تکنولوژی

تشخیص نارسایی قلبی از حجم پا

یک برنامه هوش مصنوعی جدید قادر است نارسایی قلبی را از طریق حجم پا تشخیص دهد.

فناوری برتر دیجیتال به نقل از ایسنا، یک استارت‌آپ برآمده از دل دانشگاه کمبریج موسوم به هارت‌فلت تکنولوژیز(Heartfelt Technologies) یک برنامه هوش مصنوعی نظارتی را معرفی کرده است که بیماران قلبی مرخص شده از بیمارستان را از نظر علائم نارسایی قلبی تحت نظر می‌گیرد.

این برنامه از یک دوربین سه‌بعدی فروسرخ برای اسکن خودکار پای برهنه به منظور تشخیص «ورم پیرامونی» استفاده می‌کند که یک علامت بالقوه از وجود نارسایی قلبی است که حدود دو هفته قبل از بستری مجدد در بیمارستان قابل تشخیص است.

بیماران پس از یک دوره نارسایی قلبی، اغلب از بیمارستان مرخص می‌شوند و به آنها دستور داده می‌شود تا علائمی مختلف به‌ویژه وزن خود را هر روز پس از بازگشت به خانه کنترل و گزارش کنند. با این حال، بسیاری به این تذکر پایبند نمی‌مانند که منجر به بستری مجدد می‌شود؛ چیزی که با نظارت مداوم‌ می‌شود از آن جلوگیری کرد.

جلوگیری از ۷۵ درصد از بستری شدن‌های مجدد در بیمارستان

به گفته این استارت‌آپ، رویکرد آنها کاهش بستری شدن در بیمارستان با فراهم کردن یک بازه زمانی کافی برای تجویز دارو است که به طور بالقوه از پذیرش مجدد تا ۷۵ درصد جلوگیری می‌کند.

این دستگاه را می‌توان به راحتی در خانه بیمار نصب کرد تا هر زمان که بیمار از کنار آن رد می‌شود، حجم پای بیمار در طول زمان ردیابی شود.

از آنجایی که ورم پا یکی از علائم اصلی مرتبط با شروع یک دوره نارسایی قلبی است، یکی از شاخص‌های کلیدی سلامت قلب محسوب می‌شود.

سپس این دستگاه، داده‌ها را برای تجزیه و تحلیل به فضای ابری منتقل می‌کند و تغییرات قابل توجه در حجم پا را مشخص می‌کند. بنابراین مراقبان و متخصصان پزشکی را برای مداخله آماده می‌کند.

به گفته این استارت‌آپ، اغلب اوقات این مداخله فقط شامل اطمینان از تجویز و مصرف داروهای صحیح است.

تشخیص نارسایی قلبی از حجم پا

نسل جدید دستگاه‌های نظارت بر پا

به گفته دکتر شامومس هاشیر، مدیرعامل این استارت‌آپ، این دستگاه به نسل سوم خود تکامل یافته است و از نسخه‌های اولیه از دوربین‌های Raspberry Pi روی یک میله آلومینیومی استفاده می‌کند.

هاشیر می‌گوید در حالی که به دلیل مشکلات حساسیت، یک بدبینی اولیه نسبت به قابلیت‌های داده‌های سه‌بعدی دوربین ما که از کنسول «ایکس‌باکس وان» الهام گرفته، وجود داشت، تیم ما این دستگاه را از طریق پیشرفت‌های نرم افزاری، تنظیمات سخت افزاری و ریاضیات نوآورانه تغییر داد.

ما ثابت کردیم که می‌توان از یک معیار نوری برای تشخیص تغییرات مرتبط بالینی در پاها برای تشخیص نارسایی قلبی استفاده کرد. بنابراین ما دستگاهی ساختیم که برای استقرار در خانه مناسب است.

هاشیر علاوه بر این بر اهمیت حفظ حریم خصوصی در اجرای این فناوری و تضمین حفظ محرمانگی اطلاعات بیماران در حین ارائه بینش‌های مرتبط بالینی تاکید کرد.

به گفته وی، در حالی که تمرکز اصلی بر نظارت بر نارسایی قلبی است، این فناوری دارای پتانسیل برای کاربردهای گسترده‌تر از جمله رسیدگی به بارداری‌های پرخطر است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا