حمایت از «فنبازارها» افزایش خواهد یافت

سورنا ستاری در سیزدهمین نشست سراسری فنبازارهای منطقهای و تخصصی کشور بر لزوم تولید محصول فناور با استفاده از سرمایهگذاری بخش خصوصی تاکید کرد و روند کلی شبکه فنبازارهای کشور را رو به رشد ارزیابی کرد.
به گزارش البرز فاوا نیوز به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سیزدهمین نشست سراسری فن بازارهای منطقهای و تخصصی کشور با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و جمعی از فعالان شبکه فن بازار سراسر کشور برگزار شد. در آیین افتتاح سیزدهمین نشست سراسری فن بازارهای منطقه ای و تخصصی کشور، از 32 قرارداد سرمایهگذاری مبتنی بر فناوری با ارزش بیش از 900 میلیارد ریال رونمایی شد.
شبکه فنبازار ملي ايران با ابلاغيه شوراي عالي انقلاب فرهنگي و تحت نظارت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری وظيفه ساماندهي فنبازارهاي عمومي و ایجاد فن بازارهای تخصصي در حوزههاي اولويتدار كشور را به عهده دارد و تاکنون 20 فن بازار منطقهای در 20 استان کشور و نيز 2 فنبازار تخصصي در حوزههای صنعت گاز و صنعت سلامت ایجاد شده و نشست های سراسری فن بازارها بصورت دوره ای و در راستای همکاری و هم افزایی بين اين فنبازارها برگزار میشود.
معاون علمی وفناوری رئیس جمهوری ضمن اشاره به تجارب کسب شده در گذشته اظهار کرد: تردیدهای جدی وجود دارد که با پول دولت بتوان محصولی فناورانه مبتنی بر پژوهش تولید کرد. در واقع با بودجه دولتی به زحمت میتوان یک محصول را توسعه داد، حمایت دولتی میتواند در نهایت تنها به عنوان کاهنده ریسک سرمایه گذاری عمل کند و وظیفه اصلی سرمایه گذاری بر عهده بخش خصوصی است.
ستاری ضمن اظهار رضایت از فعالیتهای انجام گرفته در شبکه فن بازار کشوراظهار کرد: خوشبختانه امروز شاهد عقد 32 قرارداد با حجم سرمایه گذاری بیش از 90 میلیارد تومان بودیم که نمونهای است از فعالیتهای امید بخش انجام گرفته در شبکه فن بازار. وقتی این حجم از فعالیت را با نشستهای اول و دوم شبکه فن بازارهای سراسر کشور مقایسه می کنیم، به وضوع شاهد یک رشد صعودی در این حوزه هستیم.
وی با اشاره به تلاشهای انجام گرفته در دیگر حوزهها افزود: همین نمودار و الگوی رشد در بخش شرکتهای دانش بنیان نیز قابل تشخیص است، در سالهای اول با تعداد محدودی از این شرکتها آغاز به کار کردیم و امروز شاهد حضور بیش از 4000 شرکت فعال دانش بنیان در عرصههای مختلف هستیم. مطمئن هستم که در نشست سال بعد فن بازارهای کشور شاهد رشد بسیار بیشتری در فعالیت این شبکه خواهیم بود.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در ادامه افزود: بخشی از این رشد ناشی از تغییر در فرهنگ و نوع نگاهی است که نسبت به کلیت این زیست بوم و شرکتهای دانش بنیان و فناور وجود دارد. فرهنگ حمایت از شرکتهای دانش بنیان، جوانان فناور و زیست بوم مبتنی بر دانش و نوآوری در کشور در حال توسعه و نفوذ در سازمانها و نهادهای مختلف است. این تفاوت در نگاه سازمانهای مختلف دولتی را میتوان از نوع تعامل آنها با اعضای مختلف زیست بوم متوجه شد و درک کرد.