تکنولوژی

«توانا» و «کارآفرین»؛ دو بسته جدید حمایتی صندوق نوآوری از دانش‌بنیان‌ها

معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به دو بسته حمایتی کارآفرین و توانا برای شرکت‌های دانش‌بنیان، گفت: خریداران مستقر در مناطق محروم در اولویت استفاده از تسهیلات فراخوان بسته حمایتی توانا قرار دارند.

فناوری برتر دیجیتال به نقل از ایسنا، سیاوش ملکی‌فر امروز در حاشیه دومین نمایشگاه تخصصی کار و اشتغال در جمع خبرنگاران با اشاره به انتشار فراخوان بسته «کارآفرین» از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی، افزود:  فراخوان پنجمین بسته از برنامه «جهش تولید دانش‌بنیان» تحت عنوان «کارآفرین» منتشر شد. این  بسته با هدف کمک به توسعه کارآفرینی با تکیه بر به‌کارگیری محصولات دانش‌بنیان است،

وی افزود: این صندوق در نظر دارد در قالب برنامه «کارآفرین»، با اعطای تسهیلات لیزینگ به خریداران (حقوقی یا حقیقی) که برای راه‌اندازی کسب و کار خود، اقدام به خرید محصولات دانش‌بنیان می‌کنند، از توسعه کارآفرینی حمایت کند.

ملکی‌فر خاطرنشان کرد: بر این اساس، تسهیلات فروش اقساطی (لیزینگ) تا مبلغ ۵۰ میلیارد تومان تا سقف ۸۰ درصد مبلغ فاکتور (بدون ارزش افزوده) با نرخ سود ۳ درصد کمتر از نرخ مصوب شورای پول و اعتبار و با دوره بازپرداخت ۲۴ ماه به خریداران محصولات دانش‌بنیان اعطا می‌شود.

معاون توسعه صندوق نوآوری با بیان اینکه دوره بازپرداخت اقساط قابل افزایش تا ۳۶ ماه است، ادامه داد: خریداران مستقر در مناطق محروم در اولویت استفاده از تسهیلات این فراخوان هستند.

بسته حمایتی توانا

وی برنامه «توانا» را از دیگر بسته‌های حمایتی صندوق نوآوری و شکوفایی در راستای تقویت زیرساخت دانش‌بنیان‌ها عنوان کرد و یادآور شد: به منظور توسعه ظرفیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان برای تولید محصولات و فراهم‌سازی زمینه جهش تولید دانش‌بنیان، فراخوان «توانا» به عنوان یکی دیگر از بسته‌های برنامه «جهش تولید دانش‌بنیان» صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری منتشر شد.

ملکی‌فر، «توانا» را برنامه ویژه‌ صندوق نوآوری و شکوفایی در سال «جهش تولید با مشارکت مردم» با هدف حمایت از ایجاد یا توسعه زیرساخت‌های تولیدی، آزمایشگاهی و عملیاتی شرکت‌های دانش‌بنیان نوپا، نوآور و فناور کشور معرفی کرد.

معاون صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به جزئیات این بسته حمایتی، توضیح داد: شرکت‎‌های دانش‌بنیان دارای فروش کمتر از ۵۰۰ میلیارد تومان یا با میزان فروش بیشتر از ۵۰۰ میلیارد تومان و سهم کمتر از ۵۰ درصدی فروش دانش‌بنیان می‌توانند از تسهیلات بسته «توانا» برای تأمین هزینه‌های سرمایه ثابت مورد نیاز برای ایجاد یا توسعه خط تولید محصولات و خدمات دانش‌بنیان بهره‌مند شوند.

وی افزود: این بسته حمایتی مشمول شرکت‌هایی می‌شود که دارای بازار خوب هستند، ولی ظرفیت تولید بالایی ندارند. شرکت‌ها می‌توانند با این بسته حمایتی، از آن در راستای تامین تجهیزات تولید، تجهیزات آزمایشگاهی، تأسیسات و افزایش ظرفیت تولید خود استفاده کنند.

به گفته این مقام مسؤول، تسهیلات برنامه «توانا» تا سقف ۵۰ میلیارد تومان با دوره اجرای حداکثر ۱۸ ماه، با دوره تنفس و بازپرداخت حداکثر ۴۸ ماه پرداخت می‌شود.

ملکی‌فر، اولویت اعطای این تسهیلات را با شرکت‌های دانش‌بنیانی دانست که دارای برنامه‌ عملیاتی مشخص برای افزایش ۳ برابری ظرفیت تولید محصولات و خدمات دانش‌بنیان خود هستند و گفت: همچنین شرکت‌هایی که طرح‌های مرتبط با حوزه‌های زیست فناوری، هوش مصنوعی و میکروالکترونیک و یا موضوعات کاربردی بهره‌وری انرژی، مدیریت منابع آبی و امنیت غذایی ارائه کنند، در اولویت تخصیص این منابع قرار خواهند گرفت.

وی تاکید کرد: برای این دسته از شرکت‌ها تضامین مورد نیاز جهت دریافت تسهیلات برای آنها تسهیل خواهد شد.

شرکت‌های دانش‌بنیان جهت کسب اطلاعات بیشتر درخصوص شرایط دقیق بهره‌مندی از تسهیلات فراخوان برنامه «توانا» می‌توانند به سایت صندوق نوآوری و شکوفایی به نشانی www.inif.ir مراجعه کنند. همچنین میز خدمت صندوق نوآوری و شکوفایی (۴۲۱۷۰۱۲۰-۰۲۱) در ساعات اداری پاسخگوی سؤال‌ها و ابهامات شرکت‌های دانش‌بنیان در این زمینه خواهد بود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا