تکنولوژی

فناوری “ای-تِیست”؛انقلابی در تجربه چشایی مجازی

عسگر حیدری –  در یک دستاورد علمی بی‌سابقه، موفق به توسعه فناوری پیشرفته‌ای به نام “e-Taste” شده‌اند که قادر به شبیه‌سازی دیجیتالی حس چشایی در محیط‌های مجازی است.

فناوری برتر دیجیتال به نقل از نوروساینس؛ این سیستم با استفاده از حسگرهای شیمیایی و پخش‌کننده‌های بی‌سیم، داده‌های چشایی را از راه دور ثبت و منتقل می‌کند و به کاربران امکان تجربه پنج مزه اصلی شیرینی، ترشی، شوری، تلخی و اومامی را می‌دهد.

 جزئیات فناوری انقلابی

– دقت ۷۰ درصدی: آزمایش‌های انسانی نشان داد شرکت‌کنندگان توانستند شدت‌های مختلف مزه‌ها را با دقت ۷۰ درصد تشخیص دهند.

– انتقال چشایی از راه دور: این سیستم حتی در فاصله‌های طولانی (از اوهایو تا کالیفرنیا) با موفقیت عمل کرده است.

– کاربردهای گسترده: از صنعت گیمینگ و واقعیت مجازی تا کمک به افراد دارای اختلالات حسی و پیشرفت تحقیقات علوم اعصاب.

چگونگی عملکرد e-Taste

این فناوری که نتیجه تحقیقات پروفسور جینگهوا لی و تیمش است، از یک حسگر زیستی و یک پمپ الکترومغناطیسی استفاده می‌کند. با اعمال جریان الکتریکی، محلول شیمیایی از طریق یک لایه ژل ویژه به دهان کاربر منتقل می‌شود و شدت مزه بر اساس مدت زمان تعامل با ژل تنظیم می‌گردد.

پروفسور لی در این باره می‌گوید:

چشایی و بویایی با احساسات و خاطرات انسان گره خورده‌اند. حسگر ما باید بتواند این اطلاعات را ثبت، کنترل و ذخیره کند.

 آینده‌ای شیرین برای e-Taste

محققان در حال کار بر روی کوچک‌سازی بیشتر سیستم و بهبود سازگاری آن با ترکیبات شیمیایی مختلف در غذاها هستند. این فناوری نه‌تنها می‌تواند تجربه‌های واقعیت مجازی را متحول کند، بلکه به افراد دارای معلولیت‌های حسی (مانند آسیب‌مغزی یا Long Covid) کمک می‌کند تا در فضای مجازی مشارکت بهتری داشته باشند.

پروفسور لی خوشبینانه می‌افزاید:

*”این فناوری اولین گام برای حضور در متاورس است و می‌تواند ارتباطات انسانی را در فضای مجازی به سطح کاملاً جدیدی ارتقا دهد.”*

این پژوهش در نشریه معتبر Science Advances منتشر شده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا