ماهواره خیام در مدار ۵۰۰کیلومتری زمین قرار گرفت
مدیر کل بهره برداری و عملیات فضایی سازمان فضایی با اشاره به رضایت بخش بودن شرایط ماهواره خیام گفت: حدود ۴ ماه طول می کشد تا تصاویر ماهواره را در اختیار مردم قرار دهیم.
فناوری برتر دیجیتال به نقل از مهر، علیرضا نعیمی در گفتگوی زنده خبری با اشاره به پرتاب ماهواره ایرانی خیام، اظهار کرد: ماهواره خیام امروز ساعت ۱۰ و ۲۲ دقیقه از پایگاه فضایی بایکنور و طی یک فرایندی که توسط ماهواره بر انجام شد، بعد از حدود ۱ ساعت از ماهواره بر جدا شد و در مدار دایروی ۵۰۰ کیلومتری از سطح زمین قرار گرفت.
مدیر کل بهره برداری و عملیات فضایی سازمان فضایی ایران افزود: یک و نیم ساعت بعد از پرتاپ، اولین سیگنال داده تله متری این ماهواره را در مرکز فضایی ماهدشت دریافت کردیم و این برای ما خوشحال کننده بود و وضعیت هم بسیار رضایت بخش است و میتوانیم بگوییم که ماهواره در وضعیت بسیار مناسبی قرار دارد.
نعیمی ادامه داد: ارتباط با ماهواره ۲ بار در روز (۱۰ و ۳۰ دقیقه و ۱۲ ظهر) و ۲ بار در شب (۲۲ و ۳۰ دقیقه و ۱۲ بامداد) صورت خواهد گرفت و بخاطر این است که ماهواره به دور زمین در گردش است و از همه مناطق کره زمین عبور میکند و دو بار در روز و دو بار در شب از روی کشور ما عبور میکند و ما این امکان را داریم که از طریق ایستگاههای زمینی در داخل کشور با آن ارتباط داشته باشیم.
وی با بیان اینکه در این ارتباطات اطلاعات و دادههای ماهواره دریافت میشود، گفت: این اطلاعات شامل اطلاعات تله متری و عملکرد وضعیت ماهواره است؛ برای مثال دمای قسمتهای مختلف ماهواره اعلام میشود برای اینکه مطمئن شویم، ماهواره در شرایط مناسبی قرار دارد.
مدیر کل بهره برداری و عملیات فضایی سازمان فضایی ایران افزود: همچنین ارسال فرمان به ماهواره انجام میشود؛ فرمانهایی که طبق برنامه ریزی انجام شده، لازم است که در ابتدای کار ارسال شود. ماهواره هنوز وارد مرحله کاربردی نشده و فعلاً فرایندهایی باید انجام شود و حدود ۴ ماه طول میکشد تا این فرایند کامل شود تا تصاویر ماهواره را در اختیار مردم قرار دهیم.
کنترل، هدایت و بهره برداری از ماهواره خیام توسط ایران است
حسن سالاریه معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در یک گزارش تصویری گفت: ماهواره خیام، یک ماهواره سنجشی با دقت تصویربرداری حدود یک متر است که طیفهای مختلف اپتیکال را تصویربرداری میکند.
وی گفت: تصاویر این ماهواره میتواند در حوزههای مختلف سنجشی و پایشی مورد استفاده قرار بگیرد.
به گفته رئیس سازمان فضایی ایران، با توجه به اینکه اطلاعات مربوطه برای فرامین این ماهواره، کدگذاری و رمزگذاری شده طبیعتاً کنترل، هدایت و بهره برداری از آن توسط جمهوری اسلامی ایران انجام میشود.