موبایل

معرفی بهترین گوشی های گیمینگ موجود در بازار

در حال حاضر بهترین گوشی های گیمنیگ می‌توانند از نظر سخت افزار با بسیاری از تبلت‌ها و کنسول‌های قابل حمل مثل Nintendo Switch رقابت کنند. با توجه به این موضوع اگر به دنبال خرید یک گوشی گیمینگ قدرتمند هستید، پیشنهاد می‌شود که در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

به گزارش فناوری برتر دیجیتال به نقل ازسرگرمی، گوشی‌های قدرتمند و به اصطلاح مناسب بازی (گیمینگ) باید علاوه بر قدرت سخت افزاری از صفحه نمایش بزرگ و با کیفیت، باتری با ظرفیت بالا، آداپتور با توان بالا و… پشتیبانی کنند. علاوه بر این موضوع به دلیل پیشرفت تکنولوژی یک فاکتور دیگر به مشخصه‌های دستگاه‌های گیمینگ اضافه شده و این مشخصه پشتیبانی دستگاه از نرخ تازه سازی بالا است.

منظور از نرخ تازه سازی بالا استفاده از صفحه نمایشی از نرخ تازه سازی حداقلی ۱۲۰ هرتزی است و نمی‌توان دستگاه‌هایی را که از نرخ تازه سازی ۶۰ یا حتی ۹۰ هرتزی پشتیبانی می‌کنند را گیمینگ دانست. در حال حاضر دستگاه‌هایی در بازار وجود دارند که از نرخ تازه سازی ۱۴۴ هرتزی بهره می‌برند و به همین دلیل است که این گجت‌ها توانسته‌اند توجه کاربران را به خود جلب کنند.

در این میان دستگاه‌هایی همانند Samsung Galaxy S21 Ultra و iPhone 13 Pro Max نیز جزو گوشی‌های پرقدرت محسوب می‌شوند و به نوعی می‌توان گفت که این پرچمداران نیز برای اجرای بازی مناسب هستند. موضوع اصلی که باعث ایجاد تفاوت میان دستگاه‌های گیمینگ و گوشی‌های پرچمدار قدرتمند شده پشتیبانی دستگاه‌های گیمینگ از فناوری‌های خاص مختص اجرای بازی است.

برای مثال می‌توان به گوشی‌هایی همانند Asus ROG Phone 5 و Lenovo Legion Phone Duel اشاره کرد که از دکمه‌های جانبی، حالت‌های اجرای بازی قابل شخصی سازی، لرزش (Vibration) بهتر، سیستم خنک کننده پیشرفته و… پشتیبانی می‌کنند. این موارد باعث ایجاد تفاوت اساسی میان گوشی های گیمینگ و دستگاه‌های پرچمدار گران قیمت موجود در بازار شده‌اند.

بررسی بهترین گوشی های گیمینگ موجود در بازار

در ادامه این مطلب ابتدا به معرفی بهترین گوشی های مناسب بازی خواهیم پرداخت و پس از آن قدرتمندترین پرچمداران حال حاضر را معرفی خواهیم کرد که برای اجرای بازی مناسب هستند. در این لیست دستگاه‌هایی از برندهای مختلف در بازار وجود دارند که افراد می‌توانند با استفاده از آن‌ها بازی‌های عرضه شده برای پلتفرم‌های مختلف اندروید و ‌iOS را اجرا کنند.

گوشی های گیمینگ

گوشی Asus ROG Phone 5

در حال حاضر بهترین گوشی گیمنیگ موجود در بازار ROG Phone 5 نام دارد که توسط شرکت Asus طراحی شده است. این گوشی گیمینگ در تمام بخش‌ها دارای بهترین کیفیت ممکن بوده و به همین دلیل توانسته توجه کاربران بسیاری را به خود جلب کند. به دلیل فناوری‌های به کار رفته در این دستگاه وزن آن معادل ۲۳۸ گرم بوده که کمی از دیگر گوشی‌های معمولی موجود در بازار سنگین‌تر است.

این دستگاه در ماه آوریل (فروردین) سال جاری به بازار عرضه شد و مجهز شدن این گجت به جدیدترین سیستم عامل شرکت گوگل یعنی اندروید 11 چندان تعجب آور نیست. قدرت سخت افزاری این دستگاه توسط تراشه محبوب شرکت کوالکام یعنی Snapdragon 888 تامین می‌شود و ایسوس تصمیم گرفت که برای مدیریت برنامه‌ها و بازی‌ها در این گجت گیمینگ از رم ۱۶ گیگابایتی استفاده کند.

نکته جالب توجه در رابطه با این دستگاه وجود نرخ تازه سازی ۱۴۴ هرتزی است که می‌تواند اجرای بازی را برای کاربران لذت بخش‌تر کند. همچنین نرخ نمونه برداری لمسی این نمایشگر معادل ۳۰۰ هرتز است که این موضوع باعث شده که زمان تاخیر در پاسخگویی نمایشگر به لمس صفحه توسط کاربر کاهش پیدا کند. این دو فناوری به کار رفته در صفحه نمایش باعث ایجاد تمایز میان این گجت و دیگر گوشی‌های موجود در بازار شده‌اند.

ایسوس تصمیم گرفت که از یک نمایشگر ۶.۷۸ اینچی برای نمایش محتوا در این دستگاه استفاده کند و امروزه وجود نمایشگر بزرگ در دستگاه‌های گیمینگ به یک استاندارد تبدیل شده است. ناگفته نماند که وضوح تصویر این صفحه نمایش معادل ۲۴۴۸ در ۱۰۸۰ پیکسل بوده که می‌تواند محتواهای با کیفیتی را به کاربران نشان دهد.

این کمپانی بزرگ تصمیم گرفت که از یک باتری با ظرفیت ۶۰۰۰ میلی آمپر ساعتی برای تامین انرژی این گجت استفاده کند؛ زیرا استفاده از صفحه نمایش ۱۴۴ هرتزی، نرخ نمونه برداری لمسی ۳۰۰ هرتزی، تراشه قدرتمند ۵ نانومتری Snapdragon 888 و… مصرف انرژی بسیار زیادی دارند و به همین دلیل ایسوس از چنین باتری برای تامین انرژی گجت گیمینگ خود استفاده کرده است. ناگفته نماند که این دستگاه از آداپتور ۶۵ واتی بهره می‌برد که اگر به این شارژر ۳۰ دقیقه زمان بدهید می‌تواند باتری این گوشی هوشمند را ۷۰ درصد شارژ کند.

همچنین این آداپتور نیاز دارد که ۵۲ دقیقه به این گوشی متصل باشد تا بتواند باتری را به صورت کامل شارژ کند. همانطور که متوجه شده‌اید به دلیل ظرفیت بالای باتری نیازی نیست که کاربران نگران خالی شدن سریع باتری باشند و در صورت خالی شدن باتری با استفاده از این آداپتور ۶۵ واتی می‌توانند به سرعت باتری دستگاه را شارژ کنند.

در بالا به این موضوع اشاره کردیم که تعدادی از گوشی های گیمینگ دارای دکمه‌های جانبی هستند. گوشی Asus ROG Phone 5 نیز جزو این دسته از گجت‌های مناسب بازی بوده و به همین دلیل استفاده از آن برای اجرای بازی بسیار لذت بخش است. در کنار این دکمه‌ها نور پردازی RGB استفاده شده که این نور پردازی باعث جذاب‌تر شدن پنل پشتی دستگاه شده است.

لازم به ذکر است که این گوشی یک پرچمدار همه جانبه محسوب می‌شود؛ زیرا دوربین‌های به کار رفته در پنل پشتی این گجت چندان کیفیت مناسبی ندارند و به همین دلیل گوشی ROG Phone 5 جزو دسته پرچمدارها محسوب نمی‌شود. اگر به دنبال خرید دستگاه گیمینگ هستید و علاقه‌ای به تصویر برداری ندارید، می‌توانید این گجت را خریداری کنید، اما اگر به دوربین دستگاه و تصویر برداری اهمیت می‌دهید پیشنهاد می‌شود که به خرید یک گوشی پرچمدار از برند سامسونگ، اپل و… بروید.

در پنل پشتی این گجت سه دوربین وجود دارد که نمی‌توانند تصاویر با کیفیت و با جزئیاتی را به ثبت برسانند. اولین دوربین قرار گرفته در پنل پشتی برای تصویر برداری در حالت واید (عادی) استفاده می‌شود که از سنسور ۶۴ مگاپیکسلی استفاده می‌کند. در کنار این دوربین دو سنسور دیگر نیز قرار گرفته‌اند که دارای کیفیت ۱۳ و ۵ مگاپیکسلی هستند که به ترتیب از آن‌ها برای تصویر برداری در حالت اولترا واید (فوق عریض) و ماکرو استفاده می‌شود.

یکی از نکاتی که می‌توان به آن به عنوان نقطه ضعف اشاره کرد نبود سنسور تله فوتو در پنل پشتی است، اما همانطور که اشاره کردیم این گجت‌ها مناسب اجرای بازی هستند و کمپانی‌های سازنده به دلیل جلوگیری از افزایش قیمت تصمیم گرفتند که از سنسورهای با کیفیتی برای تصویر برداری استفاده نکنند.

کمپانی ایسوس این گوشی را با سه گزینه برای انتخاب حافظه به بازار عرضه کرد که این گزینه‌ها شامل حافظه داخلی‌های ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایتی می‌شوند که به رم‌های ۸، ۱۲ و ۱۶ گیگابایتی مجهز شده‌اند. افراد می‌توانند بر اساس نیاز خود یکی از این سه گزینه را انتخاب کنند و پیشنهاد می‌شود که از نسخه مجهز شده به رم ۱۶ گیگابایتی و حافظه داخلی ۲۵۶ گیگابایتی استفاده شود؛ زیرا دارای عملکرد بهتری نسبت دیگر نسخه‌های این سری است.

گوشی های گیمینگ

گوشی Lenovo Legion Phone Duel

دومین دستگاه در لیست بهترین گوشی های گیمینگ متعلق به کمپانی لنوو بوده که Lenovo Legion Phone Duel نام دارد و این گوشی هوشمند در سال گذشته به بازار عرضه شده است. اما به دلیل قدرت سخت افزاری بالا و همچنین پشتیبانی از فناوری‌های مناسب برای اجرای بازی‌های سنگین، این دستگاه همچنان یکی از بهترین گزینه‌ها برای خرید گجت مناسب بازی محسوب می‌شود.

این گوشی هوشمند از فناوری دوربین سلفی پاپ آپ پشتیبانی می‌کند و به همین دلیل می‌توان گفت که نمایشگر این گجت بدون بریدگی بوده و فضای بیشتری را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. موضوعی که توجه بسیاری از علاقه مندان به استفاده از گجت‌های گیمنیگ را به خود جلب کرد پشتیبانی از آداپتور ۹۰ واتی است.

لنوو این گجت را طوری طراحی کرده که دارای وزنی معادل ۲۳۹ گرم است. این وزن برای یک گوشی هوشمند کمی زیاد بوده و دلیل این موضوع استفاده از فناوری‌های مختلف است. در ابتدا این گجت به سیستم عامل اندروید 10 مجهز شده بود و با گذشت زمان و انتشار نسخه جدید اکنون این گجت از سیستم عامل اندروید 11 استفاده می‌کند.

علاوه بر این موضوع کاربران می‌توانند از نرم افزار فوق‌العاده این دستگاه بهره ببرند؛ این نرم افزار توانسته است استفاده از این گجت را در حالت افقی برای کاربران ساده‌تر کند. صفحه نمایش این گوشی دارای اندازه‌ای معادل ۶.۶۵ اینچی است و از رزولوشنی معادل ۲۳۴۰ در ۱۰۸۰ پیکسل بهره می‌برد.

موضوعی که هنگام عرضه توانست توجه علاقه مندان به اجرای بازی را به خود جلب کند، وجود نرخ تازه سازی بسیار بالای این دستگاه بود. لنوو صفحه نمایش این گجت را به نرخ تازه سازی ۱۴۴ هرتزی مجهز کرد که این موضوع یکی از فاکتورهای اصلی گوشی‌های گیمینگ محسوب می‌شود. در کنار این صفحه نمایش بی‌نظیر تراشه قدرتمندی نیز در این دستگاه قرار گرفته است.

این کمپانی تصمیم گرفت که از جدیدترین تراشه عرضه شده در سال گذشته یعنی Snapdragon 865 Plus برای تامین قدرت سخت افزاری استفاده کند. این تراشه یک چیپست ۷ نانومتری پلاس است که نسبت به پردازنده ۵ نانومتری Snapdragon 888 از قدرت سخت افزاری کم‌تری بهره می‌برد، اما همچنان این گجت را می‌توان جزو بهترین دستگاه‌های گیمینگ عرضه شده دانست.

این دستگاه در دو نسخه با حافظه‌های مختلف به بازار جهانی عرضه شد و کاربران می‌توانند از میان نسخه‌های ۲۵۶ و ۵۱۲ گیگابایتی یک نسخه را خریداری کنند. لازم به ذکر است که نسخه پایه این سری دارای رم ۱۲ گیگابایتی است و لنوو تصمیم گرفت که در کنار افزایش میزان حافظه این گجت رم آن را نیز افزایش دهد و به همین دلیل نسخه ۵۱۲ گیگابایتی به رم ۱۶ گیگابایتی مجهز شده است.

باتری این گوشی گیمنیگ نیز دارای ظرفیتی معادل ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعت است که کاربران می‌توانند با استفاده از آداپتور ۹۰ واتی به سرعت این گجت را شارژ کنند. اگر به این شارژر حدود ۱۰ دقیقه زمان بدهید می‌توان ۵۰ درصد از ظرفیت کل باتری را پر کند. اما این آداپتور ۹۰ واتی برای شارژ کردن کل باتری نیاز به ۳۰ دقیقه زمان دارد که این سرعت شارژ شدن باتری حتی در سال جاری با وجود آداپتورهای ۱۲۰ واتی نیز می‌تواند توجه کاربران را جلب کند.

این دستگاه نیز دوربین مناسبی برای تصویر برداری ندارد و همچنان پیشنهاد می‌کنیم که در صورت علاقه‌مند بودن به تصویربرداری به سراغ خرید گوشی‌های پرچمدار موجود در بازار برود. در پنل پشتی این دستگاه دو دوربین قرار گرفته‌ که از آن‌ها برای تصویر برداری در حالت واید و اولترا واید استفاده می‌شود. سنسور اصلی دارای کیفیت ۶۴ مگاپیکسلی است و سنسور دوم از یک لنز ۱۶ مگاپیکسلی بهره می‌برد.

پیشتر اشاره کردیم که به لطف وجود فناوری پاپ آپ صفحه نمایش دارای بریدگی خاصی نیست و کاربران می‌توانند به راحتی از کل فضای صفحه نمایش استفاده کنند. ناگفته نماند که دوربین قرار گرفته در داخل این دستگاه که وظیفه تصویربرداری در حالت سلفی را بر عهده دارد از یک سنسور ۲۰ مگاپیکسلی برخوردار است.

گوشی های گیمینگ

گوشی Nubia Red Magic 5G

دستگاه بعدی در لیست بهترین گوشی های گیمینگ Nubia Red Magic 5G نامیده می‌شود که نکته قابل توجه در رابطه با این گجت این است که این گوشی هوشمند اولین دستگاه گیمنیگ در جهان است که از نرخ تازه سازی ۱۴۴ هرتزی پشتیبانی کرد. علاوه بر نرخ تازه سازی بالا این صفحه نمایش دارای روشنایی و همچنین کیفیت بسیار مناسبی است.

این دستگاه دارای دکمه‌های جانبی است که استفاده از این گوشی هوشمند را بسیار جذاب‌تر می‌کند. علاوه بر این موضوع یک فن و یک سیستم خنک کننده مایع در این گجت قرار گرفته است که باعث شده کاربران بتوانند مدت زمان طولانی‌تر از این گجت استفاده کنند؛ این سیستم خنک کننده و فن باعث می‌شوند که دمای دستگاه افزایش پیدا نکند.

همچنین فناوری دیگری در این دستگاه وجود دارد که 4D Shock نامیده می‌شود و می‌تواند لرزش دستگاه هنگام بازی را افزایش دهد و به همین دلیل کاربران از اجرای بازی‌های اکشن لذت بیشتری خواهند برد.

موضوعی که می‌تواند کمی کاربران را ناامید کند وجود مشکلات نرم افزاری در دستگاه است و احتمالا در بعضی از موارد کاربران باید دستگاه را خاموش و روشن کنند تا بتوانند از گجت استفاده کنند؛ زیرا مشکلات نرم افزاری مانع استفاده کاربران از این دستگاه گیمینگ خواهد شد. به علاوه وضوح تصویر ۲۳۴۰ در ۱۰۸۰ پیکسل صفحه نمایش باعث خواهد شد که نمایشگر گوشی Red Magic در میان واضح‌ترین صفحه نمایش‌ها قرار نگیرد.

این گوشی هوشمند نیز در سال گذشته یعنی ۲۰۲۰ به بازار عرضه شد و دارای وزنی معادل ۲۱۸ گرم است. به دلیل اینکه این گجت سال گذشته عرضه شده در صورت خرید با سیستم عامل اندروید 10 مواجه خواهید شد، اما این امکان وجود دارد که این گوشی هوشمند را به سیستم عامل اندروید 11 مجهز کنید.

