فیلترینگ خارج از اراده دولت است
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تأکید بر اینکه فیلترینگ خارج از اراده دولت است ابراز امیدواری کرد که مرکز ملی فضای مجازی در دوره جدید از ظرفیت فرادستگاهی خود استفاده کند و بتواند در برخی سیاستها و مصادیق فیلترینگ بازنگری انجام دهد.
فناوری برتر دیجیتال به نقل از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه جلسه هیئت دولت و در جمع خبرنگاران با اشاره به دستور هفته گذشته رئیسجمهوری در شورای عالی فضای مجازی برای تشکیل کارگروهی بهمنظور بررسی وضعیت زیرساخت های ارتباطی کشور و گلایههای برخی از هموطنان نسبت به وضعیت اینترنت گفت: ما نمایندگان خودمان را برای شرکت در این کارگروه به مرکز ملی فضای مجازی معرفی کردهایم، چون مأموریت تشکیل این کارگروه به مرکز ملی فضای مجازی سپردهشده است.
وی افزود: امیدواریم مرکز ملی فضای مجازی از ظرفیتهای خود در دوره جدید استفاده کند و نقش مؤثرتری را نسبت به گذشته در حوزه فضای مجازی ایفا کند و با بهرهگیری از این نقش فرا دستگاهی برای موضوعاتی که تصمیم گیری در مورد آنها به عواملی در خارج از دولت هم بستگی دارد یا به عبارت بهتر بازیگران کلیدی خارج از دولت هم در این حوزه ها تصمیم گیر هستند و اتفاقا این موضوعات جزو موضوعات بنیادین صنعت ارتباطات هم هستند، شاهد تصمیمات خوبی باشیم و بتوانیم برای موضوعاتی که تصمیم گیری در مورد آنها به عواملی در خارج از دولت هم بستگی دارد یا به عبارت بهتر بازیگران کلیدی خارج از دولت هم در این حوزه ها تصمیم گیر هستند و اتفاقا این موضوعات جزو موضوعات بنیادین صنعت ارتباطات هم هستند، شاهد تصمیمات خوبی باشیم.
زارع پور با بیان اینکه انتظار میرود مرکز ملی فضای مجازی در حوزه حاکمیت شرکتی و نقشی که شرکتهای خصوصی در شبکه ارتباطی دارند ورود کند گفت: در این رابطه برخی شرکتها بنا به دلایلی در گذشته مأموریتهای خودشان را بهخوبی ایفا نکردهاند مانند مشکلات لایه تجمیع شرکت مخابرات که باعث اشباع شبکه ارتباطی کشور در برخی از استان ها شده که در نتیجه آن در برخی از ساعات مشکلاتی را در برخی استانها ایجاد میکند.
وی افزود: موضوع دوم بحث فیلترینگ است که خارج از چارچوب تصمیمگیری دولت است. کمیتهای وجود دارد که دولت سهم و نقش عمدهای در آن ندارد. امیدواریم همانطور که آقای رئیسجمهور در حکم انتصاب دبیر محترم جدید شورای عالی فضای مجازی تأکید داشتند، بازنگری در سیاست های فیلترینگ باید در دستور کار قرار بگیرد چراکه بخشی از گلایههای مردم عزیزمان هم همین مسئله است.
وزیر ارتباطات ادامه داد: علاوه بر بازنگری در سیاست های فیلترینگ، مصادیق غیرضروری و فاقد موضوعیت نیز در این کمیته باید پیگیری شود. ما در وزارت ارتباطات اعتقاد داریم در مورد برخی سرویسهایی که بلا وجه محدود شدهاند مانند گوگل پلی یا برخی بازیهای پرکاربرد و برخی دیگر از سرویسهایی که مردم به آنها احتیاج دارند باید بازنگری شود چرا که بخشی از نارضایتی مردم ناشی از همین مسائل است. امیدوارم مرکز ملی بتواند از ظرفیت این کارگروه برای حل موضوعات اینچنینی به درستی استفاه کند.
زارع پور تصریح کرد: البته همانطور که قبلاً هم اعلام کردهایم درباره شبکههای اجتماعی و پیامرسانها تابع مصوبات مراجع بالادستی هستیم و آنها برای فعالیت قانونی باید خود را مکلف به پذیرش قوانین جمهوری اسلامی ایران کنند.
وی در ادامه درباره روند پیشرفت ارائه خدمات در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند نیز گفت: یک کار پرشتابی شروعشده است که تا الان بیش از 97 درصد از دستگاههای اجرایی به آن پیوستهاند و بیش از سه هزار خدمت در بستر آن به مردم ارائه میکنند. چند دستگاه معدودی که هنوز متصل نشدهاند نیز به سرعت در حال انجام امور برای اتصال به این پنجره هستند.
وی افزود: من امروز از وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری اطلاعات نیز مطلع شدهام تعداد دانشگاههایی که به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند متصل شدهاند سهرقمی شدهاند و این خبر خیلی خوبی است.
زارع پور ادامه داد: امسال مراحل دیگری هم داریم و دستگاهها باید تا پاییز تمام استعلامات خود را به شکل برخط انجام دهند؛ یعنی هیچ مراجعهکنندهای برای گرفتن استعلام از این اداره به آن اداره فرستاده نشود و همچنین دستگاهها تمام خدماتشان را از طریق پنجره ملی خدمات دولت هوشمند ارائه کنند؛ یعنی غیر از اتصال تکلیف دارند خدمات را به شکل کامل ارائه کنند و 20 درصد خدماتشان را نیز هوشمند کنند.