تکنولوژی

لزوم شکل گیری فرهنگ سرمایه گذاری خطرپذیر در کشور

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در آیین رونمایی و پذیره نویسی اولین فرا صندوق کشور در بازار سرمایه گفت: باید پول نفت را به طور اساسی فراموش کنیم، با پول نفت نمی‌شود پژوهش انجام داد و محصول بدست آورد.

به گزارش البرز فاوا نیوز به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری؛ وی بیان کرد: همواره پیش فرض ما این است که مشکل ایجاد شغل پول است و اگر پول بدهیم خود افراد شغل ایجاد می‌کنند و درآمد به دست می‌آورند، کاری که قبلا در خصوص اختراع و مخترعین انجام دادیم. متاسفانه در صورت درخواست مخترعین جهت کمک به آن‌ها پول دادیم و کمتر از یک درصد فعالیت آن‌ها پاسخ داد، در صورتی که باید مسیر اقتصادی و بازار اختراع خود را به آن ها نشان می‌دادیم تا ببینند آیا اختراعشان بر اساس نیاز بازار است.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه وجود پول نفت باعث شده است که ما سرمایه گذاری جسورانه را فراموش کنیم،‌ ادامه داد: ایران کشوری با تاریخ چند هزار ساله در حوزه‌های صادرات و نوآورانه است، ما در گذشته در فعالیت‌های سنتی بازار شاهد بودیم که کاسبان بازاری ابتدا به شاگردان خود آموزش می‌دادند و پس از ضمانت وی از این افراد انسان‌هایی بااخلاق و معامله‌گر تربیت می‌کردند، چرا که اعتقاد بر این بوده است که این افراد قرار است در آینده وارد تجارت شوند.

ستاری با بیان اینکه همین رویکرد نیز در اکوسیستم نوآوری حاکم است، اظهار کرد: تأمین مالی سرمایه گذاری خطرپذیر یعنی سرمایه گذاری بر روی طرحی که در سال‌های آینده موفق خواهد بود، ولی ما در حال حاضر به جوانان این رویکرد را نداریم.

وی بیان کرد: فصل اول اکوسیستم اقتصاد دانش بنیان ،سرمایه گذاری عظیمی است که دولت در بخش پژوهش و آموزش داشته، ما هیچ‌گاه در طول تاریخ به میزان کنونی در بخش‌های آموزش، پرورش و پژوهش سرمایه‌گذاری نکرده‌ایم، ولی در کنار این سرمایه گذاری عظیم اجزای اکوسیستم دانش بنیان دیده نشده است و چنین ساختار ایجاد شده در دانشگاه نمی‌تواند اکوسیستم دانش‌بنیان را تأمین کند؛ چرا که دانشگاه‌ها بر اساس اقتصاد نفتی ساخته شده‌اند.

ستاری با بیان اینکه اصلاح ساختار دانشگاه‌ها در گرو توسعه استارتاپ ها و مراکز نوآوری است، گفت: بر این اساس در شهرها نواحی نوآوری تعریف شده است و این اکوسیستم تأمین نیروی انسانی را بر عهده دارد.

 

 

Related Articles

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button