سایز صفحه نمایش نیز معادل ۶.۶۵ اینچ است که از این نظر می‌توان گفت نمایشگر به کار رفته در این گجت دارای اندازه مناسبی برای اجرای بازی بوده و پشتیبانی از نرخ تازه سازی ۱۴۴ هرتزی نیز باعث جذاب‌تر شدن نمایشگر شده است، اما اگر رزولوشن این نمایشگر کمی بیشتر بود می‌توانست توجه کاربران بیشتری را به خود جلب کند.

قدرت سخت افزاری این دستگاه توسط تراشه ۷ نانومتری پلاس Snapdragon 865 5G تامین می‌شود که این چیپست می‌تواند بازی‌های سنگین را به خوبی اجرا کند. علاوه بر این موضوع تراشه Adreno 650 وظیفه پردازش گرافیک در این گوشی گیمینگ را بر عهده دارد. کمپانی سازنده این گجت یعنی ZTE دو نسخه از این دستگاه را به بازار عرضه کرد.

همانند دیگر گوشی های گیمنیگ نسخه اول از حافظه داخلی ۱۲۸ گیگابایتی و ۸ گیگابایت رم بهره می‌برد و نسخه دوم که دارای قیمت بیشتری است به حافظه داخلی ۲۵۶ گیگابایتی و رم ۱۲ گیگابایتی مجهز شده است. ظرفیت باتری این گجت گیمینگ معادل ۴۵۰۰ میلی آمپر ساعت بوده که اگر ظرفیت باتری کمی بیشتر بود کاربران می‌توانستند به مدت زمان طولانی‌تری از این دستگاه استفاده کنند.

آداپتوری که همراه این گجت عرضه می‌شود دارای توان ۵۵ واتی است که در مدت زمان ۱۵ دقیقه می‌توان باتری ۴۵۰۰ میلی آمپر ساعتی را حدود ۵۶ درصد شارژ کند و اگر کاربران به این آداپتور ۴۰ دقیقه زمان دهند این شارژر به صورت کامل باتری گوشی Red Magic را شارژ خواهد کرد.

در پنل پشتی بر خلاف گوشی Lenovo Legion Phone Duel سه سنسور دوربین برای تصویر برداری در اختیار کاربران قرار گرفته است. این دوربین‌های برای تصویر برداری در حالت‌های واید (عادی)، اولترا واید (فوق عریض) و ماکرو استفاده می‌شوند. ناگفته نماند که به ترتیب این سنسورها دارای کیفیت ۶۴، ۸ و ۲ مگاپیکسلی هستند. در قسمت بالای نمایشگر نیز یک دوربین ۸ مگاپیکسلی برای تصویر برداری در حالت سلفی در اختیار کاربران قرار گرفته است.

گوشی های گیمینگ

گوشی Black Shark 3

گوشی بلک شارک 3 یکی از بهترین گوشی های گیمنیگ موجود در این لیست است که توسط کمپانی شیائومی طراحی شده است. این دستگاه قدرتمند دارای طراحی بسیار جذابی است و به دلیل پشتیبانی از چراغ‌های LED کاربران بسیاری به استفاده از این گجت روی آوردند. یکی از مواردی که توانست توجه کاربران را به خود جلب کند پشتیبانی از دوربین‌های با کیفیت بوده که این گجت حتی در نور کم نیز می‌تواند تصاویر با کیفیت را به ثبت برساند.

موردی که می‌تواند کاربران را از خرید این دستگاه منصرف کند پشتیبانی از نرخ تازه سازی ۹۰ هرتزی است و افراد می‌توانند دستگاه‌های دیگری را خریداری کنند که از نرخ تازه سازی ۱۲۰ یا ۱۴۴ هرتز پشتیبانی می‌کنند. وزن این دستگاه معادل ۲۲۲ گرم است که تقریبا از این نظر با دیگر دستگاه‌های گیمینگ موجود در بازار برابری می‌کند.

گوشی گیمینگ شیائومی در سال ۲۰۲۰ به بازار عرضه شد و به همین دلیل هنگام خرید این دستگاه با سیستم عامل اندروید 10 مواجه خواهید شد. این دستگاه به سیستم عامل جدید گوگل یعنی اندروید 11 نیز قابل ارتقا خواهد بود و به همین دلیل می‌توان گفت که این گجت از نظر سیستم عامل کاملا به‌روز است. صفحه نمایش استفاده شده در این گوشی محبوب دارای اندازه‌ای معادل ۶.۶۷ اینچ بوده که این نمایشگر دارای وضوح تصویر بسیار مناسبی است.

رزولوشن این نمایشگر ۲۴۴۰ در ۲۰۸۰ پیکسل است که به همین دلیل توجه کاربران بسیاری به این گوشی هوشمند جلب شد؛ زیرا دیگر دستگاه‌های گیمینگ دارای چنین وضوح تصویری نیستند. ناگفته نماند که روشنایی این صفحه نمایش معادل ۵۰۰ نیت است که از فناوری +HDR10 پشتیبانی می‌کند. میزان روشنایی این نمایشگر چندان زیاد نبوده و استفاده از این گجت در زیر نور مستقیم خورشید و فضای باز می‌تواند کاربران را به دلیل واضح نبودن صفحه نمایش اذیت کند.

تراشه به کار رفته در این گجت متعلق به کمپانی کوالکام است که یک چیپست ۷ نانومتری پلاس بوده و Snapdragon 865 نامیده می‌شود. این چیپست همچنان می‌تواند بازی‌های سنگینی را به راحتی اجرا کند و ادغام شدن این تراشه با ۱۲ گیگابایت رم برای مدیریت دستگاه توانست توجه علاقه‌مندان به بازی‌های موبایلی را به خود جلب کند.

شیائومی این گوشی هوشمند را با دو نسخه به بازار عرضه کرد که نسخه اول از حافظه داخلی ۱۲۸ گیگابایتی بهره می‌برد و نسخه دوم به ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی مجهز شده است. ناگفته نماند که میزان رم در این دو نسخه متفاوت بوده و برای نسخه اول رم ۸ گیگابایتی و نسخه دوم رم ۱۲ گیگابایتی در نظر گرفته شده است.

