مانیتور 4K بخرم یا معمولی؟

عبارت ۴K به جهش رزولوشن نمایشگر اشاره دارد که مثلا در مقایسه با HD یا ۱۰۸۰p جذابیت بیشتری ارائه میکند. در حالی که محتوای HD از لحاظ اندازه برابر با ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ پیکسل است، ۴K چهار برابر پیکسل را معادل ۳۸۴۰ در ۲۱۶۰ ارائه میکند.
به گزارش البرز فاوا نیوز به نقل از دیجی کالا؛ مانیتور های ۴K در اندازههای متنوعی روانهی بازار میشوند ولی معمولا مانیتورهای ۲۴ و ۲۷ و ۳۲ اینچی اکثریت را تشکیل میدهند. تمام آنها، تعداد برابر پیکسلها را نمایش میدهند. تفاوت بزرگ آنها موضوع تراکم پیکسل است که با واحد پیکسل در اینچ (DPI) اندازهگیری میشود.
هنگام انتخاب مانیتور ۴K این موارد را در نظر بگیرید
از آنجایی که بیشتر مانیتورهای ۴K از اندازه ۲۷ اینچ یا بزرگتر بهره میبرند، هنگام خرید آنها باید به فضای میز هم توجه زیادی نشان بدهید. همچنین به این نکته توجه کنید که آیا کامپیوتر شما بهخصوص اگر یک لپتاپ باشد، از پس پشتیبانی از مانیتور ۴K برمیآید یا نه. ترجیحاً بهتر است برای این کار از کارت گرافیک مجزا بهره ببرید. این موضوع بهخصوص هنگام استفاده از مانیتور دوگانه یا قرارگیری مانیتور کنار لپتاپ اهمیت زیادی دارد.
برای استفادههای معمولی مانند وبگردی، کارهای اداری و موارد مشابه، بیشتر کامپیوترها حین استفاده از مانیتور ۴K به مشکلی برنمیخورند. اما اگر سیستم شما چندان قدرتمند نیست، برای کارهای سنگین مانند اجرای بازیها یا ویرایش طرحهای سهبعدی احتمالا ناچار میشوید رزولوشن مانیتور را پایین بیاورید.
در ضمن باید رابطه بین قیمت و کیفیت را هم در نظر بگیرید. درست است که پنلهای ۴K نسبت به گذشته قیمت پایینتری دارند، ولی همچنان بین قیمت مانیتورهای ۴K ارزانقیمت و دیگر مانیتورهای مبتنی بر رزولوشن پایینتر تفاوت قیمت قابل توجهی دیده میشود.
اگرچه قیمت مانیتور های ۴K کاهش قابل توجهی داشتهاند، اما این موضوع برای دیگر مانیتورهای غیر ۴K هم صدق میکند. در این زمینه باید به نوع پنل استفاده شده در مانیتور اشاره کنیم که در کیفیت نهایی اهمیت زیادی دارد. مانیتورهای ارزان از پنلهای TN استفاده میکنند که قدیمیترین تکنولوژی LCD است.
مانیتور های ۴K ارزانقیمت هم مجهز به پنلهای TN هستند. این موارد معمولا دارای زوایای دید ضعیف، دقت رنگ نامناسب و نسبت کنتراست ناامیدکننده هستند. در این میان، پنلهای IPS رنگ سیاه را جذابتر نمایش میدهند و زوایای دید بهتری ارائه میدهند. پنلهای VA هم در زمینهی دقت رنگ و نسبت کنتراست حرف زیادی برای گفتن دارند.
مانیتورهای مبتنی بر رفرش ریت بالا هم در حال همهگیر شدن هستند. از آنجایی که این مانیتورها در هر ثانیه میتوانند تعداد فریمهای بیشتری را نسبت به ۶۰ هرتز استاندارد نمایش دهند، قادر به ارائهی انواع محتوا بهصورت روانتر هستند. بسیاری از مانیتورهای ۱۴۴ یا ۲۴۰ هرتز قیمت پایینتری نسبت به مانیتورهای ۴K مبتنی بر رفرش ریت ۶۰ هرتز دارند.
همانطور که گفتیم، مانیتورهای کمهزینه معمولا در زمینهی روشنایی مشکل دارند و اگر در اتاق یا دفتر شما منابع نوری زیادی وجود داشته باشد، این موضوع مشکلزا میشود. اگر بودجه مناسبی کنار گذاشتهاید، بهتر است مانیتور ۴K با روشنایی مناسب و امکان پشتیبانی از استاندارد HDR را تهیه کنید. همچنین میتوانید این مشخصهها را در مانیتورهای ارزانتر ۱۰۸۰p یا ۲K پیدا کنید.
هنگام خرید، به طراحی مانیتور هم توجه کنید. هرچقدر حاشیههای مانیتور باریکتر باشد، جذابیت ظاهری آن افزایش پیدا میکند. طبق روند فعلی، حاشیههای مانیتورها و انواع نمایشگرها در حال کاهش هستند و در آینده نزدیک نمایشگرهای بیحاشیه اکثریت بازار را از آن خود خواهند کرد.
در نهایت باید بگوییم اگر به دنبال خرید مانیتور جدید هستید، احتمالا مانیتور غیر ۴K هم پاسخگوی تمام نیازهای شما خواهد بود. به همین خاطر بهتر است تحت تأثیر تبلیغات و سروصداها قرار نگیرید و با توجه به نیازهایی که دارید، دست به انتخاب بزنید.