بعد از خرید یک گوشی اندرویدی حتما این چند کار را انجام دهید
بعد از خرید گوشی اندرویدی یک سری نکته و ترفند هست که باید انجام دهید تا بتوانید تجربهی جذابی از کار با آن داشته باشید.
به گزارش فناوری برتر دیجیتال به نقل از سرگرمی، خرید گوشی اندرویدی جدید میتواند تجربهی هیجانانگیزی باشد به خصوص اگر یک گوشی بالارده خریداری کنید. این گوشیها به دلیل بهرهمندی از قدرت سختافزاری بالا و امکانات نرمافزاری گسترده، تمام نیازهای شما را چه در سطح عادی و چه حرفهای برطرف میکنند.
اما گوشیهای مختلف، امکانات گوناگونی هم دارند و نمیتوان به طور کامل و جامع به بررسی همهی این قابلیتها پرداخت. در نتیجه تصمیم گرفتیم در این مطلب به بررسی یک سری کارهایی بپردازیم که بعد از خرید یک گوشی اندرویدی بهتر است انجام دهید تا به طور کلی تجربهی جذابتر و بهتری از کار با آن محصول داشته باشد. در ادامه با سرگرمی همراه باشید.
گوشی خود را کاملا بررسی کنید
در ابتدا کمی وقت بگذارید و محصولی که در دست دارید را نظاره کنید. میبینید که گجتی در دستان شماست که هیچ نویسندهی فیلمهای علمی تخیلیای مشابه آن را پیشبینی نکرده بود. بستهبندی را چک کنید، زیر و روی گوشی را بررسی کنید و ببینید مشکلی دارد یا خیر.
بعد از خرید گوشی اندرویدی جدید، حتما با آن تماس بگیرید، فیلم ضبط کنید، عکاسی کنید، فلش را خاموش و روشن کنید، صدا گوش کنید، با دوربین سلفی عکاسی کنید، بلوتوث را روشن کرده و دستگاهی را به آن وصل کنید، وایفای را به مودمی در نزدیکی متصل کنید، اینترنت همراه را فعال کنید، گوشی را به شارژر متصل کنید و کارهای اینچنینی و ببینید آیا اصلا گوشی به درستی کار میکند یا خیر.
اگر همهی اینها سر جایش بود، یعنی گوشی شما از آزمون اولیه با موفقیت خارح شده است. حالا فقط کافی است کمی با گوشی کار کنید و گزینههای مختلف را امتحان کنید، آن وقت است که میبینید میتوانید پیتزا سفارش دهید، با شخصی در خارج از کشور صحبت کنید، ویدیو پخش کنید، عکاسی کنید، فیلمبرداری کنید و کلی کار دیگر که بیان تک تک آنها از حوصلهی متن خارج است.
گوشی را کاملا شارژ کرده و به اینترنت متصل کنید
منظورمان این نیست که گوشی را به شارژ متصل کرده و چندین ساعت به حال خودش رها کنید. خیر! دیگر مثل دوران قدیم نیاز به کالیبره کردن اینچنینی باتری ندارید. برای کالیبره کردن باتری فقط کافی است یک بار آن را تا ۱۰۰٪ شارژ کرده و اجازه دهید کاملا خاموش شود. سپس باتری را بین ۳۰ تا ۸۵٪ نگه دارید.
بنابراین پس از خرید گوشی اندرویدی جدید، ابتدا آن را تا ۱۰۰٪ شارژ کنید چون کار زیادی هست که باید از همان ابتدا با آن انجام دهید و نیاز دارید گوشی تا آخر شب با شما بماند و به شارژ مجدد نیاز پیدا نکند. بعد از پر کردن شارژ گوشی، آن را به اینترنت متصل کنید تا کارهای اولیه از جمله آپدیت نرمافزاری، ورود به حساب کاربری و… را انجام دهید. پیشنهاد میکنیم برای دفعهی اول حتما گوشی را به وایفای متصل کنید چون آپدیتهای اولیه حجیم هستند و خرید بستهی همراه با توجه به گرانیهای اخیر به صرفه نخواهد بود.
حساب کاربری گوگل را به آن اضافه کنید
سومین کار اساسی که باید بعد از خرید گوشی اندرویدی انجام دهید این است که به محض اتصال آن به اینترنت، گوشی را به یک حساب کاربری گوگل متصل کنید. حساب کاربری گوگل از پلی استور گرفته تا امکان پشتیبانگیری را برایتان فعال میکند و تجربهی ابری فوقالعادهای را برایتان به ارمغان میآورد.
اضافه کردن حساب کاربری گوگل به گوشی اندرویدی بسته به رابط کاربری آن میتواند متفاوت باشد اما معمولا تمام گوشیهای اندرویدی در همان راهاندازی اولیه از کاربران میخواهند که یک حساب کاربری را اضافه کنند. با این حال شما میتوانید این کار را انجام ندهید اما پیشنهاد ما این است که حتما حساب کاربری گوگل را به گوشی خود اضافه کنید تا بتوانید با جهان بزرگتری در ارتباط باشید. فعال کردن حساب کاربری گوگل، جیمیل را برایتان فعال میکند، تقویم را راهاندازی میکند، امکان دانلود از پلی استور را فراهم میکند، امکان ذخیرهی بازیها را به شما میدهد تا چیزی را از دست ندهید، امکان پشتیبانگیری از دادهها را به شما میدهد تا در صورت بروز مشکل چیزی را از دست ندهید و کلی مزیت دیگر که بیان همهی آنها در این متن ممکن نیست. بعد از ورود به پلی استور سعی کنید هرچه آپدیت وجود دارد انجام دهید تا گوشی با جدیدترین نرمافزارها آمادهی خدمترسانی به شما باشد.
اپهای غیر ضروری را حذف کنید
یکی از کارهایی که به شما اجازه میدهد تجربهی نرمافزاری بسیار دلنشینی از کار با گوشی خود داشته باشید این است که اپلیکیشنهای از پیشنصب شدهی غیر ضروری را حذف کنید. معمولا گوشیهای هوشمند چینی، اپهای از پیش نصبشدهی زیادی دارند که خوشبختانه امکان حذف بسیاری از آنها فراهم است.
وجود اپلیکیشنهای از پیش نصبشدهی غیر ضروری جز اشغال کردن فضای داخلی گوشی و کند کردن دستگاه، هیچ فایدهی دیگری ندارند و در نتیجه خیلی منطقی است که از همان ابتدا همهی آنها را از گوشی پاک کنید. بعد از خرید گوشی اندرویدی و راهاندازی اولیهی آن، به منوی برنامهها در بخش تنظیمات رفته و اپهای غیر ضروری را یکی یکی شناسایی و حذف کنید. اگر امکان حذف کردن آنها فراهم نباشد، قطعا میتوانید غیر فعالشان (Disable) کنید. با این کار باز هم در منوی برنامهها شاهد این اپها نخواهید بود.
اگر این اولین گوشی اندرویدی شماست، بهتر است برنامههای پیشفرض را برای چند هفته حفظ کنید تا مطمئن شوید که به آنها نیازی ندارید. گاهی اوقات جایگزین خوبی برای اپهای از پیش نصبشده درون گوشی پیدا نخواهید کرد و مجبور میشوید از آنها استفاده کنید. اما اگر گزینههای جایگزین خوبی سراغ دارید، حذفشان کنید. در مراحل اولیه تنظیم گوشی، ممکن است سوالاتی در مورد ثبتنام در خدمات مختلف یا محافظت در برابر نرمافزارهای مخرب از شما پرسیده شود. توصیه میکنیم که از این پیشنهادات صرف نظر کنید و در مراحل تنظیمات اولیه، تنها اطلاعات حساب Google خود را وارد کنید.
فضای داخلی گوشی را بررسی کرده و اپهای جدیدی را روی گوشی نصب کنید
صرفا به این خاطر که گوشی اندرویدی شما قادر به نصب اپلیکیشنهای مختلف و حتی اپهای قدیمی است، دلیل نمیشود هرچه اپلیکیشن سراغ دارید درونش نصب کنید. خرید یک گوشی اندرویدی جدید فرصت خوبی که عادتهای بد گذشته را کنار گذاشته و فقط به سراغ نصب اپهایی بروید که واقعا به آنها نیاز داشته و ازشان استفاده میکنید.
هرچه گوشی خلوتتر باشد، قطعا تجربهی کار با آن لذتبخشتر خواهد بود چون سریعتر عمل میکند. برای مثال کافی است سری به اینترنت زده و در هر دستهای که به دنبال اپ خوب میگردید، عبارت «بهترین اپلیکیشن / بازی …» را جست و جو کنید. سپس در وبسایتهای معتبر خارجی و فارسی، میتوانید لیست اپهای پرطرفدار را مشاهده کنید. همچنین با ورود به پلی استور هم میتوانید با توجه به امتیازات و بازخوردها، اپلیکشین یا بازی خوبی را روی گوشی دانلود کنید.
لانچر، پخشکنندهی موسیقی، پخشکنندهی فیلم، نرمافزار تغییردهندهی IP، مرورگر، کیبورد و مواردی از این دست، از جمله اپهایی هستند که باید نمونههای خوب و باکیفیتی را برایشان پیدا کرده و روی گوشی نصب کنید. شبکههای اجتماعی نظیر تلگرام، اینستاگرام، واتساپ و… هم که فقط در یک نسخه در دسترس هستند و کیفیتشان عالی است.
وقتی اپهای مورد نیاز نصب شد، حالا میتوانید سیستم را مطابق میل خود شخصیسازی کنید؛ تصاویر زمینه را روی گوشی تنظیم کنید، زنگ تماس را تغییر دهید، میزان روشنایی را مطابق میل خود تغییر دهید، حالت تیره و روشن را شخصیسازی کنید، نمایشگر همیشه روشن را فعال کنید و کلی کارهای دیگر که بیان تک تک آنها از حوصلهی متن خارج خواهد بود.
سیستم امنیتی آن را راهاندازی کنید
فعال کردن سیستم امنیتی گوشی یکی از مهمترین کارهایی است که بلافاصله پس از خرید گوشی اندرویدی باید انجام دهید. اگر گوشی بالارده دارید، قطعا اثر انگشت زیر صفحه راه حل امنیتی مورد نظر است اما در گوشیهای اقتصادی یا بعضا میانرده، این حسگر با کلید پاور ادغام شده اما همچنان اثر انگشت شما را برای حفاظت از دادههایتان نیاز دارد.
کافی است به تنظیمات گوشی رفته و در بخش مربوط به صفحهی قفل یا بایومتریک، اثر انگشت خود را به گوشی معرفی کنید. پیشنهاد میکنیم چند انگشت مختلف را به آن معرفی نکنید، بلکه دو انگشت را تا هر دفعهای که امکان دارد به گوشی بدهید.
اگر گوشی شما از قابلیت قفل هوشمند یا Smart Lock بهره میبرد، چه بهتر. این قابلیت نیاز به وارد کردن رمز عبور یا قفلگشایی با اثر انگشت را از بین میبرد. البته به این شرط که در مجاورت یک گجت دیگر باشد که با بلوتوث به آن متصل است، مثل ساعت یا مچبند هوشمند. همچنین پیشنهاد میکنیم یک اپلیکیشن مدیریت رمز عبور هم دانلود کنید تا بتوانید اطلاعات مهم خود را درونش ذخیره کنید.
از آپدیت بودن نرمافزارها اطمینان حاصل کنید
قدم بزرگ بعدی این است که چک کنید آیا گوشی آپدیت هست یا خیر. البته این کار را در همان ابتدا هم میتوان انجام داد. آپدیت گوشی به دو بخش تقسیم میشود؛ نرمافزاری و امنیتی. آپدیت نرمافزاری هم به دو بخش تقسیم میشود؛ اپلیکیشنها و سیستمعامل. آپدیتهای سیستمعامل زمان انتشار مشخصی دارند و معمولا بلافاصله پس از خرید یک گوشی، در دسترس قرار ندارند. مگر اینکه گوشی شما قدیمی باشد و آپدیتی برایش منتشر شده باشد که بعد از خرید آن و چک کردن تنظیمات، بتوانید نسخهی جدید را نصب کنید.
اما چک کردن آپدیتهای نرمافزاری به سادگی رفتن به پلی استور و چک کردن بخش آپدیتهاست. اگر آپدیتی در دسترس بود، خود برنامه به شما این موضوع را اطلاع میدهد، در غیر این صورت به تنظیمات رفته و در بخش بهروزرسانی نرمافزار، ببینید آیا برای سیستمعامل آپدیتی منتشر شده است یا خیر. البته این مسیر با توجه به نوع گوشی که دارید میتواند متفاوت باشد.
در حال حاضر جدیدترین سیستمعامل عرضه شده برای گوشیهای اندرویدی، اندروید ۱۴ است که فقط سامسونگ آن را برای گوشیهای زیادی منتشر کرده و سایر شرکتها هنوز فعالیت خود را در این زمینه آغاز نکردهاند و احتمال اینکه گوشی آنها را بعد از خرید بتوانید به اندروید ۱۴ آپدیت کنید بسیار کم است. هرچند دربارهی گوشیهای سامسونگ نمیتوان چنین چیزی گفت چون این گوشیها به احتمال زیاد بلافاصله پس از خارج شدن از جعبه، ۲ الی ۳ گیگابایت روی دستتان حرج میگذارند چون برای اکثرشان اندروید ۱۴ عرضه شده است.
مصرف اینترنت داده را کنترل کنید
این روزها دیگر خبری از بستههای به صرفه نیست و امکان خرید بستههای پرحجم هم وجود ندارد. در نتیجه شما مجبور به خرید بستههای کمحجم و گرانقیمتی خواهید بود که در صورت عدم مدیریت مصرف، قطعا هزینهی زیادی روی دستتان خواهند گذاشت.
تماشای ویدیو از یوتیوب، تلگرام، اینستاگرام و حتی روبیکا، حجم اینترنت شما را در یک چشم بر هم زدن نابود میکند و شما میمانید و کلی هزینهی اضافی برای خرید بستهی جدید. اینجاست که مدیریت مصرف اینترنت به کمکتان میآید.
کافی است قابلیت پایش مصرف اینترنت را فعال کنید. برای این کار باید به بخش Data usage گوشی رفته (بسته به نوع رابط میتواند متفاوت باشد) و برای مصرف خود سقف تعیین کنید. بدین ترتیب وقتی حجم شما از یک میزان خاص فراتر برود، گوشی امکان استفاده از اینترنت همراه را با خاموش کردن آن از شما میگیرد. همچنین امکان فعالسازی هشدار مصرف هم وجود دارد تا در صورت رسیدن به یک میزان خاص، گوشی به شما هشدار داده و آگاهتان کند.
اگر امکان فعالسازی این قابلیت به هر دلیلی در گوشی شما نیست یا نمیتوانید پیدایش کنید، نگران نباشید. اپلیکیشنهای زیادی در پلی استور وجود دارند که به شما کمک میکنند. مثلا My Data Manager که با کلیک روی آن میتوانید به صفحهی دانلودش هدایت شوید.
سعی کنید گوشی را بشناسید
در نهایت، به شما پیشنهاد میکنیم تمام تلاشتان را به کار بگیرید تا گوشی را بشناسید. مادامی که گوشی داغ نکند یا ضربه نخورد و خیس نشود، شما هر بلایی که بر سر آن بیاورید نرمافزاری است و مشکل خاصی برایش به وجود نمیآورد. در ازا، گوشی را بهتر خواهید شناخت و از امکانات متنوع آن به شکل بهتری استفاده خواهید کرد.
شما اطلاعات زیادی روی گوشی هوشمند خود ذخیره میکنید و در برخی از مواقع حتی کل زندگیتان به آن متکی است. در نتیجه میتوان از گوشی به عنوان نسخهی دیجیتال خودتان یاد کرد که شناختنش مثل شناختن خودتان ضروری است.
پس از کند و کاو درون آن نترسید و به تنظیمات رفته و در بخشهای مختلف آن بگردید. آنقدر بگردید و چیزهای مختلف را فعال و غیرفعال کنید تا متوجه شوید هر بخش دقیقا چه کاری انجام می دهد. هرچه که باشد قرار است چند سال با آن زندگی کنید؛ نمیتوانید بدون شناخت، تجربهی لذتبخشی از کار با آن داشته باشید.