قدرت بالای Dimensity 9000 در بنچمارکها
مدتی قبل نتایج بنچمارکهای انجام شده روی اسنپدراگون ۸ نسل ۱ منتشر شد و حالا هم به لطف یک ویدیوی منتشر شده از سوی مدیاتک، میتوانیم به نتایج بنچمارکهای صورت گرفته روی Dimensity 9000 بپردازیم. به زبان ساده، Dimensity 9000 در زمینهی پردازنده عملکرد بهتری نسبت به اسنپدراگون ۸ نسل ۱ ارائه میدهد ولی در نبرد پردازندهی گرافیکی شکست خورده است. البته باید خاطرنشان کنیم در هر دو حوزه فاصلهی آنها بسیار جزئی است.
فناوری برتر دیجیتال به نقل از دیجی کالا؛ در ابتدای ویدیو، نتایج بنچمارک AnTuTu نشان داده میشود که Dimensity 9000 موفق شده امتیاز ۱۰۱۷۴۸۸ را کسب کند. البته طی هفتههای گذشته گزارشهای مختلفی دربارهی شکستن مرز امتیاز ۱ میلیون توسط این تراشه منتشر شده و باید خاطرنشان کنیم اسنپدراگون ۸ نسل ۱ هم توانسته در این بنچمارک مرز امتیاز ۱ میلیون را پشت سر بگذارد. چند هفته قبل، نتایج بنچمارک ریلمی GT2 پرو در AnTuTu ظاهر شد که این گوشی از اسنپدراگون ۸ نسل ۱ بهره میبرد. اما با توجه به اینکه احتمالا این تست روی مدل نهایی گوشی صورت نگرفته، نمیتوانیم نتایج بنچمارک AnTuTu این دو تراشه را به صورت مستقیم با یکدیگر مقایسه کنیم.
در ادامهی این ویدیو شاهد نتایج بنچمارک مربوط به Geekbench هستیم که Dimensity 9000 در بخش تک هستهای و چند هستهای به ترتیب امتیاز ۱۲۷۳ و ۴۳۲۴ را کسب کرده است. از سوی دیگر، نتایج بنچمارک لو رفته از گلکسی S22 اولترا مجهز به اسنپدراگون ۸ نسل ۱ در این دو تست اعداد ۱۲۱۹ و ۳۱۵۴ را نشان میدهد. اگرچه در برخی بنچمارکها اسنپدراگون ۸ نسل ۱ در تست چند هستهای امتیاز بیشتری را کسب کرده، ولی هیچکدام از آنها از مرز ۴۰۰۰ عبور نکردهاند.
این اختلاف در عملکرد پردازنده، بهسرعت هستههای پردازشی این دو تراشه برمیگردد. برای یادآوری باید بگوییم که Dimensity 9000 از یک هستهی Cortex-X2 با سرعت ۳٫۰۵ گیگاهرتز، سه هستهی A710 با سرعت ۲٫۸۵ گیگاهرتز و ۴ هستهی A510 با سرعت ۱٫۸ گیگاهرتز بهره میبرد. از سوی دیگر، هستهی اصلی اسنپدراگون ۸ نسل ۱ یعنی Cortex-X2 سرعت ۳٫۰ گیگاهرتز را ارائه میکند. همچنین در کنار آن ۳ هستهی A710 با سرعت ۲٫۵ گیگاهرتز و ۴ هستهی کممصرف A510 با سرعت ۱٫۸ گیگاهرتز تعبیه شده است. بنابراین همانطور که میبینید، مهمترین تفاوت سرعت این هستهها مربوط به بخش حاوی هستههای A710 است.
در زمینهی پردازندهی گرافیکی، چیپست مدیاتک در تست GFXBenc v3.0 Manhattan توانسته رکورد ۲۳۸ فریم در ثانیه را ثبت کند ولی اسنپدراگون ۸ نسل ۱ در این تست با دستیابی به رکورد ۲۶۷ فریم در ثانیه توانسته بهتر ظاهر شود. در نسخهی ۳.۱ این تست هم چیپستهای مدیاتک و اسنپدراگون به ترتیب رکورد ۱۶۲ و ۱۷۶ فریم در ثانیه را ثبت کردهاند.
در تست Aztec با رزولوشن ۱۴۴۰p تراشهی مدیاتک با الگوریتمهای Vulkan توانسته به رکورد ۴۲ فریم در ثانیه دست پیدا کند و با الگوریتمهای OpenGL هم رکورد ۴۲ فریم در ثانیه به نام این تراشه ثبت شده است. چیپست اسنپدراگون در این دو تست با ثبت ۴۹ و ۴۳ فریم در ثانیه در کل عملکرد نسبتا بهتری داشته است.
همچنین در بنچمارکهای PCMark و ETHZ AI هم چیپست مدیاتک به ترتیب امتیازهای ۱۷۵۷۳ و ۱۰۲۴ را از آن خود کرده است. با توجه به اینکه تراشهی کوالکام هنوز با این بنچمارکها بررسی نشده، این نتایج را نمیتوانیم به صورت مستقیم مقایسه کنیم. البته در رابطه با هوش مصنوعی، روز گذشته نتایج بررسی این دو تراشه منتشر شد که طبق آن، چیپست مدیاتک در این زمینه نسبت به تراشهی کوالکام حرف بیشتری برای گفتن دارد.
همانطور که در ابتدای مطلب گفتیم، پردازندهی Dimensity 9000 توان بیشتری نسبت به اسنپدراگون ۸ نسل ۱ دارد ولی در زمینهی پردازندهی گرافیکی، چیپست کوالکام مطابق معمول عملکرد بهتری ارائه داده است. باید خاطرنشان کنیم کوالکام برای پردازندهی گرافیکی تراشههای خود از معماری اختصاصی بهره میبرد ولی مدیاتک از همان طراحی ارائه شده از طرف شرکت Arm استفاده میکند.
البته با توجه به اینکه هنوز هیچ کدام از گوشیهای مبتنی بر این دو تراشه راهی بازار نشدهاند، نمیتوانیم فقط بر اساس این نتایج بنچمارک نتیجهگیری کنیم. به همین خاطر بهتر است منتظر معرفی گوشیهای مجهز به این تراشه بمانیم و بعد از بررسیهای مفصل، بهتر میتوانیم دربارهی امکانات آنها صحبت کنیم.