تکنولوژی

رونمایی مدیاتک از تراشه‌ی Dimensity 1300

شرکت مدیاتک در جدیدترین اقدام خود به طور رسمی از تراشه‌ی Dimensity 1300 رونمایی کرد. گفته می‌شود که این تراشه قرار است برای اولین بار در گوشی هوشمند وان‌پلاس نورد ۲T استفاده شود.

فناوری برتر دیجیتال به نقل از دیجی کالا؛ این تراشه‌ که از نسل پنجم اینترنت همراه (۵G) پشتیبانی می‌کند و با فرآیند تولید ۶ نانومتری TSMC ساخته شده، مجهز به هشت هسته‌‌ی Cortex-A78 و Cortex-A55 است. در ادامه به بررسی سایر مشخصات این تراشه‌ی جدید شرکت مدیاتک خواهیم پرداخت.

همان‌طور که در ابتدای خبر به آن اشاره شد، Dimensity 1300 یک تراشه‌ی هشت هسته‌ای است که با فرآیند ساخت ۶ نانومتری تولید شده است. این پردازنده مجهز به چهار هسته‌ی Cortex-A78 شامل یک هسته اولترا با فرکانس کاری ۳ گیگاهرتز و سه هسته‌ی سوپر با فرکانس ۲٫۶ گیگاهرتز و چهار هسته‌ی کارآمد Cortex-A55 با فرکانس کاری ۲ گیگاهرتز بوده تا امور پردازشی را به‌خوبی انجام داده و به‌صورت همزمان بازده انرژی را هم افزایش دهد. پردازنده‌ی گرافیکی این تراشه هم پردازنده‌ی ۹ هسته‌ای Arm Mali-G77 MC9 است.

باید خاطر نشان کنیم که این پردازنده تقریبا با تراشه‌ی Dimensity 1200 برابر است. اگرچه که مدیاتک به تفاوت‌های این دو تراشه اشاره نکرده، اما می‌توانیم انتظار داشته باشیم که Dimensity 1300 عملکرد بسیار بهتری از نسل قبلی خود به کاربران ارائه خواهد داد. این پردازنده‌ی یک هسته‌ی قدرتمند Cortex A78 با فرکانس کاری ۳ گیگاهرتز دارد و سه هسته‌ی دیگر با فرکانس کاری ۲٫۶ گیگاهرتز به انجام فعالیت می‌پردازند. چهار هسته‌ی کارآمد دیگر این تراشه Cortex-A55 با فرکانس کاری ۲ گیگاهرتز خواهد بود.

درباره‌ی پردازنده‌ی گرافیکی ۹ هسته‌ای Arm Mali-G77 MC9، باید گفت که عملکرد بهتری را در فناوری‌های مخصوص بازی به کاربران ارائه خواهد داد. در همین راستا، این پردازنده‌ی گرافیکی از تکنولوژی HyperEngine 5.0 پشتیبانی می‌کند که می‌تواند نرخ رفرش ریت نمایشگر را افزایش دهد و همچنین تأخیر را برای اتصال‌های بلوتوث و وای‌فای به حداقل برساند تا کاربران تجربه‌ی بازی‌های آنلاین بسیار خوبی را با کمترین مشکل با استفاده از این پردازنده به خاطر داشته باشند.

علاوه‌ بر پیشرفت چشمگیر در بخش بازی‌های آنلاین، این پردازنده در بخش دوربین هم بسیار خوب ظاهر شده است. ISP این تراشه از دوربین‌هایی با سنسور ۲۰۰ مگاپیکسلی پشتیبانی کرده و کاربران قادر خواهند بود تا ویدیوهای حالت پرتره چند نفره و ویدیوهای با کیفیت ۴K HDR را ضبط کنند. Dimensity 1300 همچنین قابلیت پخش ویدیوی پیشرفته MiraVision مدیاتک و پشتیبانی از فرمت رمزگشایی AV1 با شتاب سخت‌افزاری برای پخش سریع‌تر ویدیوهای ۴K را نیز دارد.

قابلیت بسیار کاربردی دیگری که در این تراشه گنجانده شده، ویژگی بهبود عکس‌برداری در شب است. باید خاطر نشان کنیم که این قابلیت از ترکیب سه نقطه‌ی نوردهی در زمان واقعی بهره می‌برد تا در حدود ۴۰ درصد محدوده‌ی دینامیکی بیشتری نسبت به فیلمبرداری استاندارد ۴K HDR برای کاربران به ارمغان بیاورد. محصول جدید شرکت مدیاتک همچنین از نمایشگرهایی با وضوح FullHD+ یا ۲۵۲۰ در ۱۰۸۰ پیکسل با حداکثر رفرش ریت ۱۶۸ هرتز پشتیبانی می‌کند.

در ضمن نباید پشتیبانی این تراشه از حداکثر ۱۶ گیگابایت حافظه‌ی رم LPDDR4x با سرعت ۴۲۶۶ مگابیت بر ثانیه و حافظه‌ی داخلی نوع UFS 3.1 را از قلم بیاندازیم. همچنین اتصال ۵G هم برای این چیپست میان‌رده درنظر گرفته شده است. باید خاطر نشان کنیم که هنوز این شرکت تراشه‌سازی اعلام نکرده که کدام گوشی‌های هوشمند با این تراشه روانه‌ی بازار گوشی‌های هوشمند خواهند شد. اما شایعه‌های مختلف حاکی از آن است که وان‌پلاس نورد ۲T اولین گوشی خواهد بود که از Dimensity 1300 و قابلیت‌های بسیار خوب آن به‌عنوان قلب تپنده بهره می‌برد.

Related Articles

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button