کامپیوتر

اتحادیه اروپا ادعای اپل را مبنی بر مضر بودن USB-C رد کرد

اتحادیه‌ اروپا طرحی را در ماه گذشته پیشنهاد داد که بر اساس آن همه‌ی سازندگان گجت‌ها را مجبور می‌کند تا از USB-C به‌عنوان پورت استاندارد شارژ در محصولاتشان استفاده کنند. این طرح برای تولیدکنندگان محصولات اندرویدی مشکلی ایجاد نمی‌کند زیرا آن‌ها در حال حاضر از پورت USB-C در اکثر گجت‌های هوشمند خود استفاده می‌کنند. از طرف دیگر، اپل که از یک درگاه لایتنینگ برای شارژ آیفون استفاده می‌کند با مضر دانستن استفاده از USB-C به‌عنوان پورت استاندارد، ادعا کرده که این طرح جلوی پیشرفت تکنولوژی و فناوری را خواهد گرفت.

فناوری برتر دیجیتال به نقل از دیجی کالا؛ اکنون اتحادیه‌ی اروپا آب سردی بر ادعاهای اپل ریخته و اعلام کرده که این طرح استانداردهای بهتری را هم در نظر می‌گیرد. «آنا کاوازینی»، نماینده‌ی پارلمان اروپا و رییس کمیته حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان در این رابطه گفت: «من این طرح را مانع نوآوری و تکنولوژی نمی‌بینم. در این طرح آمده است که اگر جایگزین بهتری نسبت به USB-C پیدا شود، می‌توانیم از آن استفاده کنیم.»

هنوز مشخص نیست که چگونه یک جایگزین بهتر لزوما استاندارد بهتری را هم در نظر می‌گیرد، اما تغییر همه‌ی سازندگان گجت‌ها به سمت یک استاندارد واحد در استفاده از USB-C به نظر منطقی می‌رسد. ماه گذشته یکی از سخنگویان اتحادیه اروپا اعلام کرد که گجت‌هایی که به طور انحصاری از فناوری شارژ بی‌سیم بهره می‌برند نیازی به استفاده از پورت USB-C ندارند.

بد نیست بدانید که دستورالعمل پیشنهادی اجرایی اتحادیه‌ اروپا که باید توسط نمایندگان پارلمان اروپا و کشورهای عضو تأیید شود، با هدف هماهنگ‌سازی درگاه‌های شارژ تلفن‌های هوشمند، تبلت، دوربین، هدفون، بلندگو و کنسول‌های بازی است. این لایحه در سال ۲۰۰۹ توسط کمیسیون ارائه شده و پارلمان اروپا در ژانویه ۲۰۲۰ هم آن را در قطعنامه‌ای مطرح کرد، اما این خواسته تاکنون با بی‌میلی شدید صنعتگران حوزه فناوری روبه‌رو بوده است.

اتحادیه‌ی اروپا اکنون می‌خواهد که پورت USB-C بر روی تمام دستگاه‌های الکترونیکی گذاشته شود، به‌طوری که بتوان از هر شارژری برای دستگاه‌های مختلف بدون توجه به مدل و مارک آن استفاده کرد. این کار باعث هماهنگی فناوری‌های استفاده شده و تضمین سرعت یکسان برای شارژ دستگاه می‌شود. منطقی که اتحادیه اروپا به دنبال آن است بر این مبناست که تجارت دستگاه‌های الکترونیکی باید جدای از شارژرها در نظر گرفته شود. «مارگارت وستاگر» کمیسر امور رقابت تجاری اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای در این زمینه گفته است: «این یک پیروزی برای مصرف‌کنندگان و هم برای محیط زیست است. اروپایی‌ها از انباشته شدن شارژرهای متفاوت در کشوهایشان خسته شده‌اند.»

شرکت اپل که مدعی است فناوری لایتنینگ خود را روی بیش از یک میلیارد دستگاه موجود در سراسر جهان نصب کرده، بار دیگر بی‌درنگ مخالفت خود را با این طرح اتحادیه اروپا اعلام کرد. این شرکت در بیانیه‌ای که به خبرگزاری فرانسه فرستاده، گفته است: «این مقررات به جای تشویق به خلاقیت و نوآوری، آن را از بین می‌برد و به مصرف‌کنندگان در اروپا و سایر نقاط جهان آسیب می‌رساند.» این شرکت درباره پیشنهاد مدت زمان ۲۴ ماهه برای عملی شدن طرح اروپا ابراز نگرانی کرده گفته است که زیرمجموعه‌های این شرکت که در زمینه بازیافت فعالیت دارند با طرح جدید به‌شدت آسیب خواهند دید.

کمیسیون اروپا چنین توضیح داده که مصرف‌کنندگان اروپایی که سالانه ۲.۴ میلیارد یورو صرف خرید شارژر می‌کنند، با این طرح خواهند توانست سالانه دست کم ۲۵۰ میلیون یورو پس‌انداز کنند و ضایعات ناشی از شارژرهای بلااستفاده که بالغ بر ۱۱ هزار تن در سال تخمین زده می‌شود، تنها به حدود هزار تن در سال کاهش خواهد یافت. مقامات بروکسل همچنین می‌گویند که با قانون پیشنهادی آن‌ها، نوآوری‌های فناورانه به ویژه درباره‌ی شارژرهای بی‌سیم حفظ و تضمین می‌شود، چیزی که در پیش‌نویس این قانون نیامده زیرا هنوز در بازار در حال توسعه است.

بر اساس گزارش‌های اخیر، این قانون هنوز به تأیید پارلمان اروپا نرسیده و برای اینکه بتواند اجرایی شود، باید رأی لازم را کسب کند. البته با توجه به سابقه پارلمان اروپا، به نظر می‌رسد تصویب شدن این قانون، تقریبا قطعی باشد. چرا که این پارلمان قبل از این قانون سازگار بودن شارژر همه گوشی‌ها را تصویب کرده بود. در صورت تصویب، شرکت‌هایی مانند اپل تنها دو سال برای اجرای آن فرصت خواهند داشت. بدون شک برای اینکه اپل بتواند بدون هیچ مشکلی به کارش در کشورهای عضو اتحادیه اروپا ادامه دهد، باید از این قانون پیروی کند. همچنین با توجه به اینکه این قانون برای حفاظت از محیط زیست اجرا خواهد شد و اپل هم دقیقا به همین دلیل آداپتور شارژ گوشی‌های آیفون را حذف کرد، به نظر می‌رسد اپل راهی برای عمل نکردن به این قانون نداشته باشد.

Related Articles

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button