش 5G Sub-6 برخوردار خواهند بود، اگر قبلاً آن را نداشته باشند.
آیا 5G ایمن است؟
به طور خلاصه، نه، 5G برای سلامتی شما خطرناک نیست . نگرانیها در مورد ایمنی امواج رادیویی سالهاست که وجود دارد، اما ما هنوز هیچ مدرکی پیدا نکردهایم که نشان دهد علیرغم تئوریهای توطئه 5G ، واقعاً برای سلامت انسان مضر هستند. امواج رادیویی 5G تفاوت قابل توجهی با امواج رادیویی 5G ندارد که ما در این مرحله دهه هاست با آنها زندگی می کنیم.
ما هنوز شواهدی پیدا نکرده ایم که نشان دهد انواع امواجی که برای ارتباطات بی سیم استفاده می کنیم برای سلامت انسان مضر هستند. دو نوع امواج رادیویی وجود دارد: یونیزه کننده و غیر یونیزه کننده. امواج یونیزان ممکن است برای سلامت انسان خطرناک باشد. آنها انواع امواج رادیویی هستند که برای مثال در مایکروویوها استفاده می شوند. این امواج امواجی با فرکانس بسیار بالا هستند و می توانند به DNA شما آسیب برسانند.
اما 5G از امواج رادیویی که نزدیک به یونیزه هستند استفاده نمی کند. علاوه بر این، بیشتر امواج مورد استفاده در 5G قبلاً برای بسیاری از موارد مختلف استفاده شده است. برخی از آنها برای 4G، برخی برای پخش تلویزیونی و سایر ارتباطات استفاده شده اند. به عبارت دیگر، اگر امواج رادیویی 5G خطرناک بودند ، قبلاً متوجه میشدیم که این فناوریهای بیسیم دیگر نیز باعث مشکلات سلامتی میشوند. و امواجی که قبلاً در فناوریها مورد استفاده قرار نگرفتهاند، مانند امواج میلیمتری (mmWave)، مورد مطالعه قرار گرفتهاند، و تا کنون، هیچ چیزی وجود ندارد که نشان دهد آنها هر نوع تهدیدی برای سلامتی دارند.
ترجمه: میترا شنتیائی