بالاخره زمان ارتقا به ویندوز 11 فرا رسیده و ما در این مقاله به دلایلی میپردازیم که لازم است این بهروزرسانی را انجام دهید و البته به این موضوع هم خواهیم پرداخت که آیا همچنان میتوان از ویندوز 10 استفاده کرد.
به گزارش فناوری برتر دیجیتال به نقل از سرگرمی، بیشتر از یک سال از ارایهی ویندوز 11 گذشته و هنوز این سیستمعامل روی بسیاری از کامپیوترها نصب نشده چراکه ویندوز 10 به قدری قدرتمند بود که نیازی به حرکت به سمت سیستمعامل جدیدی نبود. با این حال، اکنون زمان آن فرا رسیده است که در مورد ارتقا به نسخه جدید ویندوز تصمیم بگیریم.
مایکروسافت اکنون دلایل بسیار خوبی برای انتقال به ویندوز 11 ارایه میدهد که برخی از آنها در زمان عرضه در دسترس نبودند. بر اساس نظرسنجی صورت گرفته، برخی از کاربران کامپیوتر خود را به ویندوز 11 تغییر دادهاند و هدف آنها این بود که با اشتراک گذاشتن نظرات خود، کاربران را متقاعد کنند که زمان تغییر به ویندوز 11 فرا رسیده است.
اما یک مشکل وجود دارد؛ به نظر میرسد مایکروسافت مانند گذشته نمیتواند کاربرانش را برای ارتقا به ویندوز 11 متقاعد کند. بنابراین در این مقاله دو استراتژی را با هم مقایسه میکنیم؛ چرا باید به ویندوز 11 سوئیچ کنیم و نیز چرا باید در ویندوز 10 بمانید. در نهایت، همه چیز به این بستگی دارد که چه چیزی برای شما بهتر است.
چرا ارتقا به ویندوز 11 لازم است؟
مایکروسافت مدتی است که فروش ویندوز 10 را متوقف کرده است و همهی رایانههای شخصی جدید اکنون با ویندوز 11 عرضه میشوند. ارتقا به ویندوز جدید به شما انعطاف پذیری بیشتری میدهد و دستتان برای انجام برخی از قابلیتها بازتر است. پس از ارتقا از ویندوز 10 به 11، ده روز فرصت دارید تا آن را برگردانید. پس اگر دستگاهتان را از ویندوز 10 ارتقا دادهاید، میتوانید آن را دوباره نصب کنید.
اگر یک لپتاپ ویندوز 11 خریداری میکنید، ممکن است گزینه دانگرید به ویندوز 10 را داشته باشید، اما این گزینه برای همهی رایانهها موجود نیست. به عبارت دیگر، شما این فرصت را دارید که به جای اینکه مجبور شوید ویندوز 11 را امتحان کنید، میتوانید به ویندوز 10 برگردید.
ویندوز 11 ویژگیهایی دارد که ویندوز 10 نداشت
برخی از کاربران ترجیح میدهند که مایکروسافت ویندوز را به حال خود رها کند و کاربران خودشان انتخاب کنند که از کدام نسخهی سیستمعامل این کمپانی استفاده کنند. اما برای کسانی که ویژگیهای جدید را دوست دارند، لازم است از ویندوز 10 عبور کنند تا امکان دسترسی به امکانات جدید را داشته باشند.
مسلما مایکروسافت با هر بهروزرسانی، ویژگیهای جدید نسخهی اصلی ویندوز 11 را منتشر نمیکند. این کمپانی ظاهرا زمان بیشتری را صرف بهروزرسانی برنامهها و سرویسهای خود در مقایسه با خود سیستم عامل میکند. اما واضح است که زمان و تمرکز مایکروسافت این بار بیشتر روی خود سیستمعامل ویندوز 11 شده است تا برنامهها و سرویسهای آن.
ویندوز 11 دارای برنامههای جدید و انحصاری است
بسیاری از تیمهای توسعهدهنده مایکروسافت روی مسیرهای موازی کار میکنند؛ روی خود سیستم عامل، آفیس، سرویسها و موارد دیگر. در حالی که به نظر نمیرسد همهی برنامههای جدید مایکروسافت برای ویندوز 11 در حال ارایه باشند.
به گزارش مایکروسافت، مثلا تعداد کاربران برنامههای اندروید ویندوز زمانی فقط چند صد نفر بودند و اکنون به هزاران کاربر افزایش یافتهاند. مسلما فروشگاه برنامه اندروید آمازون بر روی تبلتها و برای کسانی که بازیهای موبایل را دوست دارند، بهترین کار را انجام میدهد. اما این برنامه در ویندوز 10 وجود ندارد. اندروید 13 هم به زودی ارایه خواهد شد، زیرا به عنوان یک ارتقاء برای Windows Insiders در دسترس است.
میتوانید مشکلات ویندوز 11 را از طریق برنامههای کاربردی حل کنید
اجرای منوی استارت در ویندوز 11 آزاردهنده است و نوار وظیفه وسط فضای زیادی را برای آیکونها در یک صفحه نمایش 4K یا عریض میگیرد. با این حال، ویندوز 11 راههایی را برای رفع این محدودیتها فراهم میکند. مثلا Stardock’s Start11 به شما امکان میدهد که منوی استارت ویندوز 11 را دوباره بازسازی کنید تا شبیه ویندوز 10 یا سیستمعاملهای قدیمیتر شود و نوار وظیفه را در بخشهای مختلف صفحه تراز کنید. البته این ابزار برایتان حدود ۶ دلار خرج دارد اما باعث میشود هنگام استفاده از ویندوز 11 حس بهتر و آشناتری را تجربه کنید.
چرا باید در ویندوز 10 بمانید؟
در بالا به دلایلی برای ارتقا به ویندوز 11 پرداختیم، اما در ادامه قصد داریم به دلایلی بپردازیم که شما را برای ماندن در برنامه ویندوز ۱۰ متقاعد میکند. ویندوز 10 سیستم عامل آشنایی است که با استفاده از آن بیشترین بهرهوری را دارید.
اگر از ویندوز 10 استفاده میکنید، چرا به آن پایبند نیستید؟
در حالی که ظاهرا ویندوز 11 به طور اساسی با ویندوز 10 تفاوت چندانی ندارد و از آنجا که این سیستمعامل جدید است قطعا با مشکلات غیرمنتظرهای در تنظیمات همراه است. رابط کاربری جدید شبیه نسل قبل و البته کمی متفاوت است. ویندوز 10 به هر حال برنامههای جدید را از طریق اشتراک دریافت میکند که البته ویندوز 11 نیز برخی از برنامههای انحصاری جدید را ارایه میدهد، اما نه به اندازه ویندوز 10. خیلی دور از ذهن نیست که مایکروسافت ویندوز 11 را در اولویت قرار دهد و روی درآمد از طریق اشتراک بیشتر تمرکز کند. چراکه مایکروسافت سال گذشته در زمینهی فروش ویندوز و ایکس باکس به طور پیوسته ضرر کرده است، زیرا فروش رایانههای شخصی و کنسولهای ایکس باکس کاهش یافته است.
اما فروش برنامههای تجاری این کمپانی افزایش یافته است؛ چراکه واحد تجاری از طریق اشتراک آفیس برای مصرف کنندگان و شرکتها درآمد زیادی به همراه داشته است. بنابراین منطقی است که مایکروسافت روی گزینههای پولسازتر بیشتر تمرکز کند و این اشتراکها را تا حد امکان در دسترس افراد بیشتری قرار میدهد. برخی از این برنامهها، مانند Clipchamp و Designer، «برنامههای وب» هستند که به طور خاص برای اجرا در ویندوز 10 و ویندوز 11 طراحی شدهاند. با این حال، هر دو دارای اشتراک هستند؛ محتوای «حرفهای» اختیاری برای Clipchamp، و Designer بخشی از سرویسهای مایکروسافت خواهد بود.
آیا کامپیوتر شما ویندوز 11 را اجرا خواهد کرد؟
انتقال به ویندوز 11 با الزامات سخت افزاری همراه است. برای مدتی، محدودیتهایی که مایکروسافت بر روی پردازندههای پشتیبانی شده در دسترس قرار داد، ویندوز 11 را مطلوب کرد. اما اینکه امکان ارتقا به ویندوز 11 فراهم نباشد، به خصوص زمانی که کاربر هزینهی زیادی برای خرید یک رایانه شخصی پرداخت کرده، خوشایند نیست. پس مسلما استثنائات و راهحلهایی وجود خواهد داشت.
آیا ویندوز 11 سریعتر از ویندوز 10 است؟
احتمالا از لپتاپی استفاده میکنید که شامل یک پردازنده مرکزی Intel Core است؛ چراکه بیش از ۸۰ درصد از لپتاپهای فروخته شده در سال ۲۰۲۲ شامل یک تراشه اینتل بود. مایکروسافت و اینتل با هم همکاری کردند تا Thread Director را به عنوان یک API نرم افزاری را ارایه کنند. Thread Director اینتل قرار است هم روی ویندوز 10 و هم روی ویندوز 11 کار کند، اما با پیشرفتهایی که ویندوز 11 دارد احتمالا روی این سیستمعامل سریعتر عمل میکند.
البته آزمایشهای اخیر این موضوع را تایید نمیکند. به عبارت ساده، در حال حاضر هیچ تفاوت عملکرد قابل ملاحظهای بین ویندوز 10 و ویندوز 11 وجود ندارد. با این حال گفته میشود که ویندوز 11 کمی سریعتر است، اما چندان قابل توجه نیست.
در سال ۲۰۲۱، مایکروسافت وعده داد که DirectStorage برای کاربران ویندوز 10 و ویندوز 11 در دسترس قرار خواهد گرفت، خبر خوبی برای کسانی که نمیخواهند بهروزرسانی کنند. در سال ۲۰۲۲، مایکروسافت عرضه DirectStorage را آغاز کرد، فناوری که قرار است بهبود نحوه تعامل SSD با GPU برای بهبود انتقال داده، سرعت بازیها را افزایش دهد.
میتوانید در تغییر به ویندوز 11 تعلل کنید
برای بسیاری از کاربران این سؤال پیش میآید که آیا واقعا نیاز به ارتقا دارم؟ در پاسخ باید گفت که هنوز نه. پشتیبانی از ویندوز 10 در اوایل پاییز ۲۰۲۵ به پایان میرسد، به این معنی که اگر واقعا نمیتوانید با استرس اینکه آیا واقعا این نسخه از ویندوز به دردتان میخورد یا نه کنار بیایید، این کار را نکنید! برای ارتقا به ویندوز 11 هنوز یکی دو سال دیگر وقت دارید.