در پنل پشتی این دستگاه سه دوربین با کیفیت بالا برای تصویری برداری در اختیار کاربران قرار گرفته است که از آن‌ها برای تصویر برداری در حالت‌های واید (عادی)، اولترا واید (فوق عریض) و تشخیص عمق استفاده می‌شود. برای تصویر برداری در حالت واید و فوق عریض به ترتیب دو سنسور ۶۴ و ۱۳ مگاپیکسلی در نظر گرفته شده است. دلیل اصلی جذاب بودن تصاویر گرفته شده در حالت عادی وجود سنسور ۵ مگاپیکسلی تشخیص عمق است.

در قسمت بالای نمایشگر شیائومی یک دوربین دیگر نیز برای گرفتن تصاویر سلفی در اختیار کاربران قرار داده که از سنسور ۲۰ مگاپیکسلی بهره می‌برد. این دوربین سلفی می‌تواند با کیفیت ۱۰۸۰ پیکسل و نرخ فریم ۳۰ فریم بر ثانیه فیلم برداری کند و به همین دلیل کاربرانی که هم به اجرای بازی و هم به فیلم برداری با گوشی هوشمند علاقه دارند می‌توانند این دستگاه را خریداری کنند.

ناگفته نماند که باتری این گجت گیمینگ دارای ظرفیتی معادل ۴۷۲۰ میلی آمپر ساعت بوده که می‌تواند مدت زمان زیادی گوشی بلک شارک 3 را روشن نگه دارد. علاوه بر این موضوع اگر نسخه ۲۵۶ گیگابایتی مجهز شده به رم ۱۲ گیگابایتی را خریداری کنید متوجه خواهید شد که یک آداپتور ۶۵ واتی نیز در جعبه دستگاه وجود دارد. این شارژر می‌تواند در مدت زمان ۳۸ دقیقه باتری این دستگاه را به صورت کامل پر کند.

جالب است بدانید نسخه اول این گوشی هوشمند که به رم ۸ گیگابایتی و حافظه داخلی ۱۲۸ گیگابایتی مجهز شده است به همراه یک آداپتور ۳۰ واتی عرضه می‌شود. این اقدام عجیب شیائومی در واقع کاربران را وادار می‌کند که به سراغ خرید نسخه گران قیمت‌تر بروند و از فناوری‌های بهتری استفاده کنند. این آداپتور دارای نصف توان آداپتور قرار گرفته در جعبه نسخه ۲۵۶ گیگابایتی بوده و به همین دلیل برای شارژ کردن کامل باتری به زمان بیشتری نیاز دارد.

گوشی های گیمینگ

گوشی Razer Phone 2

این دستگاه گیمینگ جزو قدرتمندترین گوشی های گیمنیگ حال حاضر محسوب نمی‌شود و بهتر است که بگوییم این گجت برای گیمرهای حرفه‌ای مناسب نبوده و در واقع یک دستگاه اقتصادی برای علاقه مندان به گیم محسوب می‌شود. با توجه به این موضوع نباید توقع وجود قدرتمندترین سخت‌افزارها و فناوری‌های مختلف در این دستگاه را داشت.

گوشی Razer Phone 2 در سال ۲۰۱۸ به بازار عرضه شد و به همین دلیل دارای سیستم عامل اندروید 9 است. این دستگاه طوری طراحی شده که وزن آن معادل ۲۰۵ گرم است و از صفحه نمایشی معادل ۵.۷۲ اینچ بهره می‌برد. به این ترتیب یکی از مشخصه‌های گجت‌های گیمینگ قدرتمند وجود نمایشگری بزرگ‌تر از ۶.۰ اینچ است.

وضوح تصویر این نمایشگر ۲۵۶۰ در ۱۴۴۰ پیکسل است که می‌توان گفت از این نظر این صفحه نمایش برای اجرای بازی‌های سنگین مناسب است. یکی از نکات جذاب در رابطه با این دستگاه این است که در سال ۲۰۱۸ به صفحه نمایش ۱۲۰ هرتزی مجهز شده است. پنل به کار رفته در نمایشگر از نوع IGZO IPS LCD است که باعث شده صفحه نمایش دارای روشنایی ۵۸۰ نیتی باشد.

پشتیبانی از چنین میزان روشنایی صفحه نمایشی نمی‌تواند چندان توجه کاربران را به خود جلب کند، اما به دلیل اینکه این گوشی هوشمند در سال ۲۰۱۸ به بازار عرضه شده نمی‌توان انتظار زیادی از فناوری‌های به کار رفته در این گجت را داشت. علاوه بر این موارد موضوعی که می‌تواند برای کاربران ناامید کننده باشد وجود حاشیه‌های بسیار زیاد نمایشگر در بالا و پایین این گجت است.

همانطور که در تصویر بالا مشاهده می‌کنید چنین طراحی بسیار قدیمی است و استفاده از آن نمی‌تواند برای کاربران جذاب باشد. همچنین سخت افزار به کار رفته در این گجت کمی قدیمی محسوب می‌شود و این احتمال وجود دارد که نتواند سنگین‌ترین بازی‌های موجود حال حاضر را به خوبی اجرا کند. با این وجود این دستگاه جزو یکی از بهترین گوشی های گیمینگ در سال جاری محسوب می‌شود و دلیل این موضوع وجود قیمت مناسب نسبت به سخت افزار به کار رفته در این گجت است.

در سال ۲۰۱۸ شرکت کوالکام یک تراشه قدرتمند ۱۰ نانومتری تحت عنوان Snapdragon 845 تولید کرد و کمپانی ریزر تصمیم گرفت که از این چیپست برای تامین قدرت سخت افزاری Razer Phone 2 استفاده کند. ناگفته نماند که در کنار این تراشه پردازنده Adreno 630 وظیفه پردازش گرافیک در این گجت را بر عهده دارد.

این دستگاه با دو گزینه برای انتخاب حافظه به بازار عرضه شد که گزینه اول از رم ۶۴ گیگابایتی و گزینه دوم از رم ۱۲۸ گیگابایتی بهره می‌برد. علاوه بر این موضوع به ترتیب رم ۶ و ۸ گیگابایتی برای نسخه‌های مختلف این گجت گیمینگ در نظر گرفته شده است. نکته جالب توجه در رابطه با این دستگاه پشتیبانی از درگاه microSD است که به کاربران اجازه می‌دهد فضای ذخیره سازی را تا یک ترابایت افزایش دهند.

انرژی مورد نیاز برای پردازش در این گجت توسط یک باتری با ظرفیت ۴۰۰۰ میلی آمپر ساعت تامین می‌شود که افراد با استفاده از آداپتور ۱۸واتی می‌توانند باتری این دستگاه را شارژ کنند. این گجت نیز بر خلاف دیگر گوشی های گیمینگ موجود در بازار از ظرفت باتری کم‌تر و از آداپتوری با توان کم‌تر بهره می‌برد و قیمت پایین این دستگاه می‌تواند این ضعف‌ها را توجیه کند.

در پنل پشتی نیز دو دوربین ۱۲ مگاپیکسلی قرار گرفته‌ که از آن‌ها می‌توان برای تصویر برداری در حالت واید و تله فوتو استفاده کرد. ناگفته نماند که در حاشیه‌های بزرگ بالای نمایشگر یک سنسور ۸ مگاپیکسلی برای تصویر برداری در حالت سلفی در اختیار کاربران قرار گرفته است. از نکات منفی این گجت می‌توان به وجود صفحه نمایش کوچک و حافظه ذخیره سازی کم اشاره کرد، اما صفحه نمایش ۱۲۰ هرتزی و لوگو رنگی پنل پشتی می‌تواند توجه افراد را به خود جلب کند.

تا به اینجا به بررسی گوشی های گیمینگ پرداختیم و در ادامه به بررسی دستگاه‌هایی خواهیم پرداخت که به دلیل قدرت سخت افزاری بالا یا به اصطلاح پرچمدار بودن می‌توانند بازی‌های سنگین را اجرا کنند و به نوعی در لیست گوشی‌های هوشمند مناسب بازی قرار بگیرند.

گوشی های گیمینگ

گوشی گلکسی S21 Ultra

در حال حاضر گران قیمت‌ترین دستگاه کمپانی سامسونگ گوشی Galaxy S21 Ultra نام دارد و به همین دلیل می‌توان گفت که قدرت سخت افزاری این دستگاه نیز بسیار زیاد است. غول فناوری کره جنوبی گوشی گران قیمت خود را به یک نمایشگر خمیده ۶.۸ اینچی از نوع AMOLED مجهز کرده که از نرخ تازه سازی ۱۲۰ هرتزی پشتیبانی می‌کند که این نرخ تطبیقی است.

منظور از تطبیقی بودن نرخ تازه سازی صفحه نمایش این است که در صورت نیاز یا هنگام اجرای بازی به صورت خودکار حداکثر نرخ تازه سازی یعنی ۱۲۰ هرتز در اختیار کاربران قرار می‌گیرد و این در حالی است که اگر کاربری در حال استفاده از دستگاه خود برای جستجو در اینترنت باشد این نرخ تازه سازی به صورت خودکار کاهش پیدا می‌کند و به ۱۰ هرتز می‌رسد. دلیل اصلی این موضوع این است که تطبیقی بودن نرخ تازه سازی می‌تواند بر مصرف باتری تاثیر گذار باشد و جلوی مصرف بیش از حد باتری را بگیرد.

از دیگر نقاط قوت صفحه نمایش می‌توان به پشتیبانی از روشنایی بالا اشاره کرد. اکنون این دستگاه می‌تواند به میزان روشنایی ۱۵۰۰ نیتی برسد که استفاده از نمایشگر را در زیر نور مستقیم خورشید امکان پذیر می‌کند. وضوح تصویر این گجت معادل ۳۲۰۰ در ۱۴۰۰ پیکسل است که این مقدار رزولوشن توانست توجه کاربران علاقه‌مند به اجرای بازی و مشاهده ویدیو را به خود جلب کند.

تراکم پیکسلی این گجت نیز معادل ۵۱۵ پیکسل در هر اینچ است که این عدد نشان دهنده میزان طبیعی بودن محتوای نشان داده شده در نمایشگر است. کمپانی سامسونگ تصمیم گرفت که از Corning Gorilla Glass Victus برای محافظت از صفحه نمایش این دستگاه استفاده کند. یکی دیگر از مواردی که باعث جلب توجه کاربران شد حاشیه‌های بسیار کم صفحه نمایش است که باعث شده تا نمایشگر ۸۹.۸ درصد از پنل جلویی را به خود اختصاص دهد این موضوع باعث می‌شود که افراد هنگام اجرای بازی و مشاهده ویدیو به صفحه نمایش دقت کنند و حاشیه‌ها نمی‌توانند حواس کاربر را از محتوای اصلی پرت کنند.

تراشه به کار رفته در این دستگاه متعلق به کمپانی کوالکام بوده که Snapdragon 888 نامیده می‌شود. این تراشه یک چیپست ۵ نانومتری است و به همین دلیل می‌توان گفت که در میان گوشی‌های اندرویدی دارای قدرتمندترین تراشه تولید شده است. در تست‌های انجام شده در برنامه Geekbench 5 گوشی گلکسی اس 21 اولترا در بخش عملکرد تک هسته‌ای توانست امتیاز ۱۱۲۳ را به دست بیاورد که امتیاز به دست آمده نشان دهنده قدرت سخت افزاری بالای این دستگاه است.

این گوشی هوشمند نیز توانست امتیاز ۳۴۰۰ را به دست بیاورد و این موضوع به یک دلیل مهم تبدیل شد که این گجت را در لیست بهترین گوشی های گیمینگ قرار دهیم. علاوه بر این موضوع گوشی گلکسی اس 21 اولترا توانست تست سه بعدی Wild Life Unlimited را با نرخ فریم ۳۴.۴ فریم بر ثانیه به اتمام رساند که این نرخ فریم توجه گیمرهای بسیاری را به خود جلب کرد.

کمپانی سامسونگ این گوشی را به باتری با ظرفیت ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعت مجهز کرده و این دستگاه می‌تواند هنگام وب گردی به مدت زمان ۱۱ ساعت و ۲۵ دقیقه دوام بیاورد. دلیل دوام بالای باتری وجود نرخ تازه سازی تطبیقی است که جلوی مصرف بیش از حد باتری را می‌گیرد. این کمپانی همانند دیگر شرکت‌ها به دلایل زیست محیطی تصمیم به حذف شارژر از جعبه دستگاه گرفت.

این موضوع بدان معنی است که کاربران باید علاوه بر پرداخت مبلغی برای خرید گوشی هوشمند مبلغی اضافی را نیز برای خرید آداپتور بپردازند. این آداپتور دارای توان ۲۵ واتی است که چندان نمی‌تواند کاربران علاقه‌مند به بازی‌های موبایلی را راضی کند؛ دلیل این موضوع این است که مدت زمان زیادی طول می‌کشد که باتری این دستگاه شارژ شود و این گجت در مقایسه با دیگر گوشی های گیمینگ شکست می‌خورد.

این گوشی هوشمند جزو دستگاه‌های اقتصادی و ارزان قیمت محسوب نمی‌شود و در سال جاری کاربران با پرداخت ۱۱۹۹ دلار می‌توانند نسخه ۱۲۸ گیگابایتی گوشی Galaxy S21 Ultra را خریداری کنند، به علاوه با پرداخت ۵۰ دلار بیشتر می‌توانند نسخه ۲۵۶ گیگابایتی را در اختیار داشته باشند. همچنین یک نسخه ۵۱۲ گیگابایتی وجود دارد که به رم ۱۶ گیگابایتی مجهز شده و با قیمت ۱۳۷۹ دلار در بازار جهانی به فروش می‌رسد.

در این مطلب چندان به بررسی بخش دوربین گوشی های گیمینگ نمی‌پردازیم و دلیل آن این است که قصد داریم بخش‌هایی را مورد بررسی قرار دهیم که در هنگام اجرای بازی تاثیر گذار هستند و در ادامه تنها سنسورهای دوربین این پرچمداران را معرفی خواهیم کرد.

سامسونگ گوشی گران قیمت خود را به چهار دوربین مجهز کرده است؛ این دستگاه از یک دوربین اصلی ۱۰۸ مگاپیکسلی، دوربین فوق عریض ۱۲ مگاپیکسلی و دو دوربین ۱۰ مگاپیکسلی تله فوتو استفاده می‌کند. علاوه بر این موضوع در پنل جلویی در قسمت بریدگی نمایشگر یک دوربین ۴۰ مگاپیکسلی برای تصویر برداری در حالت سلفی در اختیار کاربران قرار گرفته است.

گوشی های گیمینگ

گوشی آیفون 13 پرو مکس

در حال حاضر گران قیمت‌ترین و قدرتمندترین گوشی شرکت اپل iPhone 13 Pro Max نام دارد. این دستگاه به دلیل اینکه دارای صفحه نمایش و بدنه‌ای بزرگ است حدود ۲۴۰ گرم وزن داشته و بر اساس این موضوع می‌توان گفت که این پرچمدار سنگین بوده و دارای نمایشگر ۶.۷ اینچی است.

این دستگاه را نیز می‌توان جزو گوشی های گیمینگ دانست؛ زیرا این گجت دارای اکثر مشخصه‌های گوشی‌های مناسب بازی بوده و همچنین از سخت افزار قدرتمندی بهره می‌برد. ناگفته نماند که این دستگاه دارای ایراداتی است که می‌تواند کاربران را از خرید چنین دستگاهی برای اجرای بازی منصرف کند. یکی از این موارد وجود ناچ بزرگ در بالای صفحه نمایش بوده که باعث می‌شود قسمتی از صفحه نمایش از دسترس کاربران خارج شود.

نمایشگر این دستگاه نیز همانند بهترین پرچمداران موجود سال ۲۰۲۱ از پنل Super Retina XDR OLED ساخته شده و همچنین از روشنایی ۱۰۰۰ نیتی پشتیبانی می‌کند. جالب است که بدانید روشنایی این صفحه نمایش در هنگام مشاهده محتواهای خاص (فیلم) حدود ۲۰۰ نیت دیگر افزایش پیدا می‌کند و به ۱۲۰۰ نیت می‌رسد.

صفحه نمایش این گجت از تکنولوژی‌های بسیار جذابی پشتیبانی می‌کند که برای مثال می‌توان به +HDR10 و Dolby Vision اشاره کرد. همانطور که متوجه شده‌اید نمایشگر این دستگاه برای مشاهده فیلم و اجرای بازی‌هایی با کیفیت بالا بسیار مناسب است. با این وجود اپل تصمیم گرفته که از نرخ تازه سازی ۱۲۰ هرتزی نیز استفاده کند تا توجه کاربران بیشتری را به خود جلب کند.

صفحه نمایش ۶.۷ اینچی این دستگاه دارای وضوح تصویر ۲۷۷۸ در ۱۲۸۴ پیکسل است که از تراکم پیکسلی ۴۵۸ پیکسل در هر اینچ بهره می‌برد. همانطور که در بالا اشاره کردیم این صفحه نمایش توسط شیشه مقاوم اپل یعنی Ceramic Shield محافظت می‌شود.

این گجت نیز از تراشه جدید و قدرتمند اپل یعنی Apple A15 Bionic بهره می‌برد. این چیپست یک پردازنده ۵ نانومتری بوده که از قدرت سخت افزاری بسیار بالایی برخوردار است و می‌تواند سنگین‌ترین بازی‌ها و برنامه‌ها را به راحتی اجرا کند.

علاوه بر این موضوع اپل ۶ گیگابایت حافظه رم برای مدیریت برنامه‌ها در این دستگاه در نظر گرفته و چهار گزینه برای انتخاب حافظه در اختیار کاربران قرار داده است که آخرین گزینه از حافظه داخلی یک ترابایتی بهره می‌برد.

همانند دیگر پرچمداران گران قیمت شرکت اپل در پنل پشتی این دستگاه سه دوربین و یک سنسور برای تصویر برداری در اختیار کاربران قرارگرفته است. این دوربین‌ها از کیفیت ۱۲ مگاپیکسلی بهره می‌برند و از آن‌ها برای تصویر برداری در حالت عادی (واید)، فوق عریض (اولترا واید) و تله فوتو استفاده می‌شود.

سنسور قرار گرفته در کنار دوربین‌های این گجت TOF 3D LiDAR scanner نام دارد که به کاربران برای تصویر برداری در حالت سه بعدی و اسکن کردن اجسام کمک می‌کند. اپل نیز در پنل جلویی این گجت یک دوربین ۱۲ مگاپیکسلی قرار داده است که می‌تواند با کیفیت 4K و نرخ فریم ۶۰ فریم بر ثانیه فیلم برداری کند.

متاسفانه این دستگاه بدون شارژر در اختیار کاربران قرار می‌گیرد و افراد باید هنگام خرید این پرچمدار هزینه‌ای اضافی برای آداپتور بپردازند. اپل تصمیم گرفت که از باتری ۴۳۵۲ میلی آمپر ساعتی برای تامین انرژی این گجت استفاده کند که با استفاده از آداپتور ۲۰ واتی در مدت زمان ۳۰ دقیقه حدود ۵۰ درصد از ظرفیت این باتری شارژ خواهد شد.

گوشی های گیمینگ

گوشی وان پلاس 9 پرو

آخرین دستگاه در لیست بهترین گوشی های گیمینگ متعلق به کمپانی وان پلاس است. دلیل اصلی محبوبیت این کمپانی در میان طرفداران مناسب بودن قیمت در مقایسه با سخت افزار به کار رفته در گوشی‌های تولید شده توسط این شرکت است. پرچمدار حال حاضر این کمپانی یعنی OnePlus 9 Pro گران قیمت‌ترین دستگاهی است که تا به حال توسط این شرکت تولید شده است؛ کاربران باید برای خرید نسخه ۱۲۸ گیگابایتی به همراه ۸ گیگابایت رم ۹۶۹ دلار هزینه کنند، به علاوه این امکان وجود دارد که با پرداخت ۱۰۰ دلار بیشتر از رم ۱۲ گیگابایتی و ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی بهره ببرند.

صفحه نمایش استفاده شده در گوشی وان پلاس 9 پرو یک نمایشگر ۶.۶ اینچی از نوع AMOLED است که در دو حالت Vivid (زنده) و Natural (طبیعی) در دسترس کاربران قرار می‌گیرد. این صفحه نمایش در هر دو حالت تصاویر بی‌نظیری را به کاربران نشان می‌دهد و همچنین این گجت از نرخ تازه سازی (متغیر) ۱۲۰ هرتزی پشتیبانی می‌کند. در بالا به این موضوع اشاره کردیم که پشتیبانی از نرخ تازه سازی تطبیقی بسیار برای استفاده کاربران مناسب بوده و این فناوری از مصرف بیش از حد باتری جلوگیری می‌کند.

وان پلاس پرچمدار خود را به تراشه Snapdragon 888 مجهز کرده و همانطور که متوجه شده‌اید این چیپست بهترین تراشه تولید شده توسط شرکت کوالکام است. گوشی وان پلاس 9 پرو یکی از بهترین دستگاه‌های اندرویدی موجود در بازار به شمار می‌رود و این گجت به لطف تراشه ۵ نانومتری شرکت کوالکام و رم ۱۲ گیگابایتی توانسته است بسیاری از دیگر گوشی‌های پرچمدار موجود در بازار را در بخش سخت افزار شکست دهد.

در تست‌های مختلفی که انجام شد این دستگاه توانست عملکرد خوبی را از خود نشان دهد و توجه علاقه‌مندان به اجرای بازی‌های مختلف جلب کند. ناگفته نماند که این دستگاه می‌تواند بازی‌های سنگینی همانند Genshin Impact ،Asphalt 9 و Call of Duty: Mobile را به راحتی اجرا کند و به دلیل وجود صفحه نمایش جذاب و نرخ تازه سازی بالا می‌توان این دستگاه را به یک گوشی مناسب بازی قدرتمند دانست.

وان پلاس گوشی هوشمند جدید خود را به یک باتری با ظرفیت ۴۵۰۰ میلی آمپر ساعت مجهز کرده و جالب است بدانید این باتری از دو سلول با ظرفیت ۲۲۵۰ میلی آمپر ساعت تشکیل شده است. این تقسیم باتری به دلیل پشتیبانی گوشی هوشمند از آداپتور ۶۵ واتی است که اگر به این شارژر ۶۵ واتی ۳۰ دقیقه زمان بدهید می‌تواند باتری این گجت را به صورت کامل پر کند.

همانطور که متوجه شده‌اید این دستگاه به عنوان پرچمدار شرکت وان پلاس شناخته می‌شود و دارای اکثر مشخصه‌های گوشی های گیمینگ است. علاوه بر این موضوع این پرچمدار به دوربین اصلی ۴۸ مگاپیکسلی، دوربین فوق عریض ۵۰ مگاپیکسلی، دوربین تله فوتو ۸ مگاپیکسلی و یک سنسور Monochrome (سیاه و سفید) ۲ مگاپیکسلی مجهز شده است. به همین دلیل می‌توان گفت که این دستگاه نیز برای علاقه‌مندان به تصویر برداری و فیلم برداری نیز بسیار مناسب است.

Related Articles

